nuffnang ads

Jan 7, 2013

Getting out of my comfort zone

I've been working for my current company for 7 years (including this year). Lama gila. Sharkpitt suruh aku cari kerja lain. tapi ada ke company yang boleh tolerate sikap datang lewat sebab anak mengamuk malam-malam? ha ha ha.

Tapi aku bukan nak cerita pasal tukar kerja. Nak cerita pasal tukar tempat. Been sitting at the same place for almost 5 years. My comfort zone. Can monitor my boss's movement in and out. Very strategic place.

But today, gotta move my flat lazy ass to a very unstrategic place. Right in front of my supervisor's room. My director can come at place anytime without me noticing him. Sheesh.Paling busuk ialah tempat aku betul-betul depan pintu masuk. haishhh. Who am i to protest tempatku tak bestttt. Jauh nak pi toilet. Jauh nk gi pantry amek biskut. uwaaa.

The only good thing is dekat dgn tempat supervisor, mudah nak masuk bilik dia nak berbincang. Semua ini ketentuan Tuhan..huk.Tuhan nk suruh aku kerja dengan lebih produktif, InsyaAllah. huk.


Jan 3, 2013

Random Awesomeness

Yuna.

Hate her or love her.

I dont care about her fashion sense. Turban ke hijabster ke apa ke. Lantak pi.

I just love her talent. I love her for being her. I love her music. I love the lyrics she wrote for her songs. Dah dengar dia punya self-titled album for US release? Best ok. Awesome.

Go Yuna. Spread the awesomeness.

Jan 2, 2013

Me and Ammar Vs the world

Sharkpitt went to India on 30th Dec 2012. Why can't you wait until the new year? Fine. Fine.

Oh ya. Ammar is now 6months! Time for solid food yay!

Had to take emergency leave on Monday, 31st Dec 2012. Mama balik kampung. So, kena jaga ammar dengan bantuan adik-adik for two days.

On sunday, bawak ammar naik train to klcc with bikjah and the 243 aunties including icha. Schweet. Ammar baik, but lama-lama dia rimas la..standard la.

Paling mencabar rasanya on Monday. Phew. Challenging. Especially bila tinggal aku, ammar and tok je kat rumah. Betul orang cakap, perempuan akan start appreciate mak dia lepas dia sendiri dapat baby. :( Al-Fatihah to u mak. Nway, aku taktau camana mama manage to take care of Ammar and Tok. Salute to mama. Dua-dua baby kena bagi perhatian as tok now dah tak larat. Young baby and old baby. And both big. haha.  Maid plak belom sampai. Banyak masalah sungguh nak get the maid. Macam-macam hal.

And this is how i take care of ammar..

 when i want to kemas bilik, i let him use and eat the ipad. no facebook and twitter ok ammar
Also useful bila aku nak sembahyang. Manage to distract him for 10mins pun ok dah.

 Bila dah tak larat mendukung..aku  biar ammar menjadi explorer

very good explorer.walau terhantuk berkali-kali

where are you bapak..where are u tok tam..

Surirumah adalah kerjaya yang sangat susah! Itu belum masuk kena masak semua..fuhhh. Cayalah surimah sekalian!