nuffnang ads

Mar 11, 2013

Pati Delima Gulsan

Haaa. Ini dia rutin harian aku sekarang.

Pagi pekena 2 camca besar. Malam before tido pun pekena 2 camca besar.

Asalnya aku ternampak orang jual kat blog. Macam best je. Lagipun buah delima antara buah-buahan yang disebut-sebut dalam al-Quran. InsyaAllah ada kebaikannya tersendiri yang menyebabkan buah delima ni disebut dalam kitab suci. Ada hadith nabi yang mengatakan, 

 “Tidak ada delima yang tidak mempunyai buah dari delima surga di dalamnya” (HR Abu Nu’aim)

Lepas tu, ada sorang ustaz pernah bgtau, delima ni elok untuk melawan ketumbuhan dan juga merawat penyakit-penyakit wanita. Yang ni tatau la camana nak review. eheh.

Meh aku bagi review. Masa aku minum ni, aku tgh selsema and batuk and demam. Lama dah, dalam bulan 11 last year. Masa lepas minum, dalam sepuluh minit cam tu, rasa kahak mencair. Actually masa minum pun rasa panas je tekak tu. Batuk pun lama-lama hilang. Alhamdulillah, sampai sekarang aku tak kena lagi la batuk-batuk dan selsema dan sebagainya. Setakat ni aku dh minum dalam 5-6 botol. Kalau tinggal, aku rasa lemah je. Ewahhhhh. Gila promo. Tapi ikhlas. :P . Rasa pati delima ni masam-masam manis. Campur la air kalau rasa masam sangat. Aku teguk camtu je. Barulah feel. 

Pastu aku pun rekemen la kat ofismate aku. Dia pun kata benda yang sama. Terus dia pun suh aku belikan sekali. Bikjah kata, dia tak rasa lesu la sepanjang hari lepas minum jus delima ni. Pinjam nama ko eh bikjah. Haha.

So al-kisahnya, aku sebenarnya dah order lebih jus delima ni. Sebab kalau sikit-sikit, kang kena beli lagi.  So, sapa-sapa kalau nak try, bgtau la. Aku jual satu RM15.00. Email la aku kalau nak try : yuhainiskamardin at gmail dot com.

InsyaAllah, kalau diamalkan dapat la rasa perubahan tu. Kalau tak, sorry la ye. Maybe efek kat setiap orang lain-lain. 



No comments: