nuffnang ads

Jan 2, 2013

Me and Ammar Vs the world

Sharkpitt went to India on 30th Dec 2012. Why can't you wait until the new year? Fine. Fine.

Oh ya. Ammar is now 6months! Time for solid food yay!

Had to take emergency leave on Monday, 31st Dec 2012. Mama balik kampung. So, kena jaga ammar dengan bantuan adik-adik for two days.

On sunday, bawak ammar naik train to klcc with bikjah and the 243 aunties including icha. Schweet. Ammar baik, but lama-lama dia rimas la..standard la.

Paling mencabar rasanya on Monday. Phew. Challenging. Especially bila tinggal aku, ammar and tok je kat rumah. Betul orang cakap, perempuan akan start appreciate mak dia lepas dia sendiri dapat baby. :( Al-Fatihah to u mak. Nway, aku taktau camana mama manage to take care of Ammar and Tok. Salute to mama. Dua-dua baby kena bagi perhatian as tok now dah tak larat. Young baby and old baby. And both big. haha.  Maid plak belom sampai. Banyak masalah sungguh nak get the maid. Macam-macam hal.

And this is how i take care of ammar..

 when i want to kemas bilik, i let him use and eat the ipad. no facebook and twitter ok ammar
Also useful bila aku nak sembahyang. Manage to distract him for 10mins pun ok dah.

 Bila dah tak larat mendukung..aku  biar ammar menjadi explorer

very good explorer.walau terhantuk berkali-kali

where are you bapak..where are u tok tam..

Surirumah adalah kerjaya yang sangat susah! Itu belum masuk kena masak semua..fuhhh. Cayalah surimah sekalian!


2 comments:

ejah_shar said...

comeinya ammar...... nk gegettt. lelagi version ulat the explorer bawah dining table ittew!

Anonymous said...

hahaha. .bayangkan mengendong debab seberat beras 10kg.. kemana saja nk ikutttttttttt
aku kdg nk berak pon susah wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. menguji tahap kesabaran aku tau ... nasib kite ler dpt baby clingy manja diva hahaha

-adiemolly-