nuffnang ads

May 27, 2010

Terlalu Lapang

Hello hello hello again.

Gua sangap. Senior gua dh 3 hari tak masuk. Anak dan suami dia sakit. Kesian. Semoga mereka lekas sembuh ye. 

So, dua tiga hari lepas aku pulun weh buat kerja. Ditambah dengan internet down, maka aku sgt fokus la dalam kerja aku. So, apa jadi hari ni? Ye. Aku sangat lapang. So far la.

Mula la aku nak google benda-benda berfaedah yang menarik minat aku beberapa bulan kebelakangan ni. Resipi high protein la, calories calculator la, BMR calculator la, food database la, LANG TENGAH la. Pastu ada lak kan orang dok layan aku pasal resipi  ni. In a way aku rasa aku penyuntik semangat dia berdiet dan memasak. Ha ha ha ha. Self-proclaimed. Wat eva la weih. 

website feveret aku pasal masakan sihat ni ialah danispies.com. Ish aku suka gile. Pancakes high protein la, soy sauce chicken la, ish. Dah la simple gile. Pastu bile siap, sedap. Tadi Nadrul ajak beli satu row Mccormick tu. Best gak ada segala jenis rempah ratus mat saleh ni. Aritu aku beli garlic powder pun aku dh rasa hebat. Hua hua hua hua. Keji perangai dh umur 29 baru nk belajar memasak. tu pun belajar masak dengan lelaki plak tu. Tp did u know? memasak selama 30 minit bole burn 100++ calories (bergantung pada berat badan anda). Tetiba menjadi penyampai maklumat.

tolong la aku sebenarnya nak tukar layout blog tapi aku takut semua benda kt tepi tu hilang. aku nak berlatar belakangkan putih je. font hitam. senang kan. haish. aku semak dgn benda-benda fancy. aku terlalu simple utk awan larat itu. 

haritu masa kenduri pertunangan sugar mummy aku, aku tanak pun pakai mekap. tapi aku kena paksa dengan lucydiamond. sugar mummy aku mmg tau aku tak pakai mekap. tp lucy tu nak gak aku mekap. hoh. tp aku rasa cantek. tp takleh mekap selalu. hilang seri. kalau selalu mekap, nnt org biasa tgk muka bermekap, so bile skali skala mekap barulah ada dramatic impact ke atas org lain. hua hua hua. eh mana gambar aku mekap? kt facebook ada. nnt aku letak.

eh ok la. bosan plak membebel panjang. selamat bercuti yeahhaaaaaaaaaa.

Ini Bukan Iklan Italk

Haritu bila sharkpitt telefon, dia kedengaran seperti Pegawai Customer Service. Sempat la meroyan jap sebab tetiba dia jadi garang dan serious. huh.

Sangat serious. Speaking. "Can you do me a favour? Please buy Italk card for me bla bla bla".

Cakap dua minit, pastu letak.

Tapi semalam Sharkpitt bukan lagi Pegawai Customer Service. Dia cakap 7 minit, dan tidak serious, dan menjadi diri dia yang sebenar.

Terima Kasih Italk!

May 26, 2010

Berambus dari KL weekend ini

May. Bulan paling sibuk tahun ni.

Setelah penat mengharungi segala kepenatan sepanjang bulan May tanpa henti, maka, hujung minggu ni aku rasa nak pergi bercuti la. Tepat sekali timing percutian ke Pulau tahun 2 ni.

Ok aku nak gi Pulau Lang Tengah dengan rakan-rakan pulau aku. Esok kami bergerak. Woohooo. Masing-masing tak sabar nampaknya nak pakai tupis dan tunjuk skill berenang ye. hihihi. Semoga kali ni pakej ni takkan menipu kami seperti tahun lepas. Tp last year best sbb Pulau Perhentian mmg best, despite takde bilik merempat dan sebagainya. kenangan tu weih kenangan. Walau pada masa tu maki hamun hambur semua keluar, tapi bila pikir balik kelakar. 

Macam-macam aktiviti dah aku pikir dalam kepala otak aku hari Jumaat ni, memandangkan Jumaat ialah free and easy. Rasa nk jungle trekking, baca buku separa bogel di bawah cahaya terik matahari sampai berbelang dan freckles naik dengan jayanya, atau berenang-renang ke hulu, bermudik-mudik ke tepian, atau berlari-lari anak di waktu petang di gigi air. awwwwwww.
Tak sabar la nak pegi esok. ptg ni nak kena topup touch n go, letak smart tag dalam kereta, packing, weeehoooo. Semoga selamat la perjalanan kami. 

Tahniah buat sugar mummy saya yang telah selamat bertunang btw ;)

May 20, 2010

Wah saya memasak

Akhirnya harini ada motivasi memasak. selepas nadrul asyik memasak, maka aku tercabar.

Aku memilih memasak soy sauce chicken dan broccoli cheese.

Sedap sedap sedap. Suka2 hati puji masakan diri sendiri. hihihi.

It's more than 2 months now aku berdiet high protein. Esok timbang la. hihihi.

Dah update pendek.

Tadi boss kata, "Anies u kurus kenapa? Banyak keje eh". Ha ha ha ha.

Tapi sumpah la busy gile.

May 16, 2010

ketika loser

Aku rasa loser gile baca blog sendiri pastu gelak kuat-kuat.

Tapi aku pedulik apa. Aku still rasa entry ni kelakar gile. Hey biarlah aku nak gelak dengan blog sendiri, biarlah.

Entry ni masa 5 January 2009. Masa ni 24 jam aku on gtalk sebab dengan gtalk je ada orang nak hiburkan aku. Aku betul-betul terhibur la dengan perbualan kami seperti di bawah.


BS: Test gtok kt ipod
me: chis
chis
chis
c
h
i
s
chis
tiada kata2 lain
BS: Muahahahahahahaha
me: keji
benci
sudah
BS: Jari I sontok
me: pakai kiped virtual pun susah ker
BS: Susan filer nam taip
me: hahahahhahaa
susan filer nam taip??
hahahahahahahahahaha
BS: Susan?
me: watefak
bs: Susan filer nam taip
hahahahahahahahhahahahahahaha
BS: Wakakakak
me: haahhaha
7:56 PMburuk giler jadi
BS: Nam Kayan urine la
Walakak
me: bs: Nam Kayan urine la
mende??
gua tak paham
hahahhahaahaha
serious i tak paham
walakak..haahhahahahahhaha
7:57 PMwowweee..i bole type panjang berjela
u masih struggle
7:58 PMsila jelaskan:bs: Nam Kayan urine la
BS: I nak taip nak layan YouTube la
7:59 PMme: hahahahahahahahaha
BS: Babi betul Ada autocorrect ni
me: hahahahahahha
i nk blog la
pasal susan filer
kelakar nk mampos
8:00 PMBS: Eleh JelEs la tu
me: m
e
m
a
n
g
j
e
l
e
s
BS: B
A
B
I
me: n
a
k
e
j
a
b
8:01 PMa
b
i
me: pun lambat
BS: Ok rats
BS: I nak tail tata kari rats
me: ape tuh
hahahahhahaha
hahahhaahhahahahahahhahaha
gua tak paham
8:02 PMBS: Taip tata jd rats
me: haahahah
tail?
BS: Babi la lopez ni
Kiped jd lopez?
me: sapo lopez
hahahahaahahahahaha
BS: Walakakakak
me: hahahahahhhahahahahhaahahahahah
walakak??
8:03 PMhahahahahahahahhaha
u menghiburkan
hahahah
BS: Shut up

Rindu bertandang lagi kekasih

Rasa apa yang memberatkan dada ni?

Rasa apa yang buat aku rasa kosong ni?

Rasa ikan tiga rasa kah?

Rasa sepi dalam hati.

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

PDA pun PDA la. Korang bukan paham pun.

Pergi Balik Kelantan satu hari bukan la kerja gila.

"Kerja gile ialah Pergi Kelantan Sehari Semalam Tak Tido Sana"

tapi

Impossible is Nothing.

Tips for surviving a road trip with your best friend and her 2 years old daughter.

  1. Pergi je ke arah destinasi tanpa tau jalan yang sebenar.
  2. semasa dalam perjalanan, dan ragu-ragu samaada anda sesat atau tidak, telefon rakan baik anda yang lain dan bersedia untuk dimaki hamun sebab tak tanya direction sebelom perjalanan.
  3. akibat kesesatan, harus mengikut jalan kampung yang sangat menakutkan. tp, tabahkan hati terutamanya semasa memotong  lori. 
  4. ketika di pertengahan jalan, pick up rakan anda yang lain yang memang tau jalan-jalan di negeri yang dituju.
  5. Minum 5 tin red Bull. 
  6. Co-pilot harus seorang yang banyak cakap dan banyak gosip serta tidak tidur langsung sepanjang menemani aku memandu.
  7. Harus co-pilot sentiasa memandang ke hadapan terutamanya semasa perjalanan merentas hutan malam-malam tu, sbb aku dgn org ni aku tak berapa takut, tp takut ada benda melintas tapi aku sorang je yang nampak kang naya.
kami buat kerja gila. Sebab aku sengkek tanak naik flight, kami bersetuju untuk road trip ke Kelantan dan balik hari. Aku ingatkan Riri ni tau la jalan ke Kota Bharu, sebab aku mmg tak tahu menahu. Malangnya, ketika lepas Karak, baru dia mengaku di tatau jalan. So, aku tahan telinga, tahan kena maki, tanya orang yg tau jalan.

So, instead of masuk K. Lipis, kitorg silap jalan, so from KL masuk jalan gi Temerloh - Jerantut - K. Lipis - Gua Musang. Jalan nak gi Kuala Lipis tu bapakkkkkkkkkkkkkkkkk horror (sbb jalan lama ke Gua Musang). Scary nak mati tapi tabahkan hati demi menghadiri perkahwinan dua orang rakan. It's all about the friendship uols. Hihihihihi.

So, anyway, dgn bantuan Abang Ngah, kitorg berjaya sampai rumah Kak Leo pada pkl 3 ptg (from KL  pukul 6 pagi tau. 6 pagi!). Hehehe. Congratulations tu the pengantin baru. Kelepak kelepung kelepak kelepung.

After that we went to Rantau Panjang tp sebab hujan, kitorang tak singgah. Riri jangan kecewa. Lenkali kite bole je buat road trip again. Hua hua hua. 

Lepas hantar Abg Ngah, kitorg gerak dari Gua Musang pkl 9 lebih, and sampai KL pkl 2 pagi. Cepattttttttt je balik kalau ikut jalan yang betul. Heheheheheh.

And amek kau. Harini pukul 2 ptg baru aku bangun. Ditambah dengan sakit badan. Dan kereta yang sangat kotor tapi sangat puas hati dengan achievement kami berdua. Dan achievement kereta Neo saya. I love u bebeh. Ahamdulillah.

May 11, 2010

lawan web bersawang

Fuhh berikan aku kekuatan nak menulis lawan web bersawang aku ni.

May is a very busy month (alah..busy la sangat).






huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhh tensen la. dr 9 pagi tadi cuba menulis, tp ini dah pkl 130 dan hasilnya tak memberangsangkan.