nuffnang ads

Jun 30, 2011

Random

I feel ultra hungry. Is it the metabolisme? Is it the PMS? Mana aku nak tau. Apa-apa pun yang aku tau, aku nak makan. Good news is aku ada bootcamp 3 times a week now. So yeah. maybe kadar metabolisme aku meningkat secara tiba-tiba.

Sharkpitt dah dapat official email pasal mobilization. Aku tau dia excited. Aku pun excited gak. Bahahaha. Harap-harap dia sempat tengok Aida bertunang. I tak rela lagi keseorangan semasa majlis penting keluarga. Tsk.

Bagus jugak kalau dia pergi 12 July. Paling lama katakan 6 minggu, so by 24 August ke dia balik la. Sedang-sedang elok untuk menyambut hari raya hari yang mulia..penuh bererti kepada kita...aku dh beli dh baju oren utk raya tahun ni. Dh pegi tempah pun. Kelas la raya mak tahun ni. Baju kurung moden sempittt gittew. 

Ok. Aku nak pegi cantas apa-apa yang patut harini. Yang paling patut ialah cantas rambut. Rimas mak.

Jun 28, 2011

Tak Baik Kecik Hati

Oh aku di luarnya mungkin nampak kental, ganas, dan cekal.

Tapi senang sahaja nak jentik emosi aku.
Dan sekarang hati aku penuh dengan rasa sayu.

Kau apa tahu?

A New Bootcamp!

Aku sendiri kurang pasti, aku gilakan bootcamp atau aku gila membeli voucher. Mungkin aku gila membeli voucher bootcamp. 

Hasil susah payah bikjah menguruskan urusan pendaftaran bootcamp kali ini, akhirnya kami menjejakkan kaki ke Original Chief's Bootcamp atau OCBC nama pendeknya. Lokasi : Pusat Komuniti Bukit Damansara. Kentut dari rumah pun boleh dengar. Rasa nak pegi jalan kaki je kalau mampu. Semalam kami sampai sangat lambat, gara-gara aku silap budget timing ERL transit tu. Phew.

Semalam ialah benchmarking session. So kena lari padang 2x, diikuti 15 push ups, 10 grunts dan 15 sit-ups. Belom habis. Ulang semula exercise yang sama sebanyak 3kali ye. Haram. Masa yang aku catat ialah 12:42. Bagi aku not bad lah. Lepas tu, jgn ingat bahana tu dah habis. Lari pusing padang sejauh 1 batu bersamaan 1.61km. Aku and bikjah berlari la tanpa henti sampai semput-semput la aku sebab nak kejar budak kecik berlari. Time : 11:42. Phew, not bad not bad. Not bad at all. 

Target aku utk berbootcamp selama sebulan sebelum berpuasa tercapai! ada lagi 11 class untuk kami! Hooyah!

Jun 27, 2011

Standard Chartered KL Marathon 2011

SCKLM memang awesome ahh. 

Lautan manusia berbaju hijau membanjiri kotaraya seawal pukul 4 pagi rasanya. Happening. Semua manusia pelbagai bangsa malah antarabangsa. Semua bermandikan peluh. Tapi ada juga yang kiasu, berlari mencelah-celah. Mungkin nak pecah rekod dunia atau rekod diri sendiri. Aku? Berlari-lari anak bersama suami (tanpa anak), bersama bikjah dan nannoor.

SCKLM memang awesome.

Pengurusan yang sangat baik. Water station mencukupi. Medic mncukupi. Papan tanda mencukupi. Seronok berlari setiap kali melepasi papan tanda petanda 1km, 2km, 3km,....,10km!!!
10km , tiada rekod dunia yang aku cipta. Hanya rekod diri sendiri. 10km = 1:29:26.




Jun 23, 2011

Sakit Kepala Perlu Penawar

Hari-hari sakit kepala. Cucuk-cucuk di sebelah kepala. Sesekejap ok, sesekejap tidak. Migrain apa ini selalu benar?

Bingung aku kenapa aku selalu sakit kepala. Kau tau apa remedy yang sesuai?

Oh dan tidak, aku bukan membawa budak. Belum lagi.

Jun 22, 2011

Rindu bertandang lagi

The moment of truth.

Sharkpitt akhirnya buat keputusan untuk kembali ke lautan biru luas terbentang, tinggal kan aku seorang, rindu bayang. Tapi, menyara anak orang bukan senang. Sebab itu aku pon redha. Sekarang dia bela anak orang, nanti dia nak bela anak aku. And kami pun teringin nak bawak mak, mama, ayah, bapak, jalan-jalan. Seronoknya.

Maka, aku redha dan tahan je la. Ujian ni. Cheh, walhal sharkpitt masih berada di sini. Hahah. Aku suka feeling sayu awal-awal. Hampas.

Tadi dah telefon mama. Mama tanya, "nanti awak kena tinggal la? Camana?". Lalu aku unsurkan kepada mama satu cadangan bernas. Memandangkan aku suka duduk TV, privacy, aman, sangat tenang utk buat thesis, maka aku akan ulang alik ke Subang dan Ampang mengikut masa. Mama kata, ok. Kalau aku sunyi, mama suruh pegi Subang or Ampang. :D

Minggu ni nak pegi Subang. Lama tak jumpa Mama. Rindu. Nanti rindu anak Mama pulak.

Jun 17, 2011

Bila Tiada Idea

dipetik dari http://salahtaip.blogspot.com/2011/06/kispen-67-tuah.html

"Kenapa Tuah? Masih teringat kampung halaman?" soal Profesor Adib.

"Tidak. Tidak."

"Sabar, ya. Mesin ini saya akan baiki secepat mungkin. Baru Tuah boleh pulang semula ke Melaka." Profesor Adib sibuk menekan seribu satu punat dan kekunci di panel kawalan mesin masa ciptaannya.

"Bukan. Bukan itu punca gelisah hamba."

"Jadi?"

"Sesudah matari tegak barang segalah tadi, hamba ke kota. Ada pun takjub hamba yang tak berkesudahan pada manusia zaman tuan hamba yang tekun benar tunduk sambil berjalan. Seolah tiada beringat-ingat, tiada hubaya-hubaya pada mereka akan barangkali merempuh tiang atau tersadung akar."

Profesor Adib senyum simpul. Rajin Tuah ke kota.

"Akan jari-jemari mereka pula pantas menekan akan alat entah dari mana usulnya penuh warna-warna malah dihias pula rencam bunyi dan lukisan. Kecil, namun yang satu itulah dihadap manusia zaman tuan hamba saat makan, saat berkendera, malah ketika hamba berkemih di dalam tandas pun masih kedengaran bunyi dari alat ajaib itu."

"Oh. Telefon." 

"Tiadakah lagi hidup manusia bergebang ria, tegur sapa sehingga ralit benar hamba melihat mereka seolah-olah menjadi sembahan pula alat ajaib itu?"

"Diorang main Twitter, Tuah. Kau apa tau?" Isteri Profesor Adib, Syida muncul dari pintu belakang bengkel dengan dulang berisi dua gelas teh o ais dan keropok lekor.

Sesudah meletakkan dulang di meja, Syida capai iPhone dari dalam kocek apronnya. Dia menaip di ruang kosong untuk tweet terbaru:

Letih aku nak dengar Hang Tuah membebel. Ish.

KL Alternative Book Fair 2011

This is interesting.

KL Alternative Book Fair 2011

Poster dia menarik sungguh. Ai laik. Harap-harap dapat beli satu Buku Fixi nanti.

Meroyan

Dulu-dulu, aku kuat meroyan. Terutamanya penghujung tahun 2008 sampai tahun 2009. memang tahun kegelapan. Aku meroyan pastu ramai melayan (samada terpaksa atau mmg nak layan tatau la kan hikhik). Lagi la sedap nak meroyan.

Tapi sejak kawin, ramai kata kadar meroyan aku ialah dah turun. Mendapat pujian sebegitu dari orang yg kuat meroyan seperti Diskis memang membanggakan. Hahaha. Tapi kenapa sejak kawin aku dah kurang meroyan? Mungkin bila ada partner hidup, aku lebih senang untuk melempiaskan segala bentuk kemarahan terhadap beliau. Mungkin juga sebab aku mengamalkan sikap malas nak ambil tahu tepi kain orang sangat. Mungkin. Atau aku fedap kot, kadang-kadang niat baik tetap kena kutuk kt belakang, atau kena kata atau kena tuduh apa-apa yang tak patut. So maybe lagi elok buat je hal masing-masing. Mungkin.

Yang pastinya kurang meroyan memang melegakan. Tak kisah la sebab apa. Ignorance is bliss. Betul.

Tapi kadang-kadang kalau rasa nak meroyan, AKU PASTI AKAN TETAP MEROYAN! bahaha.

Jun 2, 2011

Birthday Shoutout!

2nd June 2011. 

Happy Birthday to my gossip partner, my soulmate, my true friend, my exercise buddy, my bedmate, my driver, my chef, and the list goes on.

Banyak title yang dia bawak, tapi title yang aku paling suka ialah My chef. Ok baiklah, aku suka title My Husband. Bukan my chef.

Happy birthday Sharkpitt (walaupon percubaan saprais adalah gagal sedikit ha ha ha aku malu dgn diri sendiri). Thanks Chics sebab delivery jauh dik non dari Shah Alam. Kapkek kau memang lazat!!

Red velvet cupcakes yang sepatutnya konon buat kejutan istimewa

Jun 1, 2011

ekiden run with kraziraner

Last Sunday, aku join Ekiden Run.

Aku ingat Ekiden ni sejenis syarikat pembekal makanan sihat macam Amway la, Melilea la.

Rupanya Ekiden ialah " Ekiden (駅伝) is a term referring to a long-distance relay running race, typically on roads". Malu jugak dengan diri sendiri, tapi kalau aku tak tulis  ni, takde sapa pon tau tentang kemaluan aku.

It was Fun! Seronok sebab lari berkumpulan. Nama kumpulan aku ialah KraziRaner. Manager kitorg kakak Nannoor, iaitu Kak Hanim. dia punya idea lah masuk Ekiden Run ni. Lain-lain ahli ialah Sharkpitt, Nannoor and husband nannoor. Kak Hanim and Abg Ib husband Nannoor ni pelari otai. Aku hanya lah pelari-lari anak yang kuat makan oat. Maybe aku ialah OATai. (tak kelakar). bikjah dia group lain. tapi best, semua orang dpt medal. bukan macam Energizer Night Run (tp semua org dpt duit balik, best jugak tu).

So, berlari-lari anaklah aku sejauh 3km. Penat tau tak. Tapi best. Dalam 20minit gak la aku lari. Kena improve sbb ujung bln ni, ada KL Marathon 10km. Tsk. 

Ok la. Saja nak hiburkan diri sendiri. Bye.

baca sini pon ada jugak :http://nannoor.blogspot.com/2011/05/berlari-dalam-ekiden-run-putrajaya.html