nuffnang ads

Mar 31, 2009

Cuci Tunnel ke Cu Ci Tunnel?

Akhirnya, impian kami menjadi kenyataan. Setakat Vietnam nak kecoh kan..hahahahaha. Ala, untuk orang-orang mcm aku, gi Vietnam pun kira besar tuah. Pakai plak duit sendiri. Bukan pakai duit mak bapak ke apa. 

Tadi aku sembang ngan senior aku. Rupanya dia pun nk gi Vietnam next month. Tapi dia gi Hanoi. So, aku cakap aku nk gi Cu Ci Tunnel. 

"Anies, Vietnamese are very thin you know", dia kata dengan muka yang sgt concern.

Aku menjwb dgn ala-ala terkejut, "Really ahh??"

Boss aku plak menyampuk.

"You are going to Vietnam also Anies? I dun think you can fit the tunnel. They are all very thin. Maybe because of their diet or maybe they dun have enough food. Be careful if you want to go into the tunnel...hmm.."

Pastu gelak-gelak. Hahahaha. Kelakar la sangat kan. Hahahaha. Gelak la puas-puas. Cis. 

Aku tak puas hati. Aku google Cu Ci tunnel. hermmmmm...



kamonn...ini mesti la aku muat kan...

dipetik dari http://www.holyweek-travellers.com

ahh..nak masuk ni konpem tak muat..ninie and ayun je muat kot..cilake.

dipetik dari http://picasaweb.google.com/lh/photo/b0L0_c3kBh0GL7nW06dGSg

Eh, pas ni aku menjadi frugal (dipetik dr status ninie). Magic card aku aku tak berani guna dah skang. Ehehe. Mari monitor US Dollar beramai-ramai! 

Mar 29, 2009

Birthday wish

Happy Birthday Ninie Shafini.

Happy Birthday Kiddo Lin. 

Happy Birthday Kalian. 

Semoga Panjang Umur & Murah Rezeki.

Esok kite buat birthday party besar-besaran. party buih di tepi kolam. 

Juga party liar mabuk-mabuk. Huahuahuahuaa.

Goyannnnnnngggggggggg!!!

Mar 27, 2009

Ini Ialah Blog Shopping

http://ursalesassistant.blogspot.com/

khas untuk sapa-sapa yang suka sangat shopping tanpa berpikir panjang seperti sapik, rumet aku, ninie shafini, shida sahlan, jenab, icha, najiha, peah, enji, baizura sabri, ririblurry, ejah, nadya, suzana, yanti, melanie c, katie holmes, angelina jolie, aqasha rosli, errr..dh habis ke nama aku sebut? semua nama aku main petik je. kasik panjang karangan aku. jap nak kasik kaler lain pulak.

aku rasa blog ini sgt menarik sbb bole order barang-barang, then minah gile yang buat blog tu akan pegi check harga. Pastu kite yang juga gila barang murah boleh compare harga dgn harga yang minah senget tu kasik. 

pastu, bacala condition si sewel tuh. aku petik yg no 4 ni

4. Once I bought the merchandise, I will scan the receipt and send the picture to you. If you changed your mind I will return back your money. Otherwise, bank in the rest of the money and I will send the items and package ID to you. 

Gile ke apa nak pulangkan balik duit kalau org tak suka barang tuh. 

Aku dh cakap, dia ni bukannye betul sangat. Tapi blog dia adalah for real. Sila pergi baca, buat tempahan dan enjoy barangan anda. 
Aku dan Ninie dah ada wish list dah. 
Hehehe. 
















JANGAN MARAH RUMET. AKU SAJA NAK KASIK PROMO KUANG AJOR. sila lawati blog itu dan tempah dan susahkan beliau pegi shopping dan pejabat poss dan segala.

Rockstar Legends



Jom tgk show band aku. Anies and the Bombo Banshees.

Aku seorang yang suka berangan. Tapi best bila angan-angan kita direalisasi dalam bentuk game. Hahaha. Bukanlah angan-angan menjadi kenyataan, tp angan-angan menjadi permainan. Kat facebook ada game Rockstar Legends. Tidak la aku ni gile takde keje asyik main game kan (aku akan gegila layan game ni kalau aku habis exam nnt..itupun kalau aku belum bosan dgn game ni la). Seronok pulak ada band sendiri, kena beli equipment yg bagus untuk bandmates supaya band adalah mantap, belikan baju rockstar, jacket rockstar. Tapi kawan-kawan aku mesti rasa bertuah sbb aku ialah rockstar juga di dunia yang nyata nie. Bluekkkkk. 

Nama band aku ialah Bombo Banshees. Cool? Tak cool? Pedulik apa aku kalau korang kata tak cool. Bagi aku, nama band aku ialah super kewl. Hehehehe. Aku bersungguh-sungguh main ni smpi aku suh Sapik, rumet, Bai, dan juga meon main sebab kalau diorg main, maka band aku akan mantap sbb diorg ialah bandmates aku. Tapi, so far Meon je yg main bersungguh-sungguh, smpi skang dia punye band super mantap (tgk la gitaris dia..ehehehe) dan dia adalah keyboardist level 26 skang hoccaaayyy. Tadi Bai pun dh join, tapi dh tanya harga contract. Dem, nak blah la tuh. Rumet plak masuk mungkin sekadar amek hati aku. Hoh.

Nway, AFUNDI Bombo Banshees ok uollssss. 

Mar 26, 2009

Disco Dangdut

test sket video dangdut ni.

penuh dengan suara sumbang. dan tarian dangdut hamster dan dangdut ayam.

perhatikan lagak2 GRO redbox nie. macam gampang.

Mar 24, 2009

Bosan

Server down. 3 days in a row. Bosan gile. Buat keje tak boleh, internet tak bole. Apa yang bole? 

  1. bole buat esaimen
  2. bole sembang
  3. bole main game
  4. bole gemukkan badan, asyik makan
  5. bole main ipod orang lain.
BOSAN. BOSAN.

Selamat mencari rezeki encik pelaut.

Mar 22, 2009

Red Box The Gardens ~~~

*aku berlagak kaya di ujung bulan*




*pose sembunyi belakang org kechil supaya tak nmpk gemok*

Karaoke ke kelab dangdut? Aku pun x sure. Nyanyi banyak lagu Indo. Goyang inul, Lagu2 Icha, lagu dewa, n lagu Amelina pun ada jugak. Suara Icha bagus banget. Bila dia nyanyi, semua diam mau dengar suaranya aja. Dia joget pun bagus. Aku ada byk video, tp ngak mau aibkan diri sendiri. Aura rockstar aku sgt ketara apabila mendendangkan lagu Sweet Child O'Mine. Huahua. Aku rasa bagaikan rockstar dikelilingi GRO 3 orang. Tiba-tiba semua stress aku hilang. Hahaha. Rock on!! 

Lenkali before gi karaoke sila buat list lagu apa nk nyanyi supaya lagu2 feveret bole dinyanyikan. Apa-apapun, gue enjoy banget!! Goyang yuk ahhhh!!!!

Ingat Kamu ~~


Aku Mau Makan Kuingat Kamu 
Aku Mau Tidur Juga Kuingat Kamu 
Aku Mau Pergi Kuingat Kamu 
Ooo Cinta Mengapa Semua Serba Kamu 

Aku Sedang Bingung Kuingat Kamu 
Aku Sedang Sedih Juga Ingat Kamu 
Aku Sedang Bosan Kuingat Kamu 
Ooo Cinta 
Inikah Bila 
      Ku Jatuh  Jatuh Cinta ...

selamat mencari rezeki~~

Leaving on A Jet Plane

If I can go, contigo, I'll pack my things, soon as you say
Baby vamos, we'll fly away, like there is no, no tomorrow
If can go, contigo, I'll tell my friends, nothing at all
I'll get my things, soon as you say, baby vamos, we'll fly away


Mar 19, 2009

En Buih Sila Ambil Perhatian Saya

En. Buih, sorry amek masa yg sangat lama nk post. And aku tak pandai amek gmbr, aku pakai camera telephone sahaja. Pastu aku edit sebab gmbr tu blur. Pastu aku konon-konon nk jadi creative tp hasil dia mcm taik. Pastu aku sengaja gak letak url blog aku. Pastu aku upload. Pastu aku tulis entyr ni. Pastu three. Babai en buih.

Mar 18, 2009

The Handsome Photog

wedding Dinna July 07

wedding topek n layla. cantek kan gmbr aku amek? huahua.

Ini Taufiq. Mohd. Taufiq Kamarudin. Dia bukan abang aku, malah takde kena mengena dgn idup aku (ini aku tipu, sebenarnya ada kena mengena, tp biarlah rahsia). Dia senior aku kat sekolah, tp lepas masuk UM baru kami berkawan baek, tu pun sebab dia memperbodohkan aku masuk OMEGA TREND jadi downline dia. Agak bangsat, tp takpela. Itu la benda yang buat kami baik sampai skang, malahan dia sanggup berjiran dgn aku sbb nk gosip selalu. Haihs. Lelaki metro mmg macam ni ke?

Owh, taufiq ni aka Topek sangat kacak (bf aku lagi kacak) . Walaupun kacak, beliau baik hati, dan akan menyokong aku tanpa bicara. Topek ke Tepek? Eheheh. Lagi satu, Topek pandai amek gmbr. Tak caya tanya Dinna. Aritu Topek amek gmbr wedding Dinna. Dan bila aku amek gmbr wedding topek, lihatla hasilnya di fesbuk. Huahuahua.

Aku bukan kategori orang ARTISTIC, tapi bagi aku, gambar-gambar Topek ialah gerek. Itu dr pandangan aku ye, bukan sebagai ahli fotografi (kamera pun xde), tp sbg org biasa. Aku suka gmbr-gmbr outdoor dia, especially gambar yang dia amek untuk kedai dia tuh. Guling-guling dalam rumput kering. Awwwww.

Topek, gua tatau nk puji apa dah. Cukup tak? Bole dapat nasi ayam tak malam esok?

Kalau rajin, jengok la blog dia supaya dia masak nasi ayam kat aku esok malam. Aku tgh sengkek, gaji aku lagi kecik dari gaji orang yang halau aku balik semalam.

Lagi satu, kedai topek & layla tengah buat promosi. Sila datang dan serbu. Watie Elite pun shopping kat situ tau. Hoh.

http://mohdtaufiqphotos.blogspot.com

Mar 16, 2009

Woooooffffff...wooffff...wooff...

Kitorg start baca piah around October i think. Masa tu mmg hari-hari baca, siap pernah gak blog lama aku dikatakan keluar di comment box blog piah. Aku x rasa layak pun nk masuk blog piah, mungkin blog kamu lebih layak?

Nway, ni ha, aku saja gatal tangan. http://walkingquietly.blogspot.com/

Sesapa yang rasa gile takde keje, sila la berusaha. Huahuahau. (Enji mungkin berminat).

REWARD RM1,000.00 (One Thousand Ringgit)


I am offering a reward of RM1,000.00 (One Thousand Ringgit) to anyone that can provide me with the following information and fulfill the conditions set in this offer:

1. The real name(s) of author or authors of piahzadora.blogspot.com or piahzadoralagi.blogspot.com, AND,

2. Occupation(s) and place of employment of such person(s) mentioned in point no. 1 above, AND,

3. Address(es) of such person(s) mentioned in point no. 1 above, AND,

4. Picture(s) of such person(s) mentioned in point no. 1 above.


The conditions that must be fulfilled in order to receive the RM1,000.00 are these:

1. All informations must be true and verifiable.

2. I will not be held responsible for any issues that may arise from the acquisition of such information (i.e. if you illegally obtain the information required, I will not be criminally linked to you, as this is a voluntary offer).

3. If there are more than one author, and only one author's information is given to me, I reserve the right to offer a pro-rated reward or none at all, at my sole discretion.

ALTERNATIVELY,

The author(s) of piahzadora.blogspot.com or piahzadoralagi.blogspot.com can come and meet me to claim the rewards of RM1,000.00. However, these extra conditions must be fulfilled:

1. The author(s) must be willing (without any coercion) to be photographed kissing my bare feet, AND,

2. Conduct such action in a public place, preferably a mall, AND,

3. Acquire permission from premise owner for such action to take place.


DISCLAIMER

I reserve the right to rescind this offer or change the conditions at any given time without any disclosure whatsoever.

I am contactable at trust.hansac@gmail.com

Please pass this post around.

Thank you.

dipetik dr blog beliau.

Mar 15, 2009

Ipod Touch 32Gb

After shopping wif Ninie, i went to Subang. Our rematch. Kat sana, aku telah star-struck. Aku rasa muka mamat ni sebijik macam Aqasha, ke dia mmg Aqasha? Hmm..kurang pasti. Sbb aku rasa Aqasha tak la berbadan mcm dia ni kot. 

So, aku dgn muka tak malu mintak la amek gambar dengan dia ni. Siap lentok sket. Jgn marah abg computer, kot2 dia betul-betul Aqasha la kan..hehe..tp, walaupun dia Aqasha ke apa, cintaku tetap pada abg computer nan satu. Hohoho. Lamanya tak jumpe abg computer, dari hari Rabu. Hoh. Takpe, kena biasakan. Nanti dia ke laut, lagi lama. Sobs.

Aku main satu game ngan Bai. Pastu, mamat muka Aqasha ni berkata dengan tenang, "kalau u kalahkan dia, i belanja u Ipod Touch". Wow!! Aku suh Bai menangkan aku, tapi akhirnya aku kalah..sebab 1) meja tu x best and 2) Sapik xde, aku tak fokus. 

Nway, let's just hope he's the real Aqasha. 

But i still want the Ipod wahai Aqasha (kalau betul la ko Aqasha la kan..hoh).

Mar 14, 2009

Lu Pikirlah Sendiri

Gua dh cakap. Gua bosan. Maka, gua nk gak post another entry. Mohon dari Saudari Shida Sahlan untuk menempekkan artikel tersebut di entry ini. (dipetik dari UTUSAN MALAYSIA)

Dianiaya rakan sebagai penjamin

SOALAN:
Saya ada membuat pinjaman peribadi secara cross guarantor dengan sebuah bank bersama seorang kawan kira-kira 13 tahun lalu. Pinjaman saya secara potongan gaji selesai dalam tempoh yang ditetapkan. Sahabat berkenaan hanya membayar tiga kali sahaja sebelum berhenti kerja dan ghaib sehingga kini.

Kes ini kemudian dibawa ke mahkamah. Saya terpaksa mengadap hakim tanpa kehadiran peminjam. Beberapa tahun lalu, pihak bank mencadangkan saya membuat pinjaman untuk menyelesaikan hutang tertunggak berkenaan ataupun memotong gaji saya setiap bulan.

Cadangan itu tidak dapat dilaksanakan kerana bajet saya tidak mengizinkan. Saya faham, mengikut hukum syarak saya perlu bertanggungjawab untuk menyelesaikan tunggakan pinjaman tersebut yang berjumlah hampir RM10,000.

Nama saya telah disenaraihitamkan hampir tujuh tahun hingga kini.

Baru-baru ini, saya membuat pinjaman dengan bank berkenaan sekali gus menyelesaikan hutang tertunggak tersebut. Tanggungjawab saya selesai. Nama saya dan kawan bermasalah itu kini bersih.

Mengikut adat, kawan saya itu kini berhutang dengan saya. Apa pandangan ustaz mengenai kes ini secara umum?

JAWAPAN:

Ya, secara umumnya masalah yang saudara hadapi ialah cabaran hidup, kesabaran dalam berkawan, ketabahan dalam menghadapi muflis dan sebagainya yang saya fakir pasti telah mengganggu keharmonian perjalanan kehidupan saudara.

Namun, insiden ini pasti akan mematangkan lagi saudara dalam melalui kehidupan seharian supaya lebih berhati-hati dalam menghulurkan bantuan kepada orang lain. Rasulullah SAW ada bersabda yang bermaksud: Seorang mukmin tidak akan memasuki lubang biawak padang pasir kali kedua. (riwayat Muslim, kitab: al-Zuhd wa Raqaiq, no:5317). Dalam riwayat yang lain bermaksud: "Seorang mukmin tidak digigit ular dua kali dari satu lubang".

Maksud hadis ini Rasulullah berpesan bahawa seorang mukmin tidak akan tertipu bagi kali yang kedua. Kalau masih tertipu maksudnya orang itu tidak sempurna imannya. Dalam kaedah fiqh ada menyebut bahawa seseorang itu tidak akan mengundang suatu yang mudarat dan tidak mendedahkan diri kepada kemudaratan. Cukuplah apa yang saudara alami, jangan sampai tertipu bagi kali yang berikutnya.

Betullah tindakan saudara membuat pinjaman untuk melangsaikan hutang tersebut. Kawan saudara yang berhutang itu harus bertanggungjawab, dalam Islam perbuatan dia haram, kerana mengkhianati persahabatan dan menghumban kawan dalam masalah dan dia melepaskan diri dari masalah tersebut.

Perbuatan saudara melangsaikan hutang itu bermaksud saudara membayar duit kawan sebagai menunaikan tanggungjawab dan arahan kontrak akad. Saudara sanggup menjamin kawan kerana percaya bahawa dia akan melangsaikannya dan tidak akan mendatangkan masalah dan bebanan kepada saudara. Tetapi bak kata pepatah "seperti melepaskan anjing yang tersepit".

Biarpun saudara telah melangsaikan hutang yang dituntut oleh pihak bank kepada saudara selaku penjamin, kini kawan saudara berhutang dengan saudara. Mungkin dari sudut Islam ada perbahasan dari kalangan ulama.

Namun demikian, dari sudut akhlak dia tetap salah dan berdosaSelagi mana dia tidak meminta halal dan memohon kemaafan dia tetap bersalah.

SOALAN 2

Sekiranya beliau gagal menjelaskan hutang ini, apa tindakan yang perlu saya buat?

JAWAPAN:

Dari sudut undang-undang saya kurang pasti, tetapi peruntukkan penjamin jelas bahawa pinjaman yang dibuat oleh kawan saudara itu adalah tanggungjawab bersama dari sudut undang-undang.

Sekiranya saudara tahu tempat tinggalnya, saudara berjumpa dan meminta dia melangsaikan hutang dia kepada saudara. Namun ada satu lagi pilihan iaitu saudara halalkan hutang tersebut.

SOALAN 3

Jika saya tidak menghalalkannya di dunia dan akhirat, apakah saya dikira berdosa?

JAWAPAN:

Saudara tidak berdosa kerana telah dianiaya oleh rakan sendiri atau dizalimi. Namun sekiranya saudara ingin memaafkan atau bersikap reda atas segala yang berlaku itu adalah lebih baik.

SOALAN 4

Adakah ini semua takdir atau ujian atau kaffarah yang ditentukan kepada saya?

JAWAPAN:

Sesungguhnya setiap apa jua masalah yang berlaku ia adalah merupakan ujian atau dugaan yang ditimpakan oleh Allah kepada hambanya di dunia seperti mana dalam firman Allah SWT: Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, dan (dengan berlakunya) kekurangan dari harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar (Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: "Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali". (al-Baqarah : 155).

Apa yang berlaku dalam kehidupan kita adalah takdir daripada Allah. Dalam masalah saudara Allah uji saudara dengan harta dan kawan.

SOALAN 5

Berdosakah saya (dahulu) memaki hamun kawan berkenaan di atas perbuatannya?

JAWAPAN:

Sebagai seorang manusia biasa marah itu suatu yang biasa. Tiada seorang pun yang tiada perasaan marah, cuma marah ini mesti bertempat, tidak boleh sembarang marah. Kalau ditanya yang mana baik marah atau sabar? Pastilah jawapannya sabar, kerana orang yang bersabar atas dugaan lebih baik dari orang yang tidak bersabar.

Saya faham keadaan saudara yang cukup terhimpit dalam hutang. Nasihat saya beristighfar dan mohonlah keampunan dari Allah SWT atas keterlanjuran lisan saudara.

SOALAN 6

Berdosakah saya menceritakan masalah ini dan sikap sahabat ini kepada kawan-kawan yang lain?

JAWAPAN:

Tidak salah saudara bercerita dengan kawan-kawan lain sebagai satu pengalaman. Ini supaya yang lain lebih berhati-hati sama ada dalam masalah menjamin atau individu yang melarikan diri dari tanggungjawab dengan mengenakan kawan yang menjamin.


there's no such thing as COLLATERAL DAMAGE. HARAP MAKLUM.


Di Kala Laki Aku Sebok Bangat Dgn Keje

Malam ni patutnye tgk bola sama-sama. Tapi laki aku sebok bebenor. Harini dia call aku sekali je. Kecik hati hitamku. Tapi, stress aku hilang sbb shopping dgn ninie shafini, pastu minum dgn shida. hoho. Kalau rasa nk jmpe kitorg, dtg je kopitiam. Selalu je kitorg kat situ. 

Rumet, liverpool menang besar dowh. Hahaha. Bangga tak sebagai peminat setia liverpool? Penat aku bagi live feed kat ko di fesbuk. hohoho. 

Aku sangap. Malas nk buat esaimen. Rindu kat abg pc pun ada jugak. Takpe, esok nk gi kenduri dgn abg pc. Ptg ada futsal kat Sunway. hehe. 

See...aku mmg loser dok umah updet blog dgn benda-benda tak significant untuk negara. Mana diorang ni? Kata nak lalalalala. Jom ah cepat..

BoMBoneSS in Me..WeeHooOOooo

teringin gak nk dikatakan bimbo gile..beli barang-barang..amek gambor..layak ke? tak cukup mahal kot.

dah le gemok, ada hati nk minum Coffee Bean..kempunan since wedding topek

Ninie,lenkali nk ajak makan, ajak makan kat kedai mamak je la. Aku tak sanggup nk kuar dgn ko lagi dan habiskan duit gi Vietnam ni. Tapi, betapa la ko bestie aku smpi kasik aku RM350 cash. how sweet. Sbb tu rugi kalau Ninie tak jadi bestie. Pemurah Ninie ni. You are My Ninie..awwww.

Dah dah, pas ni aku nk makan maggi. Jgn ajak aku gi lepak memana. Pelis. Shida, this msg pun untuk ko gak. Unless ko nak masak kat umah Pn Norli n ajak aku, itu ok. 

Mar 13, 2009

Bak Kata Rumet, Aku Tak Bisa Luluhkan Hatimu..

Dipetik dari blog abg computer;

0.055
0.055
0.055
0.137
0.137
0.137
0.137
0.136
0.136
0.015

eh salah. biasalah, aku engineer kan, sedang buat kira-kira. hoho.

lagi sekali, ehem ehem

dipetik dari blog abg komputer;

Words mean nothing without the necessary action(s).Be it positive or negative.Some speak their mind with utter disregard for other people(s) feeling.There is a fine line between being honest and showing how low one can get.Humans will be humans.They conjure things.Make up things to feel good about themselves.Right or wrong,good or bad.Twist and turn up to the extend menghalalkan yg haram,mengharamkan yg halal.Nauzubillah...with justification that will leave you speechless.I won't elaborate further and get on the topic of being either a Mukhsin or Mukhsi.


Point is I feel shitty and I'm trying hard to get a grip on my emotions because I'll end up getting off topic and come out with stupid remarks/statement/ideas.I'm trying my best not to go to that level and look stupid(Unfortunately I think I did some time ago...hah.Bila emosi menguasai diri...)Furthermore,I for one don't give a "toot",if my girlfriend from a kampung or the city.How well she speaks english,malay,javanese,mandarin etc.I for once forget how beautiful it is to be in Love.Allah SWT gave me an opportunity in the form of Yuhainis.I'm happy.To me she is God sent.Perfectly flawed like you and me.We are humans.We grow,we learn,we evolve,we learn to give and take,we quarrel.That is life.

Dah. Tanak cakap byk. Bak kata Amir yang tak kelakar..

"i'm sorrryyyyyyyyyy". sobs. sobs.

Mar 12, 2009

Melaka Trip Yang Sebenar



Sebenarnya, gila ke aku nk gi Melaka dgn Eiman je..kitorg pergi berempat sebenarnya.

Malam tu kami bermalam di umah Cda.

Mar 11, 2009

Harmoni Harmona 243

gedik santai sungguh minah baju merah

jenab, si mermaid kaki ijau

apa pendapat cik jenab mengenai taik arnab?

ha..ni la abg technician computer, di bawah cahaya lampu neon..ngehngeh

Semalam ada kezutan di rumah. Ada housemate aku kena interview. Tatau la masuk tv ke apa kan, tp gaya diorg tu beria la. Macam nak masuk AF je. Hoh.

Masa interview, ada abg computer yg ensem. Aku suka la tgk abg computer tuh. Dgn baju putih, jeans biru, ahhh, kacak. Pastu kan, terus aku lupa Shafik. Aku ajak abg computer pegi makan kat Pelita Subang. Sorry Sapik, i tak berniat nk menduakan u..tp abg computer tuh..ahhh..sgt mengujakan. Bukan i sorang yg cakap, housemates i pun cakap. Tp, i yg bertuah dan berani ajak abg computer makan. Hoho. Sorry.

Nway, sila cari mana Cha. hehe. Khas untuk BUIH.

Mar 10, 2009

Go Holiday! Vietnam

mengantuk tau..baru tido 2 jam

ninie..mata aku dh terpejam

cubit sotong goreng anies..kata cda..

sedap gila roti canai raju

Pagi tadi kami meeting go holiday! edisi vietnam. Meeting bertiga di Raju. Aku bukan excited pasal meeting, excited makan kat Raju sbb roti canai dia sedap gila kalau makan dgn sotong goreng tuh. Kalau makan kat sini, mesti roti canai dua keping. Terbaikkk!! Dahle baru tido 2.5 jam, Cda dh kejut suh bangun. Hoh!!

Berbalik kepada misi Vietnam, aku lagi suka kalau pilih bajet hotel je. Sebab jimat duit. Lagipun 2 weeks after gi vietnam ni (kalau jadila..insyaAllah), nk go holiday! versi Indonesia plak. Hoh. Kenala berjimat cermat. So, kitorg jumpe satu hotel/hostel yg agak murah. Bich Duyen Hotel. Cda, teruskan berforum. Windsor Hotel tu sgt menarik, tp i'm on a tight budget. Hehe.

Lepas pulang breakfast, Ninie membuta kat umah aku. Aku pun membuta kat umah aku. Smpi pukul 6. Yeahaaa! What a luvly Monday..but spoil cuz ada kelas malam. Hohoho. Tapi takpe, dpt makan ciken wing dgn Sapik. Hehehe. Muah muah.

Edisi downtime hari ini : senduru.

Edisi downtime bila ntah : bombo.


Mar 6, 2009


Bila Aku Rasa Power

Tadi Dr Wardah kasik balik semua assignments dan Test I. Dia tanya kelas, "agak-agak sapa dpt highest marks untuk test?". Si Lin pantas menjawab, "Mesti Aniesss".

Dr Wardah pandang aku. "Yuhainis tu orang yg saya sangka akan score. Tapi tak. Eh, kurang ajar pulak saya. Hehehe".

Hoh, macam tu la kalau dlm kelas byk sgt bercakap, konon power tapi tak. Hehehe.

But nway..hehe..aku riak!! Assignment aku full marks! Hoh. Alhamdulillah.

Bila Tak Larat Nak Bangun

Pagi tadi aku dpt satu panggilan telepon dr Suzana.

Su : Eh, anies. ko mc ke pegi JPS ke apa nie?
Anies : Pesal..aku keje la.
Su : Ko tau tak pukul bape nie?
Anies : Hoh? Pukul bape?
Su: Pukul 9 lebey la weihh..bangun laa!!
Anies : Shit. Aku tak sedar langsung. Takpela. Aku half day leave je la. kejut aku pukul 11.
Su : ha..ye la.
Anies : zzzzzzz.

Nak salahkan sapa? Bilik aku yg sgt sedap untuk ditido? Rumet aku yg gi keje tak kejut aku? Bai yg tak kejut aku? Shafik yg tak call aku untuk smyg Subuh?

Salahkan diri sendiri.

Lagipun semalam sgt penat. Balik dr test, aku gi Bandar Sri Dsara. pentelor enpon dh telurkan sebiji henfon mahal. Kemudian, memecut deras ke astro, supper dgn bai n zet (tujuan ialah menyerahkan henpon). Balik, konon2 nk buat esaimen tp buat bende lain. hoh.

Maka, aku tiada alasan kenapa aku takleh bangun gi keje tadi.

Mar 2, 2009

Bila Aku Mangga

Aku benci...

Benci...

Benci.....

BENCIIIIIIIII...

benci

benciiiii
















benci dgn rambut aku. pasni pakai cap je kuar. pakai fedora. pakai tudung. Alhamdulillah.