nuffnang ads

Apr 30, 2009

Gudbye KL, Hello Hoora Hooray.

Penat giler. Penat nak mati. Canne nak drive nie?

Aku nk pergi membawa diri.

Selamat tinggal kota yang penuh onak duri.

Selamat tinggal kekasih yang akan pulang hari Sabtu.

Selamat tinggal rakan-rakan.

Kita jumpa bila aku gelap gelita nnt. Heheheheheeh.



Selamat datang Pulau Perhentiannnnnnnnnnnnn :)

ps: aku janji akan jaga kamera tu lebey dari nyawa aku, spt yang dijanjikan.

Apr 27, 2009

The Return of Mak Ayam

Warghhhh. Bosan nak mati. Sakit tengkuk. Nway, kan aku dh ckp, kerjaya aku sekarang ialah menguruskan agensi modeling..mcm Janice Dickinson plak. Huahuahuahuahau. Sebenarnya, aku skang ialah PIMPLE. Singkatan kepada pimp yang ada dimple. Mengarut. Sukatila.

Jom tgk model no 2 aku iaitu Puan Enji. Eh, sori. Cik Enji. ihsan dari http://the-walk-in-closet.blogspot.com/. sebenarnya tuan dia pun tak upload lagi.

Tapi semlm gua terbeli plak baju kat sini. Damn. Baju yang mana? Rahsia. Baju tu untuk spesel occasion. Tunggguuuu.

p/s : mana dia nie? kata nak balik dua hari lepas, tp tak balik2 pun. tension aku.

Apr 25, 2009

Mana Sikap Professional Anda??

Aku sangat marah. Aku amat marah dan bengang.

Agak2 la kalau nk cancel exam. Jangan la pukul 940 baru nk cakap 'saya demam' and i would like to postpone the final exam to another date. Bole tak bgtau awal supaya aku bole je tak amek cuti semalam, dan tayah la aku terhegeh2 nk keja harini? BOLEH TAKKKK???

AKU TAK PAHAM SIAL. TAK BOLEH KE MESSAGE SEMUA STUDENT YG HANYA ADA 7 ORANG DAN BGTAU NK POSTPONE DATE TU AWAL2???

ORANG DAH PENAT LA TUNGGANG LANGGANG HIDUP, MCM NI PLAK JADI NYE??

DAH TAKDE MOOD LA NAK STUDY UNTUK PAPER NI. SUMPAH TAKDE MOOD.

HEY..TAK BOLEH KE SUH ORANG LAIN JE JAGA EXAM?? NAK JUGAK JAGA KAMI EXAM APASALLLLLL?????

PERLU KE BERSIKAP TAK PROFESSIONAL MCM NIE????????

Apr 21, 2009

Kepak Bidadari

Tadi sembang dengan rumet yang rumit dan kenit. Aku mintak sneakers adidas. Dia kata bulan June. Rumet tetiba mengarut, nak kasik aku hadiah sneakers bila aku kawen nnt. Tapi, tetiba dia ubah fikiran.

Rumet : Eh, baik aku kasik ko baju seksi Victoria's Secret. Walaupun aku tak bole bayangkan ko pakai baju-baju seksi mcm tu.

Aku : Ish..aku tanakla. Tayahla rumet.

Jap-jap, aku tukar fikiran plak.

Aku : Err..tapi kan rumet, kalau nk kasik gak, aku tanak pakaian seksi2 dia. Aku nak kepak dia je. Kepak Victoria's Secret. Pakaian dalam dari Tesco pun takpe, asalkan kepak aku ialah Kepak Victoria's Secret.

Kalau aku berkepak, adakah segorjes ini?

kenapa kepak Gisele ni mcm kepak kupu-kupu dan kenapa beliau alim?

Adriana Lima sangat cantek memakai kepak. aku rasa kalau aku pakai kepak pun muka jadi lawala.



aku curik gambar dari http://www.zimbio.com/pictures

Panggilan Kecemasan

Aku tengah happy gosok baju sebab baru abis test, bila hp aku tetiba berbunyi. Hmm..panggilan dari kakak. mungkin eiman yg nak cakap ngan aku.

"Anies, dtg Hospital Tawakal sekarang. Ni kakak tgh emergency. Nnt dtg hospital baru abg bgtau kenapa".

Pergh. Terkejut. Terus amek bag, keluar umah. Lilin IKEA perisa strawberry pun lupa nk padam.

Call itu Sapik. Cemas-cemas manja. Pastu call itu ~lalala~. Suara bf dia yg sepatutnya serak-serak pun aku lupa. Kihkih.

Pastu.

Owh. rupanya kakak kena operate emergency. Baby mau keluar. Tak mau tunggu dah. Nak kuar skang.

Skang eiman dah jadi abang.

Abg iparku, jgn la kasik surprise mcm ni. Saya sgt risau dan resah.

Sekarang anak buah ialah seramai 17 orang. Wow. Makcik yg berjaya. Tahniah!

(sgt penat la hari ni).

Apr 20, 2009

Aku ialah Mak Ayam






Tugasan pertama sebagai pimp berjaya. Ini Icha. Aku introduce dia kat Topek, sebab Topek nak carik model untuk butik Layla. Icha sangat bagus., tayah nak cakap pape, buat je terus. sgt coorperative. Next model sapa eh? Awek artis nak? Model catwalk? Setiap kali aku bawak model, aku nk pow sehelai scarf la. Hahahahaha. Mcm ala2 mak ayam berjaya plak aku.

Topek, tunggu gua kurus and rambut panjang sket. Gua bagi pose gedik terbaik untuk lu. Hahaha. Sila jangan sebarkan gmbr gua. Doa orang teraniaya adalah makbul. Heheh. Misi bulan 5 kita ni yang gua tak sabar tunggu ni. Tungguuuuuuuu.

photos & baju courtesy of http://the-walk-in-closet.blogspot.com/
model courtesy of xs2rockstar modeling agency. kihkih. :)

Apr 19, 2009

Beautiful by Smashing Pumpkins

Beautiful, you're beautiful, as beautiful as the sun
Wonderful, you're wonderful, as wonderful as they come
And I can't help but feel attached
To the feelings I can't even match
With my face pressed up to the glass, wanting you
Beautiful, you're beautiful, as beautiful as the sky
Wonderful, it's wonderful, to know that you're just like I
And I'm sure you know me well, as I'm sure you don't
But you just can't tell
Who'll you love and who you won't
And I love you, as you love me
So let the clouds roll by your face
We'll let the world spin on to another place
We'll climb the tallest tree above it all
To look down on you and me and them
And I'm sure you know me well, as I'm sure you don't
But you just can't tell, who you'll love and who you won't
Don't let your life wrap up around you
Don't forget to call, whenever
I'll be here just waiting for you
I'll be under your stars forever
Neither here nor there just right beside you
I'll be under the stairs forever
Neither here nor there just right beside you

Jiwang plak time2 nak menghadapi exam. Shaitss.

Kadang-kadang elok layan tag nie.

Riri tagged me. Hahah. Gua bapak bosan study nie. Gua buat jap la.

Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Apa yang aku tgk, dia tgk je. Heheh. Dia adalah membiarkan aku pegang itu remote. So swit.

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Salad? Saladddd?? Baik dia makan nasi daun pisang. 

3. What’s one food he doesn’t like?
Takde kot. So far seme bende dia makan.

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Hmmm..teh o ais kot. ala..tak ingat.

5. Where did he go to high school?
Jenan. Gua lupa nama penuh sekolah dia. 

6. What size shoes does he wear?
7 or 8 kot. ye ke?

7. If he was to collect anything, what would it be?
Barang2 climbing kot.

8. What is his favorite type of sandwich?
Hoh. apa je la dia makan.

9. What would this person eat every day if he could?
Nasi kat Pelita kot.

10. What is his favorite cereal?
Tatau..sobs.

11. What would he never wear?
Bikini Tupis Billabong. 

12. What is his favorite sports team?
Damn. siyes shit tak igt. 

13. Who did he vote for?
Afundi Anies.

14. Who is his best friend?
Peah, Razman, Rafiqa. 

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Ahah. adalah. tanak cakap.

16. What is his heritage?
Melayu

17. What is his favourite colour?
Oranje? White?

18. What is his habit?
Apakah habit beliau ini? Hmm..hmmm..hmmm...esok la jawap. Tatau.

19. What is he proud of?
Kerjaya beliau sekarang dan Aku. hahahhaahahhaa.

20. Lastly, do you think he will read this?
sudah semestinya beliau baca. beliau peminat no 1 blog beta.

Gua tanak tag sesapa la. Gua nk isi masa je.

Apr 18, 2009

DEB = dasar engineer bijak

Do not take things for granted.

Especially stuffs yang related to our future.

Dulu aku misplace aku punye matrix card.

Sekarang..


MANA AKU LETAK AKU PUNYA IJAZAH NI???

demit.

aku ada interview on Monday. interview yang aku nk sgt. tlg carik pelis.

lain kali nk kena laminate. sebijak org yang laminate geran kereta dia.

dah. back to assignment mode. 4 may kena submit.

Apr 15, 2009

Power Power

What if kita ada power mcm Sookie Stackhouse dlm citer True Blood tuh? boleh baca pemikiran orang? Nak ke tanak? Ada orang ckp, kalau kita rajin beribadah, bole dpt power. Betul ke? Ish ish.

hmmm..aku nak la.

sebab masa exam, bole dengar pemikiran orang, entah-entah dgn lecturer punye thought pun bole baca. hehehe. bole dpt jawapan secara mudah. ehehehe.

tp, teknologi masa kini pun bole buat kita baca pemikiran dr jauh. ngehngeh. *wink wink*

oh btw, aku suka citer True Blood :)

apa-apa citer Vampire kacak dgn manusia, aku suka. hehehe.

Nway, gud news..encik itu kata dia nk balik dah next weekend. yeah.

Bad news, dia kata balik seminggu je. Sobss.

Apr 14, 2009

Kami Wanita Berwawasan

"Beb, weekend ni buatpe?"

Jawapan lazim : buat assignment la beb.

"Futsal malam ni?"

Jawapan lazim : esok test ah..

"Malam ni buatpe?"

Jawapan lazim : ada kelas la. 

Semua ini sebab kami ialah wanita-wanita berwawasan. Sangat berwawasan. Huahua. 

Penat, sumpah penat. Tapi berbaloi. 

*tu pun kalau score. hehehe. lagi dua minggu merdeka!!*

akan ku balas semua kepenatan ini dengan beronggeng sepuas-puasnya. Woohoo..weehooo.

Apr 12, 2009

Mimpi Miami

Semalam aku mimpi aku di  Miami Beach. Tapi tido semalam adalah tak nyenyak. Kejap-kejap ada jeritan suara sumbang , "apsal tak balance nie? apsal tak dapat nie??" 

Aku terjaga-jaga banyak kali. Bila terjaga, aku harap sangat aku dpt tido semula dan mimpikan Miami. 

Terjaga lagi sekali, sebab alarm aku berbunyik lagu Dancing Queen. Cuba nak tido lagi. Ada plak suara sumbang. " I tak siap lagi la esaimen nie. Gile la." Itu padah buat 7 soalan account dalam masa 7 jam. 

Ok. Percubaan kali ketiga untuk mimpikan Miami. 

"i nak gi kelas nie. shit shit dah lambat. chiao." 

Sheesh.

Punah mimpi Miami. 

Aku citer kat Ninie. 

yuhainiskamardin: smlm gua mimpi gua kat miami dowh

yuhainiskamardin: lupa plak nk blog

ninie shafini: mane lu tau tu miami?

Demm. Ninie plak potong stim aku mimpikan Miami. 

Ayah, Demam, dan Bubur Itu

bubur nasi yang boleh dimakan oleh 4 perut

lazatnye telur masin, ikan bilis dan ayam goreng ini

Aku ialah anak manja ayah. Bila demam, ayah selalu selimutkan, picit kepala, amek2 daun apa ntah, then perah2, letak kat kepala. Biar cepat kebah ayah kata. So, kali ni bila jauh2, takde mak ayah or even bf pun jauh, perasaan merengek inginkan perhatian tu datang semulajadi. So..

Anies : Bai, i nak makan bubur la. Takde selera nak makan

Bai : U nak bubur mcm mana?

"Bubur yang ada ikan bilis tabur2".

"Baik gi mkn kat Kg Baru je u".

"Sobs."

"Ye la. i masakkan. Nanti i hantar. U nak lauk apa lagi? Telur masin nak?"

*hmm..bole request lauk?? Best best.

"Ayam goreng la".

" Ayam goreng kunyit k? Lagi? Tu je? Penat i nak gi Giant, takkan nak beli ni je"

"Pastu i nak yoghurt drink perisa limau".

*padahal perisa orange. Silap. Hehe.

Around 11 malam, bubur aku sampai kat Hillpark. Yeah! Dengan dua botol besar yoghurt drink perisa orange. hehehe. So sweet of you.

Bubur yang lazat dan perfect. Air yang lazat. Kebah demam sudah. Hoora Hoorey!!

terima kasih cik baizura!!

Apr 10, 2009

Doctor Berlainan Tempat

Di Klinik

Aku sambil srot sret : Saya dah jumpe dr dua hari lepas, tp saya hilangkan antibiotik dia. :P

Doctor Wanita yang kelihatan lebih muda dari aku berkata:

Sebab tu sakit u tak habis2.

Aku melawan : Ala, doctor tu la. sapa suh tak kasik ubat demam awal2.

Doctor itu tersenyum. Pastu tanya aku keje apa, bla bla bla.

Then, smbil dia tulis2 nama ubat2 tuh;

"saya nk kasik ubat byk ni. rasa2 u boleh tak jangan hilangkan antibiotik? hehe..macamane? doctor pun bole tahan laser kan" sambil senyum2 kambing. pfftt, wateva.

------------------------------------------------------------------------------------------

Semalam Semasa Kelas Dr Wardah (seorang lagi doctor yang laser)


Dah lama x jumpe Dr Wardah. Sebulan kot. Sebab kelas dia diambil alih oleh seorang lecturer from the industry.

Dr Wardah cuba recall nama sorang2 secara memintak sorang2 bagi feedback regarding her class. Dia pun panggil la sorang2 dgn jayanya. Sampai kat aku..dia pause.

"Alamak..kejap2. jgn bgtau saya lagi."

2 saat.

"Alamak..apa eh..kenapa la saya boleh lupa nama PELAJAR PALING POPULAR ni?"

chis. chis. NAMA SAYA YUHAINIS la dr wardahhh. nmpk sgt tak popular. :P

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ok. mari makan ubat-ubatan. ada ponstan, ubat selsema, ubat batuk, ubat demam, ubat sakit tekak, wowweeeee..meriah uollssss...


Apr 8, 2009

Keangkuhan

Tadi aku gi klinik sbb pagi tadi masa aku bgn, tekak ini sangat perit. So, masa lunch aku gi klinik.

Dr : Sakit apa?

Sakit tekak.

Dr : Ada batuk? ada selsema?

well..of kos takde.

Dr : Ada kena ujan?

well..kalau ada pun, takde efek.

Dr : Ok. saya bg antibiotik and ubat isap nie.

Motif antibiotik??Huh. Saya makan buah-buahan, tak perlu antibiotik.

Aku angkuh sangat td. Skang pkl 430pm, tp hidung aku dah start berair, mata berair, bersin, dan sakit tekak haram tak berkurangan. Dem. Ya Allah, Pelis jgn demam. Esok ada test. Sobs.

Apr 4, 2009

Giliran Aku Plak Perasan









kitorang bukan bukak butik. kitorang bukan nak menjatuhkan karier amber chia. kitorg hanya bersuka-suka. maafkan kegedikan kami. dan juga, kami hanya ingin menjeleskan rumet yang jauh di sana. 

Apr 2, 2009

Layla *Walk In Closet*

kalau aku pakai baju nie..agak-agak cantek tak?(aku ketiak hitam tak sedar diri)

kalau aku pakai baju nie, agak-agak sexy tak? (aku tetek pun xde, perasan)
kalau aku pakai baju ni, agak-agak comey tak? (awww...bole buat gaya manja mcm ni)

kalau aku pakai baju ni, agak-agak orang berani dekat tak? (peha besor, betis kijang..konpem la takde sapa nk dekat dgn aku)

ini koleksi butik layla and topek. ada ke topek pujuk aku jadi model dia?? ada kee??? logik ah sket, gua tau lu suka masak nasik ayam kat gua, gua tau lu nak balas balik janji manis nk kayakan gua smpi gua dpt pakai kete besar, tapi tayah la suh gua jadi model lu. Lain la kalau ada baju untuk plus size mcm gua nie. hohohoho. 

sekang misi gua ialah mendapatkan hanis zalikha jadi model untuk kedai lu. gua akan berusaha bersungguh-sungguh!!

kalau dpt anies kamardin pun takpe kan? sila tgk gambar gua jadik model topek setelah dipujuk dengan nasi ayam kat blog ni >>http://the-walk-in-closet.blogspot.com/


Kawan Aku Personaliti TV


ini baizura sabri (pinjam dari blog hangsuang)
ini zakiah anas (pinjam dr website tv3)

Sama ke? Tak sama kot..mungkin sama kalau posing pakai towel. 

Jap jap..telek balik...





Wow..betul kata orang. muka anak en sabri mcm muka zakiah anas la. Sila babikan i sepuas-puasnya. Bole jadi pengacara tv3 la u nie.