nuffnang ads

Sep 29, 2009

Shafik Takde Keje Eh?

While im writing this,

my bf sedang membaca my old entries. n menjadi moderator komen. mungkin dia teringin keje macam B. n banyak sangat dia tanya ni. mcm-mcm. hahaha. layan je la. dia tgh sangap.

bila dia baca, dia tanya macam-macam, it makes me wonder. kenapa la aku saiko dulu? kenapa sanggup buat macam-macam sebab nk pertahankan benda yang tak patut dipertahankan. Macam takde maruah diri dan jati diri je.hahahahahah. tapi manusia berubah ok.

ok dah.back to work n more pertanyaan dan cadangan komen mana yang harus didelete.

**hish dia ni.baca je la. semua entry nk komen secara langsung. hahahah. bf aku stalker.

owh he likes satu entry nie. Dia kata "this is classic".

Anies Sangat Rockstar

Sep 28, 2009

Isi tempat kosong

Aku sangat _______________.

Boleh meroyan ni lama-lama tak ____________.

Haruskah mencari ____________ untuk menghilangkan ____________?

Baiklah.

Mari kita sibukkan diri.

Sep 27, 2009

I miss uols already :(

Makan durian di Bukit Indah. Dem aku gemok gile sekarang. sign of happiness :)

Perhubungan yang tidak direstui antara mat rempit dan gadis anggun bluekkk

Mat rempit dan bohsia-bohsianya serta anak mat rempit

angelina jolie gemok

Semalam diorang dtg umah kakak aku. Makan-makan laksa Perlis dan nasi tomato yang aku n dik kak buat dengan susah payah. Sobs. Struggle tau nak masak walaupun penat balik dari Perlis. Lepas makan nasi n laksa, kami pergi makan durian kat jalan masuk Bukit Indah tuh. Thanks uols dtg walau susah-susah. Aku tau Bukit Indah ni mmg jauh. Aku pun selalu merungut kalau nk pegi tuh. Pastu, malam igt nak gi umah Shida, tapi tak jadi sbb dia kata nk gi kenduri plak. Chehhh, last sekali dia pun tak pegi. Hmmm. lenkali eh Shida honey.

Malam, pergi makan laksa Johor plak. N lemang n nasi himpit kat umah B. Sebab semua dah bawak berus gigi, so kitorang pun tido umah B. Dah le aku n rumet tido kat luar, dengan sofa yang pendek untuk menampung kaki panjang aku, aku redha semata-mata untuk keselesaan rumet tido. Hakikat sebenar ialah, aku chop dulu comforter. Hahahah, Biar rumet kesejukan. Im so sorry pasal tragedy angin aku yang berleluasa rumet. Nasib baik umah B ada pewangi ambi pur yang keluar every 15 minit. Kaver sket haruman dari aku.


Anyhow, i luv these gals so much. i dunno why aku adalah sedikit sentimental malam nie, tapi diorang ni membahagiakan aku. Mungkin sebab seharian dan semalaman dengan diorang nie buat aku bahagia..penuh dengan gelak ketawa riang despite a tragic incident. The fact that rumet akan balik tak lama lagi buat aku sedih dan wish dia tido sini every night. The fact that bf aku ntah bile akan pulang pun buat aku lonely, tapi dgn insan-insan seperti diorang nie, aku happy :)

i luv uols, my galfrens without commitment :)

Geng, aku tetap benci gelak angkuh ko sebab ko menang Street Fighter dengan kitorang bertiga. Damn u. Siap ko.

Sep 25, 2009

Meh main cipta tag

1. apakah yang sedang anda lakukan sekarang?
kat umah bai. malas nak mandi.in fact, malas nk bergerak.

2. kalau boleh, apa yang anda ingin lakukan sekarang?
nak buang air besar.

3. apakah nama neighbour anda yang anda tahu?
dah 4 tahun duduk sini, i dun even know ANY of my neighbour.

4. bilakah kali terakhir anda bercuti dengan rakan-rakan/ahli keluarga/perempuan simpanan/lelaki simpanan/ seorang diri?
last time was in July, our Indonesia trip. :)

5. jika tiada orang disekeliling anda akan..?
menyanyi dengan sangat perasan bagaikan rocksetar

6. warna langsir kegemaran anda adalah..?
bergantung pada bilik la nok.

7. apakah perangai rakan anda yang anda paling menyampah?
suka cakap pasal diri sendiri mcm dunia ni dia sorang je penghuni, copycat, cakap tak serupa bikin, penipu.

8. siapakah rakan anda yang paling kelakar?
macam rumet, saya anugerahkan anugerah permaisuri lawak kepada norish ishak!

9. yang paling tak kelakar pulak?
kecik hati plak kalau letak nama.

10. anggota badan anda yang paling hot?
my ketiak, selalu sgt panas.

11. anggota badan pasangan anda yang paling hot? (*feedback pembaca blog anda kepada jawapan anda adalah tanggungjawab sendiri heheh!)
heeeee.tee heeee. ermmm, tee heee heeeeeeee.

12. siapakah celebrity yang anda paling suka tengok kat red carpet?
How bout Angelina Jolie.

13. Apakah perkara yang anda wajibkan kepada semua pasangan anda lakukan kepada anda?
Urut belakang?

14. Adakah mereka suka melakukannya?
Tak ikhlas kot kalau buat.

15. Perangai anda yang anda paling tak suka?
Mudah ditindas maybe.

16. Perangai anda yang anda paling suka?
Diplomatic..my ass.hahaha.

17. Kalau anda boleh belasah sesiapa sahaja pada masa sekarang, siapakah orang yang anda nak belasah itu?
Ada la. Malas nk tulis nama.

18. Kalau anda boleh pilih apa-apa kerja, apakah kerja yang anda mahukan sekarang?
Surirumah bersuamikan suami kaya.

19. Jika anda seorang yang sangat kaya dan dibenarkan memelihara anak-anak ikan, siapakah yang anda akan pilih untuk menjadi anak-anak ikan anda?
A_____ S_________

20. Adakah anda bahagia?
Sangat sangat bahagia. Alhamdulillah.

Sep 24, 2009

Cik Rockstar DEB?

Dengan anak sulung aku yang selalu tanya, "makcik, is it cute my face?". eh, makcik plak. eheheh. salah. mama.

Anak kedua aku. Berpeluh-peluh aku jaga anak kedua aku nie. Landing baeekkk atas makcik ehh.

Punkoqhang dot com?

Aku ada seorang anak buah ni. Nama dia Am*er Mukhr*s. Bijak. Well, semua orang suka mengaku anak atau anak buah masing2 adalah budak paling genius dalam dunia kan? Aku pun sama la mcm semua orang. Heheheh.

So nway, Amier ialah 5 tahun. Sekarang dia dh tau mengeja dan menulis. Tulisan dia not bad. And, dia nakal. Sangat nakal. Kakak dia cerita kat aku, Amier hafal paswed facebook dia, sbb masa nak login tuh, dia tgk and hafal huruf2 yang dia type. Then, Amier masuk account fesbuk kakak dia, dia pegi masuk Farmville, habiskan coins kakak dia dengan membeli segala jenis jentera yang ada, padahal kakak dia tgh kumpul duit nak beli rumah ke apa. Hihihi. Kesian.

Tapi, one thing is, Amier tatau nak pegi ke page facebook itu sendiri. Dia tatau how to go to facebook punya homepage tu tanpa pertolongan abang or kakak2 dia. So, satu hari, dia paksa kakak dia tulis URL facebook ni. Kakak dia dh bengang dengan dia actually sbb kejadian membeli tractor tuh. So, kakak dia yang berumur 24 tahun dan diperbodohkan oleh Amier pun tulis kat kertas besar-besar

WWW DOT PUNGKOQHANG DOT COM

So, Amier yang tau menulis tapi kurang mahir membaca pun type la dengan ikhlasnya.

"kakak, awat tadak pun..huuuuuu". Padan muka Amier. Hihihihi.

Aku pun puas hati gak anak buah aku yang besar tuh buat camtu kat Amier. Hahaha. Kalau Amier pedajal farm aku, mmg nak kena la.

Dan aku benci anak2 buah aku yang sekolah rendah pun ada facebook. Harus aku ketatkan security facebook aku. Budak2 kecik ni takleh harap. Mulut tempayan.

Sep 23, 2009

I miss my blog!

Aku dan anak-anak

Dua soalan atau pernyataan yang aku benci sepanjang balik kampong:

1. “Hang bila nk nikah ni? Anak menakan hang dah langkah bendui. Hang bila lagi?” Nak nak sorang kazen aku yg memang lazer uols. Dia kata, “ kak chik, hang ni bukan tak laku, tapi hang dh lepaih limit tak laku tu dah kak chik oi. Dh expired”. Aku amek cabai tenyeh kat mulut baru hang tau kot. Hohohoho.

2. Lagi satu statement nie yang aku benci jugak. “ Awat hang tembun sangat la nie? Berisi betui”. (Tembun = gemuk). Benci sial.

Pernyataan/ Soalan no 1 tuh aku biasanya akan menjawab la. Ada je jawapan aku. Kadang-kadang aku jawab dalam bahasa omputih. Saja biaq orang kampong ternganga. Aku saja la jawab, “THE BEST IS YET TO COME”. Yeah. Hahahah.

Tapi pernyataan no 2 aku biasanya menjawab dengan jeritan. Uwaaaaaaaaaaa..betui ka aku gemok? Aku tak gemok la..aku fit. Dem. Fit dengan gemok pun hampa tatau nak beza no. Chis. Takpa, aku mmg nak makan puas2 kali nie, then balik KL aku nak diet n jogging n exercise. Ini janji yang keberapa ntah untuk diri sendiri. Damn.

Nway, raya pertama memakai kebaya purple. Sangat tak selesa. Aku benci tailor swift itu sebab jahit kain kebaya itu kembang, dan baju tuh tak fit. Demit rosak baju Indonesia i. Hohoho. Nasib baik dia jahit baju kurung ok. Walaupun still kain itu labuh. Ingat aku tinggi gile ke gamaknya. Kalau rumet pakai, boleh buat kain telekung.

aku rasa tahun ni last la aku buat kebaya. selagi aku tak capai berat badan ideal, no more miss konon2 anggun pakai kebaya.

Sep 17, 2009

Bebelan Raya

Memula aku nak buat ucapan selamat hari raya, tapi tetiba tak jadi. Tapi khas buat Shafik, aku nak mintak maaf zahir batin atas segala dosa-dosa aku sebab aku kadang-kadang ialah emo, cruel, mean, bitchy, vicious, obnoxious, dsbnya. Kadang-kadang ke Shafik? Bukan lebih kepada selalu? Hahaha. Sorry ye. Walaupun adalah agak terkilan sebab kite tak penah buka puasa sesama walau sehari, u tak dapat raya dengan i, tak dapat pergi dinner company i pada 10.10.09 (lalu i decide tanak pegi), tak dapat bersama i pada 17.10.09, tak dapat buat first appearance dalam keluarga i pada 17.10.09, tapi i redha je la. Sobss. Kcing kcing kcing. hahahha.

Semalam rasa tak semangat nk balik raya. Harini tetiba membuak-buak semangat. Dah le tido lambat, tapi selamba semangat waja nk balik kampung ni. Kotak kuih dh masuk kereta, baju dh packing, tinggal nk gi amek baju raya je la lunch hour kang. Yang terkilan ialah selendang ku hilang. Aku mmg selalu mcm nie, banyak barang aku suka sepahkan. Tanya aku mana policy insurans aku, konpem aku menggelabah carik. Short term memory loss nie. Tak seterok Drew Barrymore dalam 50 FIRST KISS la. hikhik. Sedihnya takde selendang tuh. Tapi takpe, kalau dh hot, pakai apa pun memang hot. Oh no, dun get me wrong. Aku tak puji diri sendiri. Aku puji Angelina Jolie.

Aku rasa aku kat kampung sampai hari Khamis depan. Lamanya!!! Hihihihi. Excited tau balik raya. Main masak-masak dengan kakak aku, abg ipar aku. Kitorang 3 orang ni mmg rapat. Rakan sekutu habis. Abang ipar aku dengan orang lain mana dia bagi muka. Tapi dengan aku, "eh anies nak pakai kereta? ambiklah.".."anies nak bawak Eiman gi Melaka? ha..pegila Eiman". "Anies, kitorang nk gi Padang Besar, Anies nk ikut tak?". Kakak aku, kalau sebab aku dia sanggup tunggu aku habis kerja baru balik kampung. Padahal diorang dh cuti hari ni. Kalau anak buah aku, mau kena tinggal dah. Hahahaha. Mungkin sebab masa kakak aku bercinta dengan dia, aku la yang menjadi sandaran sebab aku kat KL masa tuh. Tapi, aku selalu perasan aku ni adik kesayangan semua orang. padahal standard la, aku adik perempuan bongsu, of kos la perhatian tu kat aku. Manja weih aku dengan family aku. Dengan ayah aku lagila. Kalau jalan kat param, aku kepit-kepit peluk pinggang dengan ayah tau. Ni anak ayah ni. Bersedialah Shafik!!

Malam raya mesti nak lawan mercun dengan kampung sebelah. Tapi, tahun ni ada Eiman Zehra Claire. Takleh main mercun over-over. Aku suka tgk orang main mercun sebab suka tgk gelagat anak-anak buah aku je. Yg kecik-kecik pun tergedik-gedik nk cucuh mercun. Aku yang 25 tahun pun takut nak main mercun guruih api tuh.

Okla. Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin Kepada Semua. Kalau panjang umur, tahun depan aku cerita lagi benda yang sama sbb memori raya macam ni jela..sama je tiap-tiap tahun. Unless kalau ada perubahan la, jeng jeng jenggggg..

Sep 15, 2009

Sasha Tag Gua

a) Favourite Hari Raya Song Named the singer and title of the song.. Find the song in in youtube and post it here. Sing along to the song as you answer the rest of the questions...

ala, malas nk search Youtube ni. Tapi aku suka lagu Anuar Zain & ________ tuh.


b) Happiest Memory of Hari Raya

hmmm, masa belum kerja. dapat duit raya. sobs. dh keja ni, hampeh. harap duit raya dr bf je la.tsk. harap-harap tahun depan dapat beraya dengan suami terchinta.hahaha.mcm ada suami.

c) Saddest Hari Raya

Tak pernah ada saddest hari raya. But, maybe this year sedih sket sebab dh takde nenek atau atok. So, makin mandom la raya i uols.

d) Worst Hari Raya

Apa soalan sama ni Sasha.

e) Favourite Kuih Raya

Ala, takde. tak suka kuih raya. Semua rasa mentega. Mungkin maruku, tp tu raya lain. Ntah. Takde. Kuih raya menggemukkan.

f) Favourite Thing to Eat during Raya

Ketupat daun palas n gulai daging mak saya.

g) A must have during Hari Raya

Ntah. duit raya untuk anak buah yang ramai nak mampus. kopak makcik.

h) Normal First Hari Raya activities

First, bangun pagi, gosok gigi, sediakan pinggan mangkuk. Pastu, mandi, sediakan air. Then layan tetamu jap. Pastu makannnnn, pastu tido berjemaah. Sebab nenek dah meninggal tahun nie, takde dah atok nenek untuk dilawat. Dok umah layan anak buah je la. senang.

i) Mail or emails raya cards

Aku tak suka sebarang kad berbentuk virtual. Apa-apa la, birthday ke, raya ke, labour day ke. The only kad raya aku dpt tahun ni ialah drpd Sashaa. Yeahhh. thanks Sasha. Muahsss. Lebiu.

j) Favourite Raya Movies

takde. Ada ke movie khas utk hari raya? owh, kalau ikutkan, aku suka citer2 bodoh yang KRU suka buat dulu2. masa Elite tengah top tuh. hihihi.

k) When do you start shopping for Hari Raya

Last few months. kat Indonesia. Pastu, baju raya tahun lepas yang belom pakai pun ada lagi.

l)Duit Raya...a must have or not?

Tak perlu la duit raya ni. hahahaahhahaaha.*sebab aku yang memberi, maka tak perlu. haahhaahha.

m) Friends I'd like to know about their Hari Raya experiences

Semua orang dah blog pasal raya tanpa dipinta, maka cadangan ini ditutup.

Mengail Ikan Puyu Dengan Rockstar




Aku tetiba teringat memori raya tahun lepas. MEMORI la sangat. Ni aktiviti raya kedua aku. Mengail ikan puyu. Guna umpan belalang. Pastu, abg ipar aku yang sangat bandar tuh turun sawah, kena gigit lintah. Hahahaha. Orang kampung memang suka aktiviti-aktiviti mcm nie. Turun sawah, mengail ikan, main selut, pakai kain batik, tudung ala kadar.

Oh masa ni kakak tengah single. Kakak pun raya la sesuka hati. Tahun ni walaupun tak single, macam single juga. Hihik. Eh, selagi tak kawen, jgn la berangan bawak balik jantan ke rumah.

Kalau nk tau, ini la aktiviti raya orang kampung. Makin lama, makin tak meriah raya aku. Yang meriah ialah berkumpul adik beradik sahaja. Itu pun kalau tolak drama yang ada dalam keluarga. Hahahaha.

Hmm, raya punya mood still tak datang ke hati. Mood bercuti ada la. Itu pun mcm tanak cuti lama-lama. Kerja kat opis banyak. Mampos aku.

Sep 14, 2009

Waterlily @ Puchong



Sunday, kami warga 2-4-3 berbuka di Waterlily @ IOI Business Park. Puchong, mmg area yang aku sangat kantoi. Bila geng offer nak drive, i suka uols. I bole sesat dgn jayanya kat Puchong, so i dun want to take the risk la. Malas.

There were 6 of us, Me n Geng (kapel of the week, tak penah lekang dari berkepit), Ayang and partner dan Nad n Alai. Makan sedap gak eh? Harga pun not bad eh? Aku makan chicken wing BBQ apa ntah. Sedap. Diorang makan salmon apa ntah. Sedap je? Tatau. Tak makan salmon. Tak lalu.

Sebenarnya makanan tak penting, yg penting kami happy. Hahahahaa. Walaupun air liur tersembur, pelat huruf S, pelat huruf D ke, gelak macam kroihh, gelak mengilai ketawa pontianak ke, ataupun ahhh oohhhhmm ahhhhh, cakap pelat Indo ke, Boston ke, yang penting kami happppyyyy.

*makin lama aku sedar aku sgt tak pandai rebiu makanan.

Sep 13, 2009

Kak Nam Betul

Menyebok untuk insan-insan tersayang takpe kan?

So aku nak menyebok.

HEY!!! Ada satu rules in life. nama dia jangan menyebok tak tentu pasal. Tau tak?

Ada satu spesis orang, suka sangat menyebok secara bagi komen-komen yang panas dan menyakitkan hati kan. Bapa kali dah nak highlight, diam adalah pintar. There's always another way to show ur concern ke apa, daripada memekak dgn komen-komen yang tak bernas. Tak kesah la dalam gambar ke, dalam blog ke, dalam apa-apa je medium la.

Tapi, tu la. Kalau layan, buat sakit hati. Tapi, tak layan, makin over. * Layan pun syok, buat jadi bahan. Hikhik.

Ok la. I tak emo tau uols. Ini hanya untuk tauladan. Yang buruk jadikan sempadan.

Selamat Hari Kasih Sayang untuk Mereka Yang Aku Sayang

1. Harini rumet balikk. Ya Allah, aku happy gile okay! Happy gileerrr. Bila nampak kelibat rumet je kat kandang ketibaan antarabangsa tu, aku rasa mcm salah satu punca kegembiraan aku ada di KL. At least, dapat la mengubat perasaan tak cukup kasih sayang aku seketika. Hihiihihi. And the moment rumet lompat ke pangkuan aku..awwww..aku dukung rumet okay. Nasib baik la dia kecik. Kalau B lompat atas aku, mau terbalik aku. Tuhan je tau betapa aku rindu rumet aku yang sorang nie. :)

2. Tadi aku hantar kasut kat B. Menggembirakan B adalah mendatangkan kegembiraan kepada aku jua. Dah le hantar dengan Geng. Geng pun menggembirakan. Harini menggembirakannnn. Walaupun Ayang takde, dan tak cukup korum Indonesia kami, tapi dgr dua orang ni borak je boleh buat aku senyum. Lawak bodoh geng, ditokok tambah lawak B. Aku suka. :)

3. Pastu, harini aku mendapat sebutir Ipod touch. S. menggembirakan aku jua. S buat aku tersenyum lebar sepanjang hari. Walaupun dia takde di sini, tapi aku tau, dia tau aku happy gile. I love you S. I really really love you. :)

4. Tapi, the fact that he will be in Miri for a month lagi membuatkan aku sangat resah. Tapi takpe, kumpul duit untuk tujuan membina masa depan. InsyaAllah. Amiiinnn.

Hari ini ialah hari kasih sayang aku. Tak perlu tunggu 14 February untuk meluahkan kasih sayang. I luv u guys. :)

Sep 11, 2009

Sapik Takleh Balik Raya Kot, Takpe Nanti Aku gi Miri!!

Yang baik, terima. Yang buruk, buang. yang merah itu saga, yang maroon itu neo.

B. tag aku. Mari kita lihat siapa yang kena.


1. Nama timangan anda di rumah...
Rockstar la. What else?

2. Anda seorang yang...
Tinggi, kurus, fit, cantek, rock, berambut panjang lurus paras tali bra.

3. Lagu favourite
Lagu Project Pop.

4. Makanan kegemaran
Ini jawapan ikhlas : laksa kuala perlis.

5. Soalan telah daku abaikan....
Soalan exam add maths masa form 4. Soalan no 1.

6. Warna kesukaan
Rujuk entry tag yang lepas. Apa ni soalan berulang.

7. Benda yg mesti ada dalam beg
Beg mana? Sling bag? Bag Golla cantek tu? Beg manaaaaa?

8. Kali terakhir anda menangis
Masa potong bawang kt umah aritu.

9. Sikap orang yang buat anda stress
Sikap W_ _ _ _ depan aku ni. BUKIT.

10. tag 6 rakan anda

Tanak. Degil.

Sep 10, 2009

Realiti Seorang Rockstar

Damn aku penakut.

Semalam, before tido, B. started to tell me stories pasal cancer. Then, from cancer to death. Death to ghost. Aku cakap, jgn citer. Tapi, dia kata takpe, bulan puasa. Bed time stories yang menakutkan. Memandangkan sekarang aku susah nk tido malam, maka aku terkebil-kebil la sorang-sorang sekejap lepas dia tido.

Pkl 5 lebey aku terjaga-jaga ayam. Pastu, tetiba aku nk terkencing. Aku pun bukak pintu bilik nak gi toilet. Eh, pelik. Apsal ada lelaki tak berbaju sedang tido. Tapi nk kuar toilet je lelaki tu pandang aku. Menyeringai ok. Muka macam perogol bersiri. Rambut lagi serabai dari aku yg tak cukup tido. Gigi bersepah, kalah gigi aku jugak. Juga hitam. Juga bermisai jarang-jarang. Aku masuk bilik balik. Tak jd la kencing. Dalam hati aku, sejak bila B ada kawan laki buruk gile.

Then tetiba dia dtg dari arah tingkap. Faaak. Aku cam "sial la lelaki ni.jangan la rogol aku". Aku halau la. Tetiba datang dari pintu. Weih tetiba pintu kayu tukar jadi jadi jaring-jaring hijau. Hins hins. Nervous. Capai tepon. Nak telefon B. nie. Nak tepon tanak? Call ke msg? Msg je la.

Pastu, aku beranikan diri bukak pintu lagi sekali. Taraaaaaa. Takde apa pun. Elok je normal. Bodoh la ko anies. Sudahnye, padan muka bangun pukul 6 pagi sebab lelaki hodoh.

Mengigau? Realiti? Jeng jeng jne.

Please lain kali tanak citer hantu malam2 ni. Tak elok.

Sep 8, 2009

Tazkirah Di Bulan Ramadhan

Hadis Abu Hurairah r.a:

Nabi s.a.w bersabda: Sesungguhnya seorang wanita pelacur melihat seekor anjing sedang mengelilingi sebuah telaga pada hari yang sangat panas. Anjing itu berusaha menjelirkan lidahnya kerana kehausan. Beliau kemudian menggunakan kasutnya yang dibuat dari kulit iaitu khuf untuk mengambil air telaga tersebut sehingga anjing tadi dapat minum. Oleh kerana perbuatannya itu, dosa wanita tersebut diampunkan. ( Hadis Riwayat Imam Muslim ).

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL. TAZKIRAH DARI ANNESS.FM


Sep 7, 2009

AKU NAK MEROYAN SORANG-SORANG


MUNGKIN GAMBAR INI YANG MAU DILIHAT. HIHIHIHI


Assalamualaikum.

Aku dapat satu komen dari seseorang.

ASTAGHFIRULLAH...KO DAH BERUBAH BANYAK YE...SEDIH BETUL NENGOK KO..JGN KERNA DH DAPAT APA YG KO NAK,KO LUPA SEGALA YG DIBERI ALLAH,HARAP2 KO BERUBAH.. -FREEHAIR -BEBAS NGAN BUKAN MAHRAM

owh semasa aku menulis ni, dia komen lagi:


BULAN PUASA SEPATUTNYA SEDAR..ISH TAK FAHAM BETUL KENAPA MASIH ENJOY LAGI WAKTU2 TENGAH MALAM RAMADHAN..NAMPAK MCM AWAK LUPA ASAL USUL PENGAJIANMU..BANYAK YG BERUBAH HINGGA MELANGGAR HUKUM ALLAH..INGATLAH WAHAI SAUDARAKU...SEDIH SGT TENGOK PERUBAHANMU..CUBA INGAT KEHIDUPAN DI DUNIA HANYA SEMENTARA,ENTAH ESOK LUSA KITA TIADA DI DUNIA FANA.

Siapa ni eh? Aku kenal ko eh?
Kalau berani bersuara macam nie, kenapa tak berani nak tonjolkan diri? Dan kalau ko kenal aku masa sekolah, patutnye ko pun kenal aku zaman sekarang. Siapa ko nak judge aku lupa Allah? Siapa ko nak judge aku? Ko tengok aku secara luaran, tapi ko tau ke aku cemana? Ko tengok aku camni dekat blog aku, ko igt aku tak puasa? tak semayang? Kalau betul la ko kawan aku, berani la face aku. Cara hidup kita mungkin berlainan, tapi aku masih ada pegangan la. Mungkin ko rasa ko cukup bagus untuk nasihat orang lain. Aku tau ko pernah kenal aku, tapi pernah dan masih mengenali aku ialah berlainan.

Thanks anyway. Aku tatau camane ko jmpe blog aku. Tapi, takpe. Ramai gila kot senior sekolah aku baca blog aku, rakan-rakan sebatch yang baca blog aku, junior-junior aku yang baca blog nie, and aku tau sumhow ppl akan judge aku. Aku tau aku lain dari yang korang kenal kat sekolah, tapi aku rasa hati aku still sama. Appearance je lain, tapi hati aku still sama je. Tapi apahal aku nak defensive ni kan? Sukati la nak judge aku cemane. Aku yang bukak pekung, terpulang pada individu nak menilai aku.

Last words aku,

"don't judge a book by its cover".

YA ALLAHHHHH. semua orang tau la kata-kata dia atas tuh, tp nampaknya masih ada orang yang tak paham bahasa.

nak kena amek gambar pakai telekung gamaknya..supaya aku dilihat tak melupakan pengajian aku tuh. takpela. aku terima teguran ko tuh anyway. thanks. Semoga Allah berikan ko pahala yang setimpal. Dakwah ke atas saudara sesama Islam besar pahalanya. Alhamdulillah.

owh btw mr/ms anonymous, BOYFRIEND AKU kemsalam kat ko. Tak kesah la sapa ko, di mana ko. atas dasar persaudaraan sesama Islam. Aku saja je highlight perkataan BOYFRIEND aku tuh. nampak sket aku ni bebas ngan bukan mahram. mungkin itu yang ko nak gali dari aku.

ish ko ni, membuatkan aku teringat zaman sekolah aku yang penuh warna warni la..haish.

Mesyuarat Tergempar!



Shikin, aku suka gile gambar-gambar ni lalu aku curik.Hehehe.

Sep 6, 2009

Macam Haram. Hahahahaaaha


Funny Sexy Woman Do Some Flute Noise with Her Vagina - The best bloopers are here

Bongok gile. Hahahahahahahhahaha. Tolong la tgk. Erk, 18 and above pelis.

Minum Kopi Dalam Botol


Today i'm craving for coffee, again. Boleh kira brapa banyak je nescafe yang aku consume since bulan puasa. Which is good, sebab nescafe banyak-banyak pun tak elok kot. Walaupun Maya Karin kata ada antioxidant, tp bila consume banyak-banyak tak bagus la. Too much of something is bad. Kot.

But before we go to the topic, harini aku pergi selipar hunting dengan ayang kat midveli. Sebab aku mengalami cirit birit melampau, aku asyik mengaduh je bile isi perut aku memulas. Damn. Takpe, tak spoil mood nak beli selipar. Tak tahan dah last since sekali aksi nak tergelincir aku ialah di depan lift, dengan geng plak tu, bersaksikan dua tiga orang lelaki. Terus harini aku rembat dua selipar. Bak kata ayang, "nak beli selipar jamban pun nk mahal-mahal dan branded. mesti geng kutuk nanti". Hehehe. Tak boleh beb, sebab aku pemakai selipar yang berjaya. So, kena pilih yang memuaskan dan sedap dipakai.

So anyway, after that, berbalik ke topik, kami pergi ke Cold Storage the Gardens. Untuk apa? Yeahhh, untuk sebotol frappucino itu! Aku first kenal benda ni bila Dinna introduce kat Brunei. Kat sana lagi banyak jenis, malangnya kat sini ada satu jenis tu je.

Memula aku kecewa sebab takde kat rak yang biasa, tapi ayang struggle carik. Hah! Amek ko, berbotol-botol. Ada pun. Takdelah kempunan.

Starbucks botol ni amat berguna bila malas nk keluar umah untuk mendapatkan secawan kopi mahal. Rasa agak manis la, kalau tak tahan manis, mungkin tak suka. Aku pun minum sket2 je. Yang bestnye, botol dia bole simpan buat tempat simpan siling. Kewl. Kalau isi air soya, rasa macam minum susu lembu yang hantar dalam botol tu. :P

Okla. sakit perut melanda lagi sekali. Mungkinkah idea yang bagus untuk tidak kerja esok memandangkan ahli-ahli 243 yang lain pun bercuti? Ehem.

Sep 5, 2009

Farah Bill @ TTDI Plaza






Farrah Bill?? Where the hell?

Itu reaksi aku masa Shikin ajak bukak situ.

"Murah beb, buffet rm50. Macam-macam menu dia."

Hmmm. Apa-apa je la Ashek. Asalkan ko bahagia bertemu aku untuk berbuka puasa together.

Aku je yang solo. Semua yang lain adalah bercouple. Ashek + the mystery man, Alipth and Kak Leo, Riri + Zuf + Emms. But isokey, aku kan pengerusi majlis. Uhuks.

So, harini kitorang buka puasa kat Farrah Bill tu. Kat Plaza TTDI. Aku gerak dari rumah pun pukul 630 selamba. Hihi. Sangat kool tempat ni, mcm tak chaos, and sangat nampak mahal. Parking pun senang. Takyah nk berebut-rebut nak amek makanan. So civilised. Ceewahh. And kalau ada anak yang dh umur 3-4 tahun, campak je kat sudut permainan kanak2. Then, orang-orang cafe adalah frenly. Layanan ke atas pelanggan adalah tiptop. Cozy weih. Aku suka. Walaupun aku makan tak banyak mana pun, laksa Johor + Ayam bakar seketul + Ikan pari sedikit + Kuih2, tapi sebab berjumpa dengan diorang ni buat aku gembira. Walaupun tanpa sebarang gosssip, tapi lawak-lawak bangsat Shikin adalah memuaskan hati. Makanan? Biasa je kot. Apa pendapat ahli buka puasa yang lain?

Lepas buka puasa, lek lek jap, tinggal aku, Shikin and mystery man je.

"Jom main pool jom!". Kebetulan ada tempat snuker +pool sebelah the cafe. Agak mahal iaitu rm23 per hour tapi kitorang bukan nk main sampai 8 jam. Saja je nk lepak chill.

Aku cakap " aku tak terer la. Nanti aku kalah dengan mystery man".

Keputusan pool : Aku menang semua game.

Wahahhahahaha. Mungkin mystery man saja bagi aku peluang sehingga 5, 6 kali. Atau mungkin aku yang terer. anyway, aku tak kesah nak rematch tp make sure korang cukup practice ok? hehehe.

Ashikin, aku sangat lega bila ko kata mystery man suka aku. Hikhikhikhikhikhik. Senang la aku nk sms ko bebanyak :)

POTONGGGGGG

Aritu kan aku nak cakap pasal potong stim.

Meh aku sambung. Aku kureng gemar sebenarnya kan bile aku nk bercerita, then orang yang aku tgh bercerita tu time tu la nk citer pasal diri dia jugak. Contoh eh, katala aku nk citer pasal telefon bimbit baru aku. Pastu, dia belom dgr citer aku, tp dia terus smbung citer psal hp dia plak. Kalau aku nk citer pasal mak aku, dia masuk citer mak dia plak. Aku citer pasal atok aku, dia citer pasal atok dia jugak. Aku citer lagi pasal abang aku, dia citer plak pasal abg dia. Pendek kata, segala jenis citer aku, dia pun ada citer. Lama-lama, aku pun jadi malas nk bercerita.

Aku paham, biasanya bila orang start bercerita, secara tak langsung, kite pun teringat kita ada kesah yang lebih kurang sama ke, atau sama ke, atau pape la kebetulan. Tapi, mungkin kan kita patut bagi space untuk org tu bercerita dulu ke apa ke. nak nak kalau org tgh citer masalah ke apa ke, lagi la potong stim. kdg2 orang bercerita bukan nak sbb nak dgr balik citer kite, dia nk kite dgr masalah dia. kdg2 bagi aku, dgn hanya menjadi good listener adalah lebih daripada cukup. Aku ni ha, aku tau aku bukan pemberi nasihat yang baik, yang bole menenangkan jiwa ke apa ke, sbb tu aku rather je kadang2 tidak memberi pandangan tp mendengar je la luahan perasaan orang2 tersayang aku. Dah tak reti cakap, baik ko diam je dan mendengar. Bukan dgr takde respon. Respon la yang menunjukkan bahawanya kite sedang melayan perbualan tersebut.

Kadang-kadang rimas jugak ah ckp pasal kite je. At one point, mesti kita nk dgr citer psl orang lain jugak. So, actually tayah sebok nk potong stim. Sampai turn kite nk dgr citer, mesti kite akan dgr punye la. Ini apa aku rasa la.

Tetiba aku mood sakit hati la plak kan. Bulan puasa ni tak elok Anies nak sakit2 hati. Cuba ko bawak bertenang dan spread the love. Muka ketat ko satu umah bole notice nanti. Hmmm.

U, i nak ice cream. :(

Melanie C. / Je suis née pour toi



Aku pernah bgtau ke aku sangat mengidolakan Melanie C? Daripada form 3 sampai skang. Hihi.

Comme une nuit déraisonne
Trop blanche ou noire
Comment allez de l'autre
Côté du miroir?
Qui arrête mes gestes?
Et qui glace mes pas?
Ce n'est peut être personne
Ou peut être toi
Je vois sur cette rive
Comme une raison de survivre


même si je cherche encore
Une lueure d'histoire
Quand je m'endors
Et j'ose m'avouer tout bas

Quîtes à mourir de peur
Je suis née pour toi


Quand le silence raisonne
et griffe ma peau
Le matin j'imagine
la douceur de tes mots
Ton regard me frissonne
Tes rêves m'effleurent
Mais comment te le dire
A l'encre du coeur
sans savoir il me délivre
Tu m'donnes des raisons de survivre

Find More lyrics at www.sweetslyrics.com

même si je cherche encore
Une lueure d'histoire
Quand je m'endors
Et j'ose m'avouer tout bas

Quîtes à mourir de peur
Je suis née pour toi


Cette fois - je ne m’enfuirai pas
Cette fois j'effleure mon ciel
Cette fois il brille pour moi le soleil


même si je cherche encore
Une lueure d'histoire
Quand je m'endors
Et j'ose m'avouer tout bas

Quîtes à mourir de peur
Je suis née pour toi

même si je cherche encoooore
Une lueure d'histoire
Quand je m'endors (oh oh yeah)
Et ce soir jt'avoue tout bas

Quîtes à mourir de peur
Je suis née pour toi

Sesi Sumbang Suara Sumbang




Bulan puasa gi karaoke ye? Nak kena ni. Aku la yang nak kena. Hikhik. Semalam sempena birthday Icha, kitorang gi karaoke kat Red Box @ the curve. As usual, me, geng, ayang, icha berempat tambah dengan Nidji dan Meon (yang telah diheret ataupun mungkin terheret??). Nad tak dapat join disebabkan oleh komitmen kerja. Kasihan.

Seperti biasa, Icha la akan menyanyi dengan sedap. Suara mcm penyanyi Indonesia. Yang lain-lain, sesuka hati kitorang je la. Tapi paling impressive, aku tak sangka Meon boleh ber-rap dengan hebat. Wow. Lenkali rap lagi eh. Kita carik tempat yang murah.*mahal gile redbox nie. sobs.mesekin la kakak.

Karaoke dari pukul 11 pm - 4 pagi. Pastu pegi sahur ngan Meon. Lama gile tak makan roti canai, so aku decide nak sahur makan roti canai @ Jamal. Aku sengaja taknak makan kat 223 sebab aku nk pegi 223 ngan rumet. Rumet, lekas pulang. *tak sabar nak dapat Ipod Touch yang sexy itteww. :) Thanks sayang! Muahsss.

Sep 3, 2009

&*&&%^%^&$%#$%^$ MEMANG DASAR *&&^^$$^&%&*&

Bodoh! Bodoh! Bodoh!

Kurang ajar!kuranggg ajjaarrrr.

Aku kan, sangat menggemari muzik. Buat keje nk kena ada muzik, belajar pun kena ada muzik kecuali pada masa-masa tenat di mana 100% perhatian diperlukan.

So, hari ni, ketika aku sedang mendengar muzik menggunakan earfon, tetiba ada pemadam singgah dengan laju di kepala aku.

Woi woi woiiiiiiiiiiiiiiii

Ko sesuka hati nak baling kepala aku dengan pemadam kenapa? dah le kuat bodohhh.

"i panggil u, u tak dgr. heee hee heeeee".

Kepala hotak ko. Ko ketuk la meja aku ke apa. Dah le menyeringai sengih-sengih pastu. KO ingat kelakar la woi woi woiiiiiii.

Pastu, aku marahhhhhh. Keluar api walaupun pada hari tak berasap nie. Dahle aku PMS. Aku bilang sama dia, "mak aku pun tak baling pemadam kat kepala aku la!".

Wahhhhh. walaupun kejadian tu dh beberapa jam lepas, aku tetap rasa dia kuang ajaaaaaaaaaaaaaaar.

LAPAR.

Sep 2, 2009

V for Vampire

Aku suka tengok TrueBlood. Especially tang part ehem. Tadi aku baru la nk start layan TrueBlood Season 2. Dah dkt 715pm masa first episode nak habis. Sekali .........

Terus la kurang pahala puasa i dah dekat2 nk berbuka ni uols. Hikhik.

Ok skang nk sambung tgk episode 2. Memandangkan takde esaimen seketika nie, bole la layan citer-citer ni seketika. Nak petik jagung pun, kena tunggu esok malam. Hiihihihi.

Vampire. Aku suka vampire. Kalaula ada vampire btol-btol kat dunia nie, aku rasa aku nk kawan ngan vampire. Suh dia gigit2 aku. Pastu aku carik la keje yang shift malam. Sebab siang takleh nak keluar. Semua aktiviti pun buat malam-malam je. Bagus la kan, traffic jam pun takde.

Vampire paling ensem aku penah jumpa bukan Edward Cullen. Tapi aku suka Bill TrueBlood lagi dari Edward. Okla, dah mengarut lagi. Aku tatau la bila aku bole membuat satu entry yang serious.

Potong stim

Aku pelik dengan perangai sesetengah orang.

Termasuk perangai aku sendiri.

Potong stim la dia ni.

Lenkali ah sambung.

Take A Break

Suka gile bila kena tag oleh Bubbabye kali ni. Sebab dah banyak kali aku buat percubaan nak blogging, tapi tak pernah menjadi lately nie.

30 secrets About Yourself. Be honest no matter what..

[One] Who was your last text from?
Abang Ngah.

[ Two ] Where was your default picture taken?
Kat kawah gunung berapi, Bandung.

[ Three ] Are you bored with life at times?
Sapa tak. Tipu la kalau happy ceria happening je sentiasa

[ Four ] Your current status?
Happy berbf kan seorang ustaz.

[ Five ] What is your current mood?
Blank je. Takde apa2 mood.

[ Six ] Where do you stay?
P.H.

[ Seven ] If you could go back in time and change something, would you?
Of kos nak. Banyak benda aku wish aku tak penah buat. Hiks.

[ Eight ] What's your favorite color/s?
Hitam, putih, orange.

[ Nine ] Ever had a near death experience?
Takde lagi kot.

[ Ten ] Something you do a lot?
Berkebun, bercucuk tanam, jaga ternakan.

[ Eleven ] Who can you tell ANYTHING to?
Shafik (walaupun dia tak pandai melayan.sobs), B., Rumet, Geng, Ayang, Meon.

[ Twelve ] Name someone with the same birthday as you.
Aku nak name three somethree la. Eminem, Allen ex-g&p, Azizul budak smap.

[ Thirteen ] If you could have one super power what would it be?
Invisible.

[ Fourteen ] What's the first thing you notice about the opposite sex?
Aku suka tengok buntut lelaki especially buntut-buntut mantap pemain bola sepak seperti Sheva, Raul, Beckham. Hihihihi.

[ Fifteen ] Favorite season?
Gossip Girl, Trublood, dan Charmed(hikhik) kesemua season? huahuahua.

[ Sixteen ] Do you still watch kiddy movies or tv shows?
Ben 10 itu ialah rancangan dewasa.Hagemaru pun.

[ Seventeen ] What are you eating or drinking at the moment?
Makan hati.

[ Eighteen ] Do you speak any other language?
Cakap Arab sket2.

[ Nineteen ] Describe your life in one word.
Chaos

[ Twenty ] Do you have any tattoos?
Kat atas sket dari pinggul. Bentuk bintang.

[ Twenty-one ] Who was the last person you hung out with?
Ejah, tu pun aku paksa dia buat esaimen aku. Hiks.

[ Twenty-two ] What are you thinking about right now?
Nak buka apa, dengan sapa, nak buat apa malam nie?

[ Twenty- three ] What should you be doing?
Print assignment.

[ Twenty-four ] Who was the last person that made you sad/angry?
Anak buah aku.

[ Twenty-five ] What are you listening to?
Smashing Pumpkins - Beautiful.

[ Twenty-six ] Do you like working in the yard?
Suka!

[ Twenty-seven ] Who is with you?
Colleague.

[ Twenty-eight ] Do you act different around the person you like?
Tak. Sama ja. Kadang2 control la sket. Sket je.

[ Twenty-nine ] What is your natural hair colour?
Blonde. Mak aku dye hitam brown2 gitu. Skang kaler blonde tu nk kuar dah.

[ Thirty ] Last time you were really happy.
Masa beli laptop baru + dapat beg laptop. Hiks. hiks.hiks.

Tanya la lagi soklan. tanya la. Aku jawab.

Aku nak tag Halimah Jongang, Tiga Sharifah, Ponti Anak Remaja dan Isabella.