nuffnang ads

Feb 28, 2009

Bila Sudah Ceria Sedikit

I'm back wif good mood!! Yeehhaaaa.

Syukur Alhamdulillah. Thanks Allah atas kurniaan mereka-mereka ini. Thanks to a very supportive (and laid back) boyfriend. Thanks to supportive friends (though one of them said "i kawan u masa senang je la"..but u r not obviously..haha). Thanks to nasi kukus Awan Besar. Thanks to a very cool sista, and very cheerful Eiman. Nanti dpt anak buah baru pun akan dinamakan Eiman. Thanks to kucing yg mintak lauk tadi. Thanks to Nescafe.

So, now mari buat assignment.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Bila Aku Takde Mood

Takde apa aku nk tulis. Aku masih blank. Aku masih depressed dan stress dan segala-gala. Aku potong rambut. Memang hobi aku potong rambut bila stress. Aku tau Sapik terkejut, aku pun stil terkejut aku potong rambut. Bukan aku nk pun, tp aku gagal mengawal emosi lantas mengajak kakak aku pegi potong rambut.

Sian Eiman, aku tak layan dia pun harini. Aku peluk cium dia je banyak. Nanti makcik bawak Eiman jalan-jalan k? Kita gi panjat ke..nak? Makcik tau Eiman mesti nak ikut makcik. Aku tau kakak aku tak suka aku dtg dan balik lewat malam. Sori dik kak, next week kita balik kampung. Balik kampung ialah hobi no. 2 aku kalau aku rasa tekanan kat KL ni. Balik kampung tenang, ada sawah padi, ada anak buah ramai, semua anak buah layan aku mcm permaisuri.

Aku taktau la. Aku takde rasa pape. Blank je. Sumpah. Aku blank gile. Bawak kete mcm takde perasaan. Mengalahkan ramai orang malam ni, tp aku stil takde perasaan.

Thanks Sapik dtg jumpa i kejap tadi. I really need u. N u came. How sweet.


Feb 25, 2009

Bila Soalan Assignment Aku Berunsurkan Ekonomi

Untuk Pakar Air Money,

tadi i dapat soalan assignment baru. sesuai untuk dijawab oleh u. maka, sila email satu report 10 muka surat kepada i untuk soalan yang berikut:

Economic Impact Due to the Severity of Flooding in Malaysia

Due date : 8 March 2009.

Thanks.

Bila Aku Malas Nak Care

Letih tau kelas malam nie. Pas keje, bergegas ke kelas. sgt letih. nasib baik almost every day lepas kelas jumpe sapik. dpt lepaskan penat, dpt citer bende-bende bangang, dapat mengadu domba, dapat kasih sayang..ahhh.

Harini actually aku emo. Aku tak paham. Kalau ada bende tak puas hati, sila ckp direct je dpn aku n toksah nk ckp belakang. Aku bukan nak makan ko pun kalau ko confront aku. Aku bukan harimau neo. Aku bukan puma. Aku pun bukan la batu api sangat. Kalau ko nak aku simpan, aku simpan. Ini tak, main cakap je belakang. Ingat benda-benda mcm ni, takkan sampai ke telinga aku yang berbulu ni la?? Kamooonn..by telling my close friend things like this, of kos akan sampai ke telinga aku. Aduhhh. Bosan la umur 28 pun perangai macam ni lagi. Dah besar panjang, pandai-pandai la nk tolerate. Aku bukannye bebal sangat, tanak dgr pandangan orang dsbnya. Tak caya tanya Sapik. Hehe. Nak gak selit. Ni yang makin rasa nk kawin ni.

So, di sini aku nak buat statement. Sapa nk gi Perhentian, sila uruskan sendiri. Aku malas nk amek tau dah. Pandai-pandai la korang. Kalau aku nk pegi pun, aku pegi senyap-senyap je. Aku malas. aku malasssss. Aku dh cukup baik tlg carik quotation seme, but kalau beginila sudahnya, aku give up sial. Sorry. Aku muktamad. Dgn ini, aku istiharkan aku akan buat hal aku je. Aku malas nak care.

Feb 24, 2009

Bila Kau Nak Kentut

minyak yang hampir kehabisan sebelum berjumpa En Surkery

nyum nyum..dietku hancur

macro shot percubaan

Kuang asam. Tu je aku dpt cakap. Memang kuang asam bau kentut ko tuh. Lenkali makan asam lebih sket, baru bau tu dapat merebak dengan lebih ummphhhh!

Tadi, aku masuk ofis lambat. Aku selamba bangun 930pg, terhegeh-hegeh pegi Putrajaya amek map. Dahle minyak aku mmg nak habis gile, tersesat plak kat putrajaya. Terpaksa la tepon Jaja. Iye, sense of direction aku ialah hampeh, aku sgt buta jalan. I need GPS!!

Bila minyak dh nak habis, aku bole plak lupa jalan nk balik ke opis. Pusing2 putrajaya, sambil berdoa agar minyak bertahan. Last2 jmpe jugak jalan pulang. Ikut lebuhraya RM1.30 yg lalu satu stesen minyak BHP. aku nmpk sebijik CRV kat BHP, aku usha no plat dia. wahhh..bakal bapak mertua aku ada kat situ. dem. kalau kenal, bole panggil En surkery sebagai Daddy n mintak minyak free. heheh.

Then, balik opis penat2 nie..dgn panas seme, baru nk duduk2 pasang laptop, aku bau bende yg kuang asam. Celake btol la..kentut dalam aircond. aku mengaku la, aku pun penah buat tp takdelah kat depan korang btol2 (tipu, aku penah sengaja kentut dlm aircond sbb aku bengang asyik korang je yg menyebarkan bau).

Lepas lunch, jadi lagi sekali. Bau yg sama. Tensen weih..tensennnn...busuk tau tak..busukkk!!! Wargghhh. Esok aku balas dendam. Siap la korang.

Maklumat semasa :: RM300++ = RM1 juta rupiah. Semoga harga ini berkekalan hingga tanggal sepuluh julai ya. ngehngeh. Aku mau jadi jutawan!!!

Feb 23, 2009

Bila Nak Lawan Balik?

Masih ingat ini Sasha??

battle of the stars...

a silly idea that surfaced when *rockstar* taught *superstar* how to 'decorate' her blog. a challenge came to be and now here we are. and we need you..yes YOU who's reading this post to please help us be the judge on who should win this battle.

voting is based solely on the blog which you think is *star strucked*. YES..as superficial as that! and besides..the glam world IS superficial anyway....We would appreciate it if you don't judge us based on our posts because we are not gifted writers but merely bloggers who uses the blog to express our feelings and share our views and stories to anyone interested to know. But you are MOST WELCOME to stop and read our posts and perhaps leave a comment or 2.

Ko dah ready belum?

Nway, thanks to Sikulat yang telah banyak membantu aku dalam layout ni. Aku bukan terer pun. Hahah. Kena tanya orang yang pakat supaya nmpk pakar. hehe. I really appreciate it Sikulat!!

Bila Sakit Perut Tapi Masih Excited Dgn Blog Baru

Ptg tadi internet opis down. Terus menjadi sgt mengantuk, lalu naik surau dan tido 15min. Power nap. haha. Masih mengamalkan budaya keji. Hehe. Kemudian petang ada kelas. Juga mengantuk dan makan makanan ringan di dalam kelas dgn selamba. Walaupun hanya 7 org dalam kelas, tp lapar, so pedulikkan. Tetiba tak dapat tahan gelak, sebab kawan aku nk makan gak, tp lecturer dtg jengok2 buku, so satu tgn pegang kerepek ubi bawah buku dgn muka control. aku gelak kuat, tapi konon-konon tahan smpi terpaksa bergelak dalam dehem. Arghh. Sebenarnya takde apa nk cerita. Saja nk isi blog baru. Hahaha. Gelak ketawa. Haha. Aku suka. I'm positively somewhere..lalalalala.

Oh yeah, baru teringat apa nk cerita sebenarnya. Dulu, aku ngan Sasha penah buat contest blog sapa paling lawa. And keputusan adalah berdasarkan vote pembaca. So, kali ni aku n Sasha nak buat lagi sekali.

Jom Sasha..cepatla hias blog ko tuh..but aku tak suka layout akuyangkeji.blogspot.com. mintak maaf. haha. sebelum tu, aku post sekali lagi pertandingan kita tahun lepas di mana aku adalah pemenangnye. hahahaha. tak tido beb nk buat layout yg bole menang. Ngehngeh.

Feb 22, 2009

Bila Cuba Menjadi Pakar Ekonomi

Aku boleh menjadi pakar ekonomi la aku rasa.

What is an opportunity cost? Aku bole jawab soklan ni dah. Ngehngeh. Ye, akibat cuba menjadi pakar ekonomi sehingga pukul 4 pagi, harini aku bgn pkl 12. Jadi, climbing atas katil la. Pukul 230 pm baru nak kuar umah ke tempat climbing, dan sah2 la hujan. Sorry la Zet n Enji tak dpt climb harini. Lenkali kita bangun awal. Eh, kite plak. Aku la. Hehehe.

Nway, aku dikalahkan dengan begitu busuk oleh Enji. Stress. Rematch. Aku tak pedulik.

Assignment aku kemana? Ke laut..bersama Sapik. ahahaha.

Oh shit. aku belum mandi seharian dan sekarang ialah pukul 11pm. Aku nk tunggu pukul 12.01 baru nak mandi la. Nak buat rekod sehari tak mandi. Yahooo!!

Feb 21, 2009

kejayaan

Wargh. berjaya import contents seme. ngehngeh.

R.U.M.E.T

Sebarang pernyataan berkait dengan US dan angkuh dan bongkak tidak ditujukan kepada rumet yang sekarang menetap di US. Harap Maklum. Saya sayang rumet. rumet tak angkuh. Walaupun bekerja di sana. Bukan untuk sebulan 2, tapi untuk..hmm..sukati dia la brape lama dia nk. Sekian.

I lef yu rumet. Jangan Marah. 

Cilake

Aku suka gile layout ini. Tapi kena edit sket lagi. Tak terer. Uwaaaa.

Test 2

I received a call from my colleague. About a new job opportunity at an international company. So, I'm editing my CV now. I'm going to give it a try. Deep inside, i know i am not good enough to work wif this company. But then, who knows? The problem is, they are the techical support team for my current company. Ahhh, abaikan benda-benda sampingan. Aku nk cuba gak. I will send my resume tomorrow. By hook or by crook. Semoga Allah membantu aku. Amiin.

Aku sayang gila company aku sekarang. Sayang gile. But, diskriminasi kaum aku rasakan terlalu kuat. Tadi time training, aku rasa macam diperlekehkan. Bodohkan perasaan macam tu? Padahal diorang layan aku sama je macam aku first day jejak kaki ke sini, kira-kira 2.5 tahun yang lepas.

Kawan aku cakap, ofis company yang aku nk apply ni kat Phileo Damansara. Dekat je ngan umah aku. Then, flexible working hours, no dress code, n suasana jauh berbeza dgn company skang memandangkan diorang tak lah amek chinese staff je seme (in fact, hanya sorang chinese skang). Kawan aku ada sorang kat sana, n dia happy gile kat sana.

Apa-apapun, aku harap diorang akan pertimbangkan resume aku dgn baik. Doakan aku. Amiin.

Siri bercakap dgn shaitoon

A'uzubillah hi minasshaitonnirojimm..
testing. new access to rockstar

Feb 20, 2009

Sasha

Sasha Sharifuddin,

Kelasmet aku
Doktor sakit jiwa aku
Doktor PMS aku
Rakan chatting berjaya
Sedang mengandung

Jgn merajuk.

I miss you too. ;)

Gambar hiasan berlatarbelakangkan blog sendiri.

Bila Bulu Ketiak Dah Panjang

Warghhh. Motif berjaga takde buat pape kecuali membaca blog sendiri?

Lalu aku jengok bulu ketiak. Eh, panjang. Tlg cabut bley? nikmatnya ada orang cabutkan bulu ketiak. lazat sungguh. Semayang isya' pun belum. Mandi pun belum. Pedulik la. nk tido je terus. esok bangun lambat sket. Tayah masuk opis dulu, nak kena gi Jalan Semarak. Atas dasar kerja, tapi biasalah ;)

Motif buat entry mcm ni?

Aku rindu la kat ninie shafini and shida sahlan. Lama tak jumpe. Eh, seminggu itu dikira lama ke? Since futsal last week, tak jumpe dh kalian.

Maka,

jom lepak Bangsar South.

Mari Mencuba

I received a call from my colleague. About a new job opportunity at an international company. So, I'm editing my CV now. I'm going to give it a try. Deep inside, i know i am not good enough to work wif this company. But then, who knows? The problem is, they are the techical support team for my current company. Ahhh, abaikan benda-benda sampingan. Aku nk cuba gak. I will send my resume tomorrow. By hook or by crook. Semoga Allah membantu aku. Amiin.

Aku sayang gila company aku sekarang. Sayang gile. But, diskriminasi kaum aku rasakan terlalu kuat. Tadi time training, aku rasa macam diperlekehkan. Bodohkan perasaan macam tu? Padahal diorang layan aku sama je macam aku first day jejak kaki ke sini, kira-kira 2.5 tahun yang lepas.

Kawan aku cakap, ofis company yang aku nk apply ni kat Phileo Damansara. Dekat je ngan umah aku. Then, flexible working hours, no dress code, n suasana jauh berbeza dgn company skang memandangkan diorang tak lah amek chinese staff je seme (in fact, hanya sorang chinese skang). Kawan aku ada sorang kat sana, n dia happy gile kat sana.

Apa-apapun, aku harap diorang akan pertimbangkan resume aku dgn baik. Doakan aku. Amiin.

Feb 19, 2009

Siri Bercakap Dengan Shaiton Episode 5

Aku borak ngan Allen. Allen ialah rakan sekerja yg sekarang tgh buat masters kat US. Tak plak dia poyo-poyo walaupun dia MENETAP di US untuk dua tahun. Tak perlu pun angkuh. Relaks je. Masa borak ni, status aku ialah menyabrikan diri (kesah en sabri tgh hot masa ni). Ikuti perbualan kami.


*aLLeN~: ______owe u _______? wad is menyabrikan diri?
yuhainis: hahhahahaa
yuhainis: it's a joke
yuhainis: hey
yuhainis: how come u know _____??
**aLLeN~: cheh...
**aLLeN~: i don noe.. tis name has been appear in my msn for quite some time
yuhainis: hahhahhaha
yuhainis: forgot la weihhhhhhhh (aku guna msn dia dulu-dulu)
**aLLeN~: onli i noe its from u when u mention her name
yuhainis: hahhahahaha
**aLLeN~: tat's fine
yuhainis: hey
**aLLeN~: will jz delete it..
**aLLeN~: btw, is she hot?
yuhainis: hehehhe
yuhainis: ______ is ______ la
yuhainis: dem u
**aLLeN~: walao...
**aLLeN~: WALAO...
**aLLeN~: WWAALLAAOO!!!
yuhainis: HOT LIKE HELL
yuhainis: hhaahhaa
**aLLeN~: mah chao hai.. 4get my last question
**aLLeN~: seriously 4get my last question

Mah Chao Hai tu apa?? AKu tanya Ben, sorang lagi colleague berbangsa Cina.

" Ben, what is mah chao hai?"

" Anies, kemaluan ibu kamu".

Celake.

Feb 16, 2009

Niyang Sapik Tersepik

Enji cabar aku, kalau aku terer, teka Sapik di mana dlm gmbr yg dia letak kat blog dia.

===> Cabaran Enji <====

Hasilnya ==>


Lantakla. Nak jiwang gak. I dun care.

Vday + Sunday = SunVurst

Our 'movie' date on the V day. "The curious case of Benjamin Button".

Pawagam paling best. Couple seat yang sgt panjang. And ada awek Indon hot. haha.


On Sunday, climbing with lipan besar

lemau. tak larat nk panjat byk route. lgpun bosan sebab bertiga je. kalau rakan2 lain ada, meriahla sket. ini ada je alasan masing-masing, 'i ada kelas, aku keje part time, aku balik kg, aku ada band comp, aku sakit, aku bla bla bla'. takpe. aku paham.

Then, pergi ke batting cage. Bai vs Sapik Gaban

tayah la bergado berebutkan aku. aku bahagi kasih seadil-adilnya. huahua. meon tak sudi bergambar. zet tak smpi lagi dgn anak kecilnya. D?? D pergi gym. ahhahahhahhaa.

Kesimpulannya : Aku sangat penat dengan aktiviti pada hujung minggu lepas

Feb 15, 2009

hilang starcrossed-, gantikan xs2

Kawan-kawan komplen.

"Susah nak type address blog ko". Kadang-kadang kitorang click blog ko dari blog lain. Sebab address blog lain pendek, takde dash, tak serabut.

Maka..

"weihhh..sukahati aku la..blog aku" <- jawapan cliche yang sgt normal.

Tapi..

aku dah terpikir satu nama lain yg lebih senang ditaip.

xs2rockstar. hmm. aku suka. i have to maintain the "rockstar" element y'all..sebab aku suka. walaupun most of the time, aku hanya perasan :)

Akan aku pikirkan. jika hilang starcrossed-rockstar, kamu menujulah ke xs2rockstar.


WAHAHAHAHA. BAJET BAGUS JE AKU. MACAM LA RAMAI PUN BACA BLOG AKU. KORANG-KORANG JE. HUAHUA.

Feb 14, 2009

Balas Dendam Ialah Indah

revenge is sweet.

asyik je mengalah. pelbagai alasan. tak cukup kederat. tak cukup stamina. tak cukup hebat untuk melawan.

tapi..

balas dendam ialah indah.

mengalahkan mereka dgn 8 gol berbalas 4. sungguh indah.

kami bukan untuk dibelasah lagi. kami dtg untuk belasah. seraaaannnggggg.

sori ini bukan siri bercakap dgn shaiton episode 2.

Feb 13, 2009

PMS

PMS = ??

  1. Puspa Mulut Senget
  2. Puspa Minah Sereng
  3. Post Menstrual Syndrome
  4. PRE MENSTRUAL SYNDROME??
Sorry Shafik atas keburukan perangai i semasa PMS. Huhu. Jgn tinggal dakuu...hanya tinggalkan daku semasa PMS je. hehe. itupun kalau i melenting..ngehngeh.

Feb 12, 2009

Ya Ampun..

Semalam aku, noris and cha(housemate baru) tgk duduk-duduk lipat baju yang sgt banyak. Cha berborak-borak ngan kitorg.

cha : umur kalian berapa?
noris : cuba cha teka.
cha : anies umurnya 25, noris umurnya 24.
anies: wahhhhh..mudanya gue!!(sambil gelak bangga)
noris : taklah..umur kitorg 28 tahun ni.
cha : YA AMPUNNNNNNNNNNNN. BELUM NIKAHHHHHHHHHHHH???? (dengan muka yang sgt ikhlas)

Adeih. sungguh tulus muka dia. tak sampai hati nak hangin.

Dah dah. Tengah senggugut melampau and ada test malam ni. ciao.

Feb 11, 2009

Siri Bercakap Dengan Shaiton Episode 8

Sori. Episode dua tak siap lagi, episode 8 kuar dulu.

Dia nak ke oversea. lawatan kerja katanya. aku tau dari sumber internet. tak dinafikan aku cemburu. yela, pergi ke sana dan ke sini. negara idaman aku plak tu, iaitu Holland.

Pagi itu, aku dapat satu pesanan ringkas.

"aku mau ke Holland. ko mau pesan apa-apa?"

Aku teruja seketika.

"aku mau jersey Van Persie eh?"

Dia membalas.

"ok. nnt aku carikan untuk ko".

Ahh..sungguh manis.

Dia pulang. Menghadiahkan aku jersey Van Persie yang aku gilai. Tapi, malam itu, selepas mendapat jersey, aku bergegas ke Kopitiam kerna Fairuz, Zam dan Faiz menunggu aku untuk sesi minum malam. Terserempak dengan dia semasa aku memecut ke sana. "Ahh..lantakla. dia takde hak nk halang dgn siapa aku mau berkawan", bisik aku dalam hati.

Keesokan harinya..

"aku nak ko pulangkan balik jersey tuh. sebab ko masih seperti dulu, keluar dgn lelaki-lelaki dan menggatal. ada suami orang plak tuh. pastu pakai seluar pendek..bila ko nak berubah ni Anies??".

Aku tak puas hati. Lantas, aku teringat hutang dia padaku. Aku mintak balik.

"Duit hutang ko aku nak tolak dengan harga jersey yang aku kasik ko. Yang lain pun aku tanak bayar. kesimpulannya, pergi mati dengan hutang2 ko. Aku tanak bayar".

Chis. Dahla jersey Holland aku ko amek balik. Pastu ko tolak dengan hutang aku. Pastu last-last hutang aku pun ko tanak bayar.

Ko memang celaka rumet. Dah bagi souvenir, mintak balik. Pastu hutang aku tanak bayar. Pastu bawak diri gi US. Woof..woof..woof..
nasibaik ada hsmate baru yang comey gantikan ko.

Watak ada yang rekaan dan ada yang tak direka. Kebenaran dalam kepalsuan namanya.

Moral of the story :: sila simpan resit kalau beli souvenir untuk housemate, roommate, classmate, bedmate,dsbnya. Kalau perang, claim semula.

Feb 10, 2009

Diet Hancur Part I

Makanan hamster digantikan dengan ayam golek


Oh Baizura, demi kamu, habis hancur diet aku.

Malam ini, diet aku musnah sama sekali. Baizura kempunan ayam golek sbb semalam dia tak dpt makan ayam golek. Harini, dia telah menjadikan aku mangsa. Aku telah diajak untuk makan ayam golek bersama Baizura dan Faiz. Faiz panggil kami wanita gemuk. THiOOTTT.

Ahh, takde idea nk menulis atau menghansuang (hansuang tu apa??). Weih..tolongla buat assignment aku gilerrrr.

Edisi Hanjeng Plagiat

Kesihatan aku tidak dalam keadaan yg baik..
Aku batuk teruk.
Tiap kali batuk aku rasa macam paru2 aku lompat2 nak keluar kerongkong..
Dan tiap kali batuk aku dapat rasakan pengaliran darah aku keluar bertambah deras..
Batuk & period dalam masa serentak adalah sangat menyeksakan..

Aku bernasib baik sebab aku jarang dapat period pain..
Kalau ada pun, ala-ala manja gitewww..
Tapi hari ini perut aku meragam..
Angin dalam perut aku berpusing-pusing mcm roller coaster..
Kejap2 rasa nak ke tandas..
Berlari-lari aku ke tandas tapi hasilnya hanya angin yg keluar..
Damn! Membuka seluar dan panties sendiri adalah suatu perkara yg sungguh membuang masa..

Sejak akhir2 ini, aku rasa sangat sakit hati bila membaca surat khabar..
Keadaan politik di Perak..
Meloyakan, menjijikkan, menjengkelkan..
Aku tak suka ikut hal2 ehwal politik ni..
Tapi aku tak faham, kenapa kerajaan nak sibuk2 pasal Perak..

Mereka ini tidak hormat langsung pilihan rakyat..
Buat apa ada pilihanraya kalau senang2 je boleh tukar keputusan?
Aku tidak pro siapa2..
Kerajaan tidak, pembangkang pun tidak..
Tapi aku sakit hati bila soal tanggungjawab yg diamanahkan telah dipermainkan..
Diperbodohkan..

Daripada buang masa nak sibuk2 pasal Perak ni, baik focus masalah2 negara yg lebih besar..
Masalah ekonomi gawat, masalah jenayah yg mcm gampang..
Sikit hari nak keluar rumah pun takut..
Taraf hidup rakyat makin teruk..
Makin ramai hilang mata pencarian..
Desakan hidup mendorong manusia melakukan jenayah..
Perempuan pun dah berani merompak bank sekarang!

Harga minyak dunia dah turun jadi USD38..
Itu bermakna, harga yang patut kita bayar sekarang adalah dalam RM1.20 seliter setelah dicampur dgn kos memproses..
Keadaan sekarang, kita yg mengsubsidi kerajaan, bkn kerajaan yg beri subsidi..

What the fuck has the government done for us?
Dasar Ekonomi Baru 1970, tujuan utama ialah menghapuskan kemiskinan dan merapatkan jurang pendapatan rakyat..
39 tahun!
Apa hasilnya?
50% rakyat Malaysia di bawah tahap kemiskinan melampau..
The 5 richest men in Malaysia grabbed the 40% kekayaan Malaysia..
5 orang je dah bolot sampai 40%!

Aku tak puas hati..
Gaji aku sikit nak mampus kalau nak dibandingkan dgn kos kehidupan sekarang..
Bila mengadu, cakap kita ni pemalas..
Orang Melayu ni pemalas, tak tahu nak berusaha, hanya reti meminta dan disuapkan..
Damn you la!
Orang kaya makin kaya, orang miskin bertambah miskin..
Pergilah mampus, bawa sekali harta2 kau masuk kubur..

Sama je la mana2 parti yg memerintah pun..
Dapat kat tangan orang gila kuasa, gila duit, gila harta..
Memang jahanam la negara..
Tahu nak isi perut keturunan sendiri je.

Bila la Encik Sabri nak jadi calon Mp ni..
Boleh aku makan duit cukai mak bapak korang..

Sakit dowh hati..
Rasa nak pergi tembak je perut buncit sekor2 tu..

Betapa aku hanjeng smpi nama Encik Sabri pun aku terpost.

Feb 8, 2009

Pain Ball

Bersedia..."tembak anies kat kepala", kata Fairuz.

Sesi bergambar sebelum perang

Sesi gambar selepas perang : Nadia, zam, jenab, enji, ejah, koci, sara, fairuz, sapik, rockstar, ai, meon (tukang amek gambar sebab cedera parah ketika climbing)

Woof..woof..woof..kami main paintball (ke painball?) semalam. Bukan untuk menunjuk-nunjuk yang kami ni ala-ala perempuan yang konon-konon outdoor dan sebagainya, cuma kami nak main je..lagipun bole merapatkan ukhwah benda-benda mcm ni..menambahkan kemesraan..woof woof woof.

Atas cadangan Fairuz, kami bagi group kami ikut nama buah. Orange dan apple. Gila tak macho. Lenkali kita buat nama yang gempak sket la, nama ganas ke, baru la perang. Disebabkan masalah komunikasi dgn pemilik tempat, maka, kami hanya dapat main 3 game je. Ada hikmahnya tuh..kalau tak, lagi byk lebam-lebam di badan masing-masing. Heheh. Aku kena tembak dua kali, satu kat kepala oleh si Fairuz dan satu lagi kat jari oleh sapa ntah. tapi, aku berjaya menembak sepasang kekasih. Sungguh puas hati. Hahaha. Gelak perang dengan angkuh. Kumpulan orange telah dikalahkan oleh kumpulan apple sebanyak 2-1. huh. Revenge lain kali.


p/s: sorry sesapa yang terkena tempias PMS.

Feb 6, 2009

Balinese Massage

BAIZURA SABRI, aku nak ajak ko gi TRUE SPA. Aku dah lama nk buat Balinese Massage. Bila-bila ko free ko bagitau aku okay. Seronok gak habiskan pakej-pakej Spa yang ada tuh ek. Bole main sekodeng-sekodeng. Woof..woof..woof...

Lagi satu, kesah EN SABRI sekali lagi menjadi topik. famous daddy hang.


Siri Bercakap Dgn Shaiton Episode 1

Wooofff…woooff…woofff..


Aku kena maki hamun. aku la bitch, aku la slut, aku la stupid idiot, aku la pelbagai segala benda2 lahanat kat dunia…woof..woof…woooof..


Tetiba ada konsert. Masa tu ada satu band ni nk datang KL.


Phone aku menunjukkan ada sms masuk.


“pinjam duit kau 100”.


Aku dlm hati, “aik..maki aku kemain, ada hati nak pinjam duit aku plak?”.


Aku dgn tak berapa ikhlas, “amek sendiri kat maybank aku bole? Seratus kan?”


Later that night, aku check maybank aku. “Celaka sial. Mintak 100, amek 150. dah la tak cakap”.


Moral of story : Jgn dedahkan password maybank2u kat org.


Soalan : Apa kaitan konsert dgn pinjam duit?


Banyak lagi kisah moral lain akan aku blogkan untuk pengajaran kat korang.


Malam ni episod lepak dgn Ninie Shafini. Nk gi mana eh beb? Gua amek lu k.

Feb 4, 2009

Aku Tak Suka Pun Main Tag Tapi Gatal

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
beautifool by oag

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
di atas normal by peter pan :: aku gilo. Huahuahua.

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
till I hear it from you OST Empire Records :: kehkeh. Till I hear it from sapikk..

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Don’t Let Go by En Vogue :: let go my anger?

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
that’s what u get by Paramore :: ye. Apa ko buat, ko dpt balik.

WHAT’S YOUR MOTTO?
Arjuna by Dewa :: chis. Tak de kaitan.

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Tanpamu by Farah Wahida :: haa..korang takleh hidup tanpaku kan??

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
lagu cinta lagu jiwa by MAWI????:: siot lagu sesat. Celake.

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Wish You Were Here by Incubus :: HAaaaaaaa..ini tepat.

WHAT IS 2 + 2?
Give Me A Little More Time by Gabrielle :: Betapa tak PANADAI aku n ink kira 2+2

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Crushcrushcrush by Paramore ::

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Sempurna by Andra & The Backbone : :) dengan kehadiranmu~~uhuks.

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Said I Love You But I Lied by Michael Bolton :: Tidak!! Jgn Caya.

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Takkan Melupakanmu by Radja :: Oh yeah, of kos!!

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I Got My Mind Set on You by George Harrison :: Woo hoo! Seronok!

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Come Out & Play by The Offsprings :: wah. Lagu rock sempena kematian seorang rockstar. Ish ish. Baca Yasin je.

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Sink to the bottom with you by Fountains of Wayne :: sink to the bottom wif shafik. Awww.

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Deeper Underground by Jamiroquai :: Betul dowh..

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Gantung by Melly Goeslow :: Betul ke aku eja nama dia nie? Aku penah gantung orang.

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Pupus by Dewa :: aku tak mau jadi pupus.

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Lean On Me by Michael Bolton :: apa la shuffle ni main lagu Michael Bolton. Dem.

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Loser by 3 Doors Down :: mmg loser buat benda2 ni time keje. Sebab aku kan masih mogok.

Aku tak penah tag2 orang ni. Meh aku nak tag sket.

1. Shafik

2. Sasha

3. Bai

4. Enji

5. Meon (walaupun blog ko terlalu panadai untuk benda sebegini)

6. Jaja

7. Peah

8. Nannoor

9. Kak Parina

10. Riri

11. SHIDA SAHLAN

Feb 3, 2009

This IS a DOWNRIGHT STUPID BLOG

This is a downright stupid blog written by me yang suka terkinja-kinja
wooof...wooof..wooof


teruskan membaca.

oh oh, untuk menambahkan bahawa blog aku ni so stupid,
kitorg dh dpt seorang housematebaru.

Comey gile dowh. Indon2 yang comey ala2 Bunga Citra Lestari.

SAngAT MeMeNuHi KriTerIA peMILIHan HousEMAte YAnG AkU DOk CanANgKAn DUlU.

Meon, nk blind date tak?

:)

TeRASA MCM bLoG SeLebRiTI PlaK BuaT MAcAM NIe..huahua.

Btw, NAMA KAMI SEMUA dah DiInDONkan. NamA SAYA, AgNEs MoNIcA.

BTw, camana la ada orang punya ketabahan nk tulis huruf kecik huruf besar pastu kaler pelbagai. Haish.

Zoo 2-4-3

aku nk makan lobak merah tp takut kat makcik gemuk yg amek gambar ni

hamster jenis tak berbulu

aku paling suka dia ni sebab tak gigit jari

perghh..rasa nk buat satay..


Geng aku suka bela binatang. Dulu dia bela ikan, tapi skang ikan tu dh selamat kat kedai makan Pantai Dalam. owh, bukan selamat dilaukkan, selamat dibela dlm akuarium diorang. Geng aku bagi sebab dia xde hati dh nk jaga. So skang dia bela binatang-binatang di atas. Sian geng aku nie..terlebih kasih syg tapi takde tempat nk curah. Huhu. So rumetku sayang, ini khas untuk tatapan ko okay..nak tau aku bela apa? jeng jeng jne.




























dah besar jgn melantak mama tau..

Feb 2, 2009

Berita Gembira

Harini aku cuti..sorry Sasha..jgn marah. Sapa suh keje kat Selangor? Hehe. Nway, tadi aku lunch dgn Sapik. Setelah seminggu lebih tak jumpa, berita pertama yang aku dpt ialah, ' I maybe kena gi Labuan tengah bulan nie, n tak tau berapa lama'. Huh. Itulah 'berita gembira' setelah berhari-hari tak jumpa. Takpela. Pegi la mencari rezeki. Untuk kebahagiaan bersama, ku relakan pemergianmu. Uhuk. Sobs.

Tapi Sapik cakap sesuatu yang menggembirakan. Dia nak masuk meminang.












Eh, tak. Salah. Dia kata, ' U nampak lagi fit. Bagus-bagus'. Wahhhh..hehe. Ke saja nak amik hati aku yg telah dirobek dgn berita gembira pertama tuh? Huhu.

Feb 1, 2009

Sapa Yg Main Tak Tunggu Aku???




Haritu ada sorang ni..call aku..cakap dia nk gi batting cage. Saja je kan..tau aku kat kampung..masa tu la nk ajak kan..skang mood aku ialah aku nk swing kepala orang..so aku godek2 gmbr masa aku gi batting cage. Tarikh terakhir aku jejak kaki ke situ ialah 2 tahun lepas. Demit! Jom pegi lagi pelissss.

Hiyarkkkk!!!

Malam nie, aku nk muhasabah diri.

Sebagai penutup bicara, renung-renungla sepotong ayat Al-Quran yang aku penah dapat kat komen aku yang aku still ingat smpi skang.

Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

Maka, kategori manakah aku nie?

Warghhhh!!

Makin lama aku tengok fesbuk aku rasa nk bunuh orang atau nk mengaibkan orang tp tak baik dowh membuka keaiban orang tapi aku benci smpi aku rasa nk buat benda bangang tapi aku tanak sebab aku kurang keji dan kurang kejam tapi aku meluat aku benci sampai aku tanak letak titik noktah kat entry nie walaupun tangan aku dh byk kali tekan titik noktah pfffttt aku benci sebab semua kata2 ko tuh betol iaitu kesilapan yang aku buat ialah kalau lapan kali orang lain buat belum tentu sebesar satu kesilapan yang aku buat tuh hiyarkhhhhhh aku ada teka teki iaitu sapa yang ada xxxx dua???

Tetiba Rasa Nak Rambut Lain


Ha..ini la rambut agnes monica tuh. Bole? Bole potong mcm nie?? Bole tak Sapikkkkk??

Entry Takde Point

Aku tau aku patut tido atau siapkan assignment tp aku saja nk blog. Tadi aku gi buat assignment ngan meon. pastu terjumpa faye la n sara, so pastu kitorg lepak kat old town kat kopitiam. eh watefak old town kat kopitiam?? ini gara2 mengantuk barangkali. lama gaks lepak. sampai pukul 1 kot dok mengata orang kat kopitiam tuh. yea..pasni aku tak segan dah kot dgn sara. err, maybe segan lagi but then kurang la kot. lupa plak nk amek gambo dan upload. damn. tapi aku stil ada gmbr aku and sara kat umah zafri masa zaman UM dulu. apa aku merepek nie.

monday ni cuti but ptg aku ada kelas yg nk kena submit assignment. serious takde mood gile nk buat assignment ni. apasal sem ni aku jadik pemalas ha? bila berceramah kat org pandai pulak mulut aku berbicara. cheis.

dahla. kene buat sit up 50x untuk perut yg lebih kental. papai.