nuffnang ads

Dec 28, 2012

mak mak tembikai sangat

Aku suka berkebun kalau balik kampung.

Aktiviti mengeluarkan peluh dan di samping dapat menebas semak samun sekeliling rumah. Sometimes, rasa macam sangat sunyi tengok rumah tu..seolah-olah hilang seri..maybe the house tau mak dah takdak..

Anyway, haritu dik kak aku berjaya menanam tembikai and berbuah 2 bijik. Dah almost besar jugak la. Macam tembikai yang remaja. Tapi bila balik baru-baru ni, ayah kata tembikai dah takde. Abang aku accidentally tertebas. Kesian..

Pastu aku and Sapik plak menebas-nebas rumput sambil aku cuba la buat landmark (landmark?) untuk pokok tembikai tu. Kot-kot nanti tertebas lagi. Sedang galak aku menebas-nebas tu, laki aku kata.

"HAAA..ni ada satu lagi tembikaiii! Tapi u dh tebassss!"

oh man. poor baby tembikai. tali pusat pun ada lagi. tsk.

boring gile kisah tembikai. #makmaktembikaisangat.

2 comments:

Me And The Boyz said...

ko nak tau rasia tembikai tu segar bugar camne tak? Aku penah buat experiment masa aku skolah asrama dulu.
.
.
.
.
.
.
Ko tanam kat area septic tank tu.
Serious montel jadinya.

hehehe

rawsktar said...

tapi..

kau makan tak tembikai montel tu..?