nuffnang ads

Dec 10, 2012

28km terpanjang dalam hidup

The second time kitorang join this international 12hrs walkathon. Kalini kt Putrajaya insted of Melaka. Aku lagi suka location kt Putrajaya ni. Parking banyak, suasana terang sebab spotlight banyak, tempat nk camping pun banyak, and tak chaotic macam Melaka. Kitorg camping betol-betol depan Istana Kehakiman. Terbaek.

Ammar kitorang tinggal je kat rumah. Aku dah risau dh, takut dia carik2 tetek tgh malam. Tp Alhamdulillah, ammar behave sampai ke siang. Aku blk pun dia buat tatau. Hmmph.

As usual, event starts at 8pm till 8am. The first three hours mmg takde masalah. 13km within 3hours. Pastu, masuk yang km ke 20, hoishhh menyumpah2. Dah la tak training langsung. Hamekkawwww. This year organizer naikkan syarat to get medal for women 28km, men 34km. Fuhhh, inilah 28km yang paling jauh dalam hidup aku. Kalau boleh aku nak bikjah seret aku sampai ke garisan penamat. Seksaaaaaa.

Tapi seksa camana pun, tetap suka masuk event ni. Maybe sebab the environment kot, jln malam2 tak panas, pastu ala2 camping. Tapi kalini aku lupa bawak pam. By the time pagi, sakit gila kot. Mcm tembikai susu dah rasanya. Bengkak gilo. Dengan pakai sports bra lagi. Adoih. Pengajaran tu. lain kali bawak pam!







1 comment:

izz said...

I was wondering what is pam? owhh that vroot vroot thing hahahaha