nuffnang ads

Jan 26, 2012

Pelanggaq Berpuaka

What i love the  most pasal cuti panjang ialah family reunion (walaupun kesesakan melampau di highway). Raya Cina ni, macam Raya Melayu. Cuti lama, dan suami pun tiada. ha ha ha (dimaafkan sebab beliau bertugas mencari sesuap nasi). Walau hati terasa sepi ewahhh panjang. 

Benda paling best sepanjang ada kat kampung kali ni ialah the newly built pelanggaq/pelantar/pangkin. Apa-apa ja gelaran yang sesuai. Best. Duduk atas pelanggaq tu pagi petang siang malam. Breakfast, lunch, tea, dinner, supper. Redup, berangin sepoi-sepoi bahasa, padi menguning..eceh. Bukan setakat duduk. Tidur terbongkang mengadap jalan sambil memakai kain batik. Enak sungguh. 

I miss the pelanggaq already (the pelanggaq dan activities atas pelanggaq). Too bad aku tak snap gambar pelanggaq tu. Next time.

Jan 5, 2012

Lonely...Im So Lonely

What a day.

Aku berharap malam ni dia akan masak sedap lagi, then teman aku habiskan sisa-sisa pembetulan dissertation sebelum aku submit esok hari. Sama macam semalam. Walaupun diselangi dengan bau-bau yang menyesakkan hidung akibat dari fermentasi dalaman, beliau tetap la tabah. Walaupun bau itu terus menerus sehingga ke bilik tidur. Maaf.

Ternyata aku salah! Bikjah sahaja lah yang akan berjuang bersama aku. Hiyak hiyak.

Aku suka surprises. Tapi bukan berita mengejut seperti  "i kena pergi harini jugak, tiket pukul 3.40 pm". Takpelah. Semoga selamat tiba di Yangon dan selamat kembali ke Kuala Lumpur. Take care Sharkpitt. XoXo. Ala, sebulan je kan? Terpaksa la jumpa Dr Deris sorang-sorang (tp dh ada org sudi nak teman).

So, i am looking for a one-month housemates. Hihi.