nuffnang ads

Jul 16, 2012

Ammar bin Shafik Afendi

Introducing our baby!

Ammar lahir on 30 June 2012, pukul 3.55 pagi at Hospital Pantai, Bangsar. Nak dijadikan cerita, tiada saudara mara terdekat yang available, samaada side aku or side sharkpitt. but alhamdulillah, proses beranak is quite cepat. Syukur.

Aku mengidam nak makan western, ice cream and cakes. So, on 29 june tu, pd malamnya, we went to las vacas at mont kiara. Elok sgt, sebelah las vacas ada baskin robbins and coffee bean. Tgh makan, rasa sakit perut sikit but takdelah sakit sgt. Then, dgr bunyi pop. Buat tatau je. Makan makan makan. But sambil tu bbm sasha, bgtau aku ada senak sikit and mcm ada air mengalir keluar. Sasha yg gelabah, cakap aku in labour dah ni. Hihihi.

Then, nak blah dari las vacas. Bangun2 je, mengalir air bagaikan air terjun. Drama. Haha. Bye aiskrim. Tak sempat makan. Tp dan suh sapik beli ice bllended bekalan ke hospital.

Balik umah, salin kain, inform family then terus g spital. Ada hati lg nksmyg isya konon. Hihihi. Dr idris plak takdak, replace by Dr Idora. Best. Lemah lembut. Terus tukar gynae. Hahaha. Mcm siok plak dpt dr pompuan.

Masuk labour room at 10pm kot. Baby keluar at 3.55am. Alhamdulillah tak lama walaupun first baby. Syukur sangat. Aku menyerah kalah pada painkiller yg cucuk kt buntut tu, tp tetap menahan diri dari epidural. Jyeahhh. Namun gas itu sgt best. Gua high ok. Hahahaha.

Kalau tanya sakit ke tak, of kos jawapannya ialah sakit gile. Tp lepas kena painkiller jd sgt mengantok. Sedar2 je dikelilingi nurse 2-3 org dan tunggu dr sampai sambil menahan kesakitan. Tp mcm aku ckp td, gas tu membantu. High baby high....;) masa dr jahit, tak rasa kesakitan melampau pun. Ohhh aku btol2 admire hasil kerja tgn dr idora. Kih kih.

Alhamdulillah our baby sihat dan sempurna. Tapi aku la yg demam pd hari ke6 dan ketujuh. Menggigil2. Sakit btol.

Ok la. mak-mak sangat dah. Ciao!