nuffnang ads

Jul 31, 2009

Sungguh Tak Rockstar Orang Itu.

Sapa? Sapa tak rockstar? Sapa yang emo dan tak rockstar tu? Poyo!

Ok fine. Esok gua nak gi tengok Konsert Search. Aku rasa bertemu la dengan seteru. Hahaha. Bestnye. Nguk angguk angguk angguk la esok. Hell yeah. Hahaha. Buih, sila amek gambar aku terkinja-kinja esok. Aku nak frame. Gambar aku n Sapik pakai matching pants. Hahahahahah. Celoreng-celoreng ok. Hahahaha.

Cepat plak aku good mood. Thanks B.

Khas untukmu ku update kan blog ku

Woot. Woot. Answoot. Ashhhoottt.

Semalam makan ice cream dgn Hanis Zalikha and Ayang Najiha. Rasa macam menghidupkan citer Gossip Girl plak. Makan ice cream, dengan Serena VDW. Hahhahahaha.

Tomorrow gua busy.

Eiman Daniel akan melepak dengan aku since dik kak nak campak dia kat aku pagi-pagi esok. Hoh. Gua nk berpacaran dengan aman pun tak boleh. Tapi, kakak yang ini sukar ditolak permintaannya. Haish..

Then, terpaksa la gua bawak Eiman pegi umah Riri sempena birthday party anak dia, Emma. Menu dia apa Ash?

Petikan dari blog Ash :

for curious mind out there, here is list of menu for the emms's birthday celebration (list ni special utk anes @ daun yg sgt keyco psl menu);
  1. seafood oleo w/spicy cream
  2. roasted chicken w/black pepper sauce
  3. roasted vege & potato
  4. chinese fried rice and scrambled eggs (nasi goreng cina jek pon, hahahaha)
  5. sirap selaseh & cincau (mood ramadhan) special request by mak emms

Best kannn?? Nyummm!Thanks Ash.

Ko kawan la dengan Emma nanti ye Eiman. Jangan ngorat anak dara orang. Eiman ni satu masalah, dia benci berkawan dengan girls. Nanti dia tampar anak Riri, camane? Huhuhu.

Then, aku harap kakak aku akan amek Eiman in time sebab aku nk gi konsert Search kat Bukit Kiara. Hahaha. Tapi, aku nk gi tgk Pesawat dulu. Pesawat main pukul 430pm. Aku nk pakai matching pants ngan Sapik. hehe. Poyo kan? Sukati la! Kami tak poyo, kami cool. Hahahahaha.


Jul 26, 2009

Kamu Ibarat Katak

Ni ke katak Amazon tu sayang? Gile ketat muka. Muka susah nak approach.

Ramai sangat ke main facebook kat Hillpark nie? Susah gile nk access account aku. Asyik kena refresh je. Tertekan uolss. Last-last, buat esaimen. Inilah hikmah facebook tak bole nak masuk. Hahahaha.

Topik umpatan kita pada hari ini ialah : kenapa perlu menjadi DEBBB?

Aku masih cuba memahami benda yang tak perlu dipahami nie (saja je nk buang masa). Aku rasa kan, sesetengah orang suka gile show off. Show off benda yang tak patut nk show off pun. Aku pun show off jugak. Tapi ada orang yang show off in a very annoying way. Ke aku pun kategori ni? Haha.

Aku rasa, hidup ni kite perlu buka mata. Jangan jadi katak. Ok fine. Kalau nak jugak jadi katak, jangan la dok bawah tempurung kite je. Lompat-lompat la pegi tempurung lain. Ntah-ntah, bole kawan dengan katak lain. Kalau dok bawah tempurung kite je, jadila mcm kesah seekor anak katak dengan mak dia nie.

Ada sekor anak katak. Dia kawan dengan mak dia je sepanjang hidup dia. Bawah satu tempurung. Tatau camane dia bole dilahirkan tanpa bapa. Pastu, satu hari, anak katak ni terpanggil untuk jalan-jalan keluar. Mak dia tgh tido, dia kuar senyap2.

Pastu, dia terjumpa lembu. Lembu tu tengah pregnant. Dia terkejut la. Pastu dia balik, dia bgtau mak dia. Dia jumpa satu binatang perut sangat besar. Mak dia kata, besar mana? Pastu mak dia besar kan perut dia. Anak katak kata, tak mak..besar lagi. Mak dia kembungkan perut lagi. Anak dia kata lagi..besar lagi makkkkkkkkk. Pastu, mak dia besarkan perut..sampai meletup. Sian anak katak. Jadi la anak katak yang yatim piatu bagaikan anak katak yatim bawah tempurung.

My point is, kalau kodi gile sampai tanak keluar dari tempurung sendiri, ko akan jadi DEBBB. huahuahuahuauahauhauau.

Merepek? Ada je orang akan paham.

Dah dah. Back to assignment.

*Al-Fatihah to Yasmin Ahmad. Rest in Peace.

Jul 23, 2009

A Postcard From Boston :)

Bajet femes la nak remove address office ni kan. Mana tau ada silent reader saiko. Erk.

I wish aku kat sini sekarang bersama orang-orang tersayang

Dear Rumet;

Aku dapat postcard ko tadi. So sweet. Terus aku rasa nak menangis. Benci betul sifat diva aku nie. Tak rockstar langsung.

Cepatla balik rumet. Haish, rindu betul kat ko tau. Nanti, kita wajib gi param Bangsar, oldtown Bangsar South, Borneo???

Ko sure terkejut melihat perkembangan Bangsar South. Especially area The Sphere and The Horizon tu. sebjik macam kat Boston. Takde dh Kg Kerinchi nie. Class gitteewww.

Ok rumet. Miss u so much!

XOXO;

Rumet.



Facebook and the Harmless Stalker

Facebook. Aku addicted. Balik office bukak facebook. Nak tido sempat lagi facebook.

Tapi, ramai la stalker. Bukan stalk aku. Sapa je nak stalk aku. Bf aku kot. Hahaha.

Aku pun stalker jugak kat facebook tu. Ramai gile yang aku stalk. Tapi, ko jangan perasan aku stalk ko plak ye. Hanya orang-orang yang terpilih je aku stalk. Takk..sumpah tak termasuk ko.

Ada stalker yang harmless, ala-ala chomey je dia stalk secara diam. Serious chomey. Hanya aku yang tau ko tu stalker. No worries. Tapi ada stalker yang macam haram. Siap hantar-hantar message bukan-bukan. Macam yang jadi kat Chics and ramai lagi wanita lain. Termasuk la u. Kasihan. Nanti kita belasah dia.

Sebab tu aku private kan facebook aku. Chehh. Perasan femes kan.

Hahaha. Padan muka stalker tak dapat tgk facebook aku!

Perasan sial aku.

Sapa nak aku add dia? Muahahahhahahahahaha.

Jul 22, 2009

Sayangi Kekasih Seadanya



Kekasihku, kau memang cantik
Dan kau sexy dan kau lincah
Dan kau lucu kadang-kadang
Kucinta kau walau dirimu...

Reff I:
Bau bau bau lu bau ketek
Bau bau lu bau ketek
Bau bau lu bau ketek
Bau bau lu bau ketek

Kembali ke : Reff I

Kekasihku, kau pun tampan
Kau juga baik dan kau kaya
Rajin menjemput, rajin menjahit
Ku cinta kau walau dirimu...

Reff II:
Bau bau bau lu bau kaki
Bau bau lu bau kaki
Bau bau lu bau kaki
Bau bau lu bau kaki

Kembali ke : Reff II

Bau bau bau lu bau jigong
Bau bau lu bau jigong
Bau bau lu bau jigong
Bau bau lu bau jigong

Bau bau bau lu bau tanah
Bau bau lu bau tanah
Bau bau lu bau tanah
Bau bau lu bau tanah

Bau bau bau lu bau menyan
Bau bau lu bau menyan
Bau bau lu bau menyan
Bau bau lu bau menyan

Bau bau bau lu bau jempol
Bau bau lu bau jempol
Bau bau lu bau jempol
Bau bau lu bau jempol

Bau bau bau lu bau terasi
Bau bau lu bau terasi
Bau bau lu bau terasi
Bau bau lu bau terasi

Bau bau bau lu bau bawang
Bau bau lu bau bawang
Bau bau lu bau bawang
Bau bau lu bau bawang

Bau bau bau lu bau sapi
Bau bau lu bau sapi
Bau bau lu bau sapi
Bau bau lu bau sapi

Huahuahauhauahuhu. Aku tak tahan la lagu ni.

Ketek = ketiak
Jempol = ibu jari kaki
Jigong = air liur basi
Terasi = belacan

Muhasabah Diri

Semalam aku lunch dengan Bubba. Bukan dengan Bubba Gump. Bubba yang itu lah.

Kami pergi tempah baju raya! Finally, tak sesia pembelian kain di Jakarta dan Vietnam. Walaupun tak meriah macam baju Kakak Geng, tapi puas hati la dengan keceriaan raya aku nanti. Wah. Macam la ceria sangat. Poyo. *puasa dh la tak habis2 ganti. Rumet dah ada baju raya ke? Beli kain kat US eh?

Pastu, kitorg lunch. Lepas makan, harus lah membuat perkara yang sewajibnya. Uhuk uhuk. Pastu Bai kata, " U are having a very serious split personality issue, rockstar". Then, aku teringat apa dia cakap semalam. "Rockstar, u are so predictable and static, and easily amused".

Hmmm.

I KNOW. hahhahah. i think aku ialah category orang yang senang gelak. Buat lawak sket, aku gelak sampai esok. Kalau aku rasa lawak la. And aku memang senang nk predict. Apa aku buat, apa reaction aku, senang gile nak predict.

Tapi tapi tapi..

sebab aku senang gelak, aku senang emo jua! jentik sket, aku emo. tuding sket, aku emo. Time nak period lagilaaaaaaaaa. Tayah jentik or tuding. Aku jentik je dulu!

So, sebenarnya seronok jadi orang yang senang nk gelak ke, jadi orang yang susah nk amuse?

Orang yang senang mesra ni biasanya mudah diperkotak-katik. Aku mudah ke diperkotak-katik walaupun aku tak katik?

Lepas nie aku nk buat style susah nk approach la. Muka ketat.

For You I Will


Untuk i. hikhikhik.


Untuk u. Hikhikhik.

GEDIK NAK MAMPOS.


MTV World Stage Live in Malaysia

Let's rock.

Sunway Lagoon, 15 August 2009.
Featuring Kasabian, All American Rejects, and many more (??)
Dress code : Seluar pendek celoreng askar, penuhi accessories di pergelangan tangan. Ok?
Ticket : Kena ada invites. Go to this website for details.
Get exclusive invites

See you there.

Jul 21, 2009

Alpha November India Echo Sierra. Romeo Oscar Charlie Kilo Sierra!

Hotel uniform alpha romeo golf hotel hotel hotel.

Mike echo november golf alpha november tango uniform kilo.

Juliet alpha delta india. sierra echo november golf alpha juliet alpha. delta echo romeo alpha. delta india romeo india. Delta echo romeo alpha. Kilo oscar romeo alpha november golf. Juliet uniform golf alpha kilo. Hotel alpha Hotel alpha.

Alpha alpha hotel hotel hotel hotel.

Charlie india romeo india tango. bravo india romeo india tango.

Jul 18, 2009

Tatapan Sementara

Aku baca satu resume. Not because aku kerja sebagai HR, tapi kerana adalah sorang manusia mulia bernama Lily (shit aku lupa nama apa, sorry aku kena check gmail jap). Pause.....

Owh ok. That person personally requested me to address her as Lily Nylia (watevaaaaa!)

The truth is, my CV is not that good. BUT, this guy's resume is "THE BEST", and he is real. He is fucking real. So, as we all know, CV is P&C, maka tidaklah kakak dapat menerbitkan semula resume beliau di sini (beliau meletakkan resume beliau di blognye ok). Mana tau tetiba dia search, sampai plak ke blog kakak, tak ke mati akak ni. Kakak ubah la nama-nama yang berkenaan ye. Panjang resume ini ialah 7 pages ye. And he masukkan his blog in his resume. Adoila.

Terpulang kepada anda untuk menilainya. Aku baca satu-satu, menanah bijik mata.

Reason for leaving: On 21/6/06 Mr. X told me he would not pay me because I keep secrets from him and would not teach him how to use his computer. He said I have bad character, bad teamwork and he finds it difficult to work with me.

Reason for leaving: On turning up to work on 28/12/04 Mr. X asked me why I came to work. I said I didn’t know. He then paid me in cash before terminating me.

Reason for leaving: Resigned because advance could not be given and the instruction to do so from my father

Reason for leaving: Resigned because Mr. X was finding it difficult to find the money to pay me and he said I was not working properly.

Reason for leaving: Resigned to look for other employment as I wasn’t very useful.

Method of obtaining employment: My father introduced me to this job and was with me at the interview.

Method of obtaining employment: A sign advertising vacancies was posted on the gate of the factory. I walked in, applied and was accepted for employment.

OWN VEHICLE: None and do not have the finances to purchase my own car (perlu ke bgtau nie?)

Ni nama dia, resume bunuh diri. bukan resume carik makan.

Jul 16, 2009

Macam Gampang Lirik Lagu Nie.

Aku terjebak dengan Project Pop sejak pulang dari Indonesia. Aku rasa lagu diorang keren banget. Ada metal, ada dugem, ada dangsut (dangdut wateva Ashek), ada ballad, dinyanyikan dalam Bahasa Indo yang sangat pekat. Keren.

Tadi aku moody gi kelas tapi bile dengar lagu nie, aku gelak guling-guling sorang-sorang (bapak menipu gelak guling-guling sambil drive. Ko nak mati ye Anies?)

Aku dedicate lagu ni untuk diri aku sendiri, dan mereka yang rasa dia bulet, bunder, gendut, tembem dan dinosaurus (especially for myself)..owh and it includes u Bubba, and Najiha.

Project Pop - Kok Kamu?

Kau lihat saja nanti hasilnya
Badanku nanti jadi kerennya
Kau buat ku sakit hatinya
Ketika kau bilang, “Kok kamu gendut?”

Jika bukan kamu yang ngomong
Hanya kan kuanggap tong kosong
Sayangnya itu kamu yang ngomong
Hatiku jadi panas dan gosong

Kuakan rajin lari pagi teringat kau bilang, “Kok kamu gendut?”
Ku akan rajin fitness lagi teringat kau bilang, “Kok kamu gendut?”

Kau lihat saja nanti hasilnya,
Perutku akan jadi kotak-kotak
Kau buatku sakit hatinya
Ketika kau bilang,”Kok kamu bulet?”

Ku akan rajin berenang lagi teringat kau bilang, “Kok kamu bulet?”
Ku akan rajin joget lagi teringat kau bilang, “Kok kamu bulet?”
Ku akan rajin breakdance lagi teringat kau bilang, “Kok kamu bunder?”
Ku akan rajin yoga lagi teringat kau bilang, “Kok kamu bunder?”
Bunder bunder bunder bunder bunder
Kok kamu sekarang gendut, sekarang gendut, kok kamu, kok kamu,
skarang bulet bunder bulet bunder bulet

Ku akan rajin fitness lagi teringat kau bilang, “Kok kamu tembem?”
Ku akan rajin sumo lagi teringat kau bilang, “Kok kamu tembem?”
Ku akan rajin disko lagi teringat kau bilang, “Kok kamu dinosaurus?”
Ku akan rajin lari pagi teringat kau bilang, “Dinosaurus”

Semut ada Mata?

Korang, semut ada telinga tak? Kalau jerit kuat-kuat kat dia, dia pekak tak? Bodohnye soalan aku. Aku tengah tekanan sebenarnya.

Semut-semut kat opis nie, suka sangat air nescafe aku. Pantang aku bancuh nescafe, mesti datang ramai-ramai. Macam la aku buat kenduri air ke apa. Sial betul.

XOXO tu apa? Hanis kata, itu brand dari China. Tapi ada orang kata, itu hugs and kisses. Aku kata, itu ayat aku baru belajar dari menonton Gossip Girl.

Ok. aku takde la ada mood sangat nk memblog. Daa.

Jul 14, 2009

Jangan Beli Seluar Tak Berkualiti Nanti Nahas

Hari Khamis lepas di UiTM.

Butang seluar kerja tercabut. Selepas membuang air kecil. Zasss. Masuk kelas, seluar asyik nak londeh. Harem. Nak belajar pun tak best. Nasib baik kelas sekejap je.

Hari Ini, di PPUM (sebab nk check H1N1).

Seluar tertetas di bahagian paha, hanya perasan semasa nak beli makanan. Ternampak la aurat yang putih gebu ni.

Kenapa ha insiden-insiden ni berlaku? Aku rasa seluar yang aku beli tak berkualiti la. Demit. Jangan beli seluar murah pelis. Sila ambil iktibar.

Seafood plak





Ok pas penat jalan-jalan kat Mangga Dua dan mengharut segala jenis macet yang macam haram, dan duduk menunggu berjam-jam sampai aku nk muntah, akhirnya bapa Icha bawak kitorg makan seafood. yeay. Owh, tempat ni di Ancol (an-col). Macam ala-ala Danga Bay + Sunway Lagoon.

MONAS + MANGGA DUA








Monas ni ialah singkatan untuk Monumen Nasional. Kitorang tak naik pun sampai atas. Ramai gile orang. Panas gile plak tuh. Cepat2 ambil gambar n blah to Mangga Dua. Mangga Dua ni tempat shopping kat Jakarta tuh. Bapak besar. Baju nk kawen sangat murah. Nanti kite gi beli kat sana eh sayang. Hihihihihi. Geng aku dh beli baju jadi pengapit dah nie. Sabar ye nokk. Tunggu i pegi baju dulu dgn Sapik Surkery.

*di bawah ini catatan Geng aka Jenab*

wanita bujang/single/loser sekalian,jgn jeles ye.aku da beli baju kawen kt sana.muahahha.walopun aku masih single,tp baju tuh memerlukan aku.kami saling memerlukan.hahahaha.kalu lambat tarikh kawennya,aku pki raye.bis citer.kerana,aku memerlukan baju raye.

Mari Teruskan Pengembaraan!





Pas balik Bandung, kitorg pergi jemput Icha di Hotel. Pastu gi minum-minum di FX Mall, Senayan South, Jakarta. Cool gile ah FX Mall nie. Walaupun hanya duduk-duduk minum, tetap terasa kekerenan mall nie. Terbaik.

Jul 13, 2009

Rockstar di Bandung



Janganla cekik rockstar, rockstar nk buat show nie.terjelir dh lidah kena cekik

Sekodeng band sendiri

Guitarist harus pakai baju kaler lain ye

Ini peminat no 1 gua skang, sampai gua kasik chance dia amek gambar tanpa gua

Peminat-peminat Pointplus dari Malaysia. Thanks guys. We love u guys! You guys memang keren kerna ngefan sama band gwe.



Owh, sebelum tu, tourist guide kami ialah sepupunya si Icha. Icha ngakk bisa temanin kami karena Icha perlu temanin model rambut Sunsilk. Sobs.

Lepas makan di Bumbu Desa yang mantap, kitorg pegi The Heritage n Blossom. Shopping. Sakan ke? Terpulang pada selera masing-masing. Kalau bagi pandangan individu, aku suka Blossom. Tak ramai orang, nak pilih baju pun senang, and aku suka sebab ada Ed Hardy. Hehehehe. N the t shirts for men adalah superb la choicenya. If only aku bawak lagi berjuta-juta adalah lebey bagus. Heheh.*suka ye kamu Shafik Surkery.hoho.

So, nway, misi aku nk jumpe band aku tercapai. Penat aku roger diorang since kat KL lagi. huahua. Akhirnya, malam tu aku buat show dengan diorang. Eh, kata rockstar kan. Sapa nk CD Single 'Pointplus' ni roger aku. Dia kasik banyak gile. Lagu mcm ala-ala band Cokelat. Siap kena temuramah dgn TV Bandung la. Haish. Tapi memandangkan bahasa Indo kami masih lagi di tahap amatur, maka kami serahkan kepada mbak Rani Mutianita untuk mewakilkan kami semasa temuramah.

Okla. Kita sambung esok. Penat dah. Ya udahhhh!

Nak makan sampai hidung berdarah?












Bumbu Desa.

Sangat terbaek. Sedap gile. Gile sedap. Sedap gileeeeeeeeeeeeeeee.

Makan sampai berdarah hidung (bukan aku, tapi Bai).

Siyes, hidung dia keluar darah, masuk nasik sampai nasik jadi merah, pastu dia makan nasik tu, smpi tumbuh siung. Sebab tu dia pelat.

Sedddhhhaaapppppp.

Gwe rekemen.

Ayuh Kita Ke Tangkuban Perahu

kita anak metal
kita kalo joged sukanya mental2
tabrak sana, tabrak sini seperti kuda binal
kita bisa lincah walaupun cuma pakai sendal
abis joged pegal2 - Project Pop : Metal Vs Dugem

Selamat Datang ke Indonesia! Mari kita ceritakan pengalaman indah di Indonesia pada hari pertama. Ayuhhh! Goyang yukk!! *mcm zaman darjah satu, buat penulisan bergambar.



mak janda kena serbu dengan pelanggan

mari makan stroberi celup gula

ah ah ah ah
sekali sekala ambil gambar comey.huahua. perasan.

rockstar rockstar..tolong bukak botol jap

si pelat

si gile

janda meletop uollss

cameron highland

"sorang jual nenas, semua nk jual nenas ye," kata si pelat.

Sebaik sahaja menjejakkan kaki, kami ketemu sama abg ujang (Supir yang tiptop) di airrrrporrrrtt (sebutan di Indonesia harus menekankan huruf R). Kemudian, mengharung macet yang macam haram lalu sampe ke Bandung lewat jam .... (gwe ngakk ingat). Mbak jenab maww ke Tangkuban Perahu, lantas kami ke Tangkuban Perahu. Dingin sungguh di atas. Dengan 'unta-unta' berkeliaran. Ada 'unta' ya di Tangkuban Perahu. Ngak ada apa-apa di sini, hanya ada kawah-kawah ini aja. Kalau maww pipis, air basuhannya sejukk bangeettt. Bagusss.

Laluan ke sini, banyaknya jualan nenas. Kalau suntik nanas ke muka, muka bisa jadi tegang dan cantek, sama mcm lo suntik botox. Ini bukan gwe yang ngomong, mbak jenab yang ngomong. Gila.

Kemudian kami pergi makan. Itu entry lain. Ya udah.