nuffnang ads

Dec 31, 2008

Bengong Bingung

Kamu poet agung
Puisimu buat ku bingung
Lalu aku mencangkung

Berak hijau
Kerna tadi aku makan kangkung
Baunya menusuk hidung

Aku dikatakan berbakat
untuk menusuk kalbu
malangnya hanya bau itu
yang menusuk

Meluat ku padamu
Tidak kerna kamu kuat
Tapi kerna
Aku tak bisa melepaskan mu sang sahabat.

Nukilan : Pemuisung

Dec 30, 2008

Aku Buat Sebab Aku Keji

Aku benci benda2 tag ni sbb mengigtkan aku kepada kejadian yg berlaku bulan puasa tahun ni bila aku main tag psl my dream wedding dan dream man dan apa-apa lagi ntah. aku harap kali ni takdela komen2 yg lebih panjang dr entry lagi. Orang yg tag aku ialah mak buyung, yang mmg takde keje kat opis gamaknye.

1. Senaraikan 10 perkara ttg org yg tag kamu

a. nama dia sasha sharifuddin
b. umur dia ialah tua dua bulan dari aku
c. perut dia buncit
d. dia keji
e. dia suka layan aku emo
f. dia keji
g. dia kawen dgn org perlis
h. dia keji
i. dia ckp kuat



2. Tuliskan novel kegemaran kamu

Aku tak baca novel. Ahadiat Akashah bole? ngehngeh. (tak baca juga sebenarnya).

3. Listkan 5 bende yang kamu sayang

Yay!soalan ni aku suka

a) Bakal jam kahwin aku
b) Bakal Cincin kahwin aku
c) Henpon james bond aku
d) Satria Neo 1.3 aku tapi kelajuan spt Ferrari Merah..
e) Relationship band yang diberi oleh Sapik.

sebenarnya aku hanya senaraikan 9 perkara tentang sasha. sebab tuh aku buat in a,b,c bukan in 1,2, 3..supaya kekejian aku x dpt dikesan.

tanak tag sapa2..sbb org yg aku nk tag dh kena tag dgn sasha.

Dec 28, 2008

Menyingkap Zaman Asasi

Tadi aku pegi jalan-jalan di UM dengan Meon. Saja nk reminisce zaman asasi (lebih kepada aku nk tumpang kencing kat toilet asasi). So, alang-alang, gi melawat tempat belajat tahun 1999 dulu. Shit, tahun dpn dh sepuluh tahun. Huahua. Tua sial aku.



terkenang tempat belajar dulu-dulu



Pastu aku sengaja menjengok-jengok papan kenyataan yg ada kat situ..hmm, ada skema jawapan Kalkulus yg sgt menyemakkan kepala aku..tapi aku terjumpa la ini..



berikut ialah antara perkara yang dilarang yer..bebudak UM sila ambil perhatian.

err..kalau kurang dari empat inci takpe ker?



gile kesian diorang ni..paksa rela ker, or hukuman dr HEP ke apa?



muahahahaa..aku terus teringat tom zaman dia rambut cendawan..sori tom!!







Dedikasi Buat Pelaut

Tremble for My Beloved - Collective Souls.

The hour has begun
Your eyes have now opened

To a world where madness craves
To a world where hopes enslaved
Oh, I'll tremble for my love always

Your windows, opened wide
Your innocence takes flight

To a world where madness craves
To a world where hopes enslaved
Oh, I'll tremble for my love always

Its a world where madness craves
Its a world where hopes enslaved
Oh, I tremble for my love always

Its a world where madness craves
Its a world where hopes enslaved
Yeah, I tremble for you, love, always

Dec 27, 2008

A Very Lazy but Happy Friday

Plan harini.
  1. Buat treatment rambut
  2. Pejabat Pos hantar barang2
  3. Menonton Histeria
  4. OU bersama Sapik beli brg climbing
Yang terjadi.
  1. Bangun pkl 2.30 ptg
  2. Lunch nasi kandar dgn Sapik pukul 4 ptg.
  3. Bermalas-malasan menonton DVD bersama insan-insan tersayang
  4. Makan satay kajang di kajang bersama Sapik dan rumet
  5. Menonton Anak Halal smbil blogging
Lain kali tanak plan. Lagi best mengikut kata hati. Kihkih. Happy. Happy. Alhamdulillah.

Dec 26, 2008

Rumet Akan Ke Amerika..Sobs

oh apakah? (semoga kontek penggunaan apakah aku ialah tepat)

kenapa aku begitu sasa?damn.

rumet bermuka jawa dan bibir terjuih.

beginilah kaedahnya aku punya party farewell untuk rumet. sangat tak party, but sangat menghiburkan hati. rumet akan berangkat tak lama lagi dan aku ialah sangat sedey kerna rumet ini yang terbaik aku pernah hidup bersama. walaupun bilik ini selalu dikapal karamkan oleh beliau, namun beliau tau bila dia nak kemas bilik (which is bila muka aku macam ketat gila la kan??).

rumet, sob sob tsk tsk. this is not the end of our rumetship. InsyaAllah, kalau ada rezeki, kami pergi melawat kamu dan kita buat road trip. haish..sayangnye aku kat rumet ni ha. pasni aku nk mengadu domba kat sapa malam2? sapik pun nak kembali ke laut. haish.

rumet, jangan lupa post baju hard rock untuk kitorang eh. tanak la hard rock kl, hard rock boston la giler.

dan aku dedicate satu lagu untuk ko..."hanya kau yang mampu" by Aizat.

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA. KEJI.

Dec 25, 2008

Kebuyungan

ini perut mak buyung

sekarang mak buyung dan encik sabri jual ini. carik rezeki lebey untuk anak :)

semangat kan beliau bercerita psl benda alah itteww..terjuih bibir. haish.

sapik amek gmbr sgt dekat..maka aku yang kelihatan buyung :(


itulah saat seketika bersama mak buyung dan encik sabri. mak buyung..pelis tonton KAMI. pompuan tuh mmg mcm ko. ajak encik sabri skali.

Sepetang Di Balai Polis

Semalam, balik je Mersing, aku pergi balai Pantai dengan rakanku yang kaya (dia ada Mini Cooper.uhuk). Sampai di balai, aku agak nervous sebab aku tak pernah la terpikir nk report polis pasal ugutan-ugutan yg aku selalu dpt, tp kali nie aku tak tahan dah kot. 

Setelah bercerita dengan jujur dan ikhlas dan menahan malu yang amat sangat kerna kes ini adalah agak complicated, abg-abg polis nasihat aku pung pang..last-last dia tanya.."Jadi, cik nak proceed dgn report ni ke x? Saya akan amek report, kalau cik nak report. Kalau cik rasa nk pikir dulu, nak settle luar dulu pun, saya tak kesah. Cuma, kalau cik teruskan, maka kami akan teruskan siasatan la terhadap penggugut nie."

Setelah lama dok termenung kat balai, smpi polis tu jamu dengan keropok lekor..saya buat kata putus...

"Macam ni la Encik, saya rasa .........................................................................."

Biarlah rahsia. Semoga ketemu lagi abg polis.

Selepas tuh, kami pun meneruskan perjalanan dengan Mini Cooper. Vrooommmmmm.

Dec 23, 2008

Tidak. Aku Bukan Mereka.


aku bukanlah insan di sebelah Emma Bunton tuh, walaupun nama, suara dan wajah kami sangat sama. Uhuks.


dan ini juga bukan aku, walaupun lagi nama kami seakan-akan sama..suara dan genre juga hampir sama. uhuk.

maka, tak perlu la org2 yang tak berkaitan nak berkenalan dgn aku ke, nak telefon aku, nk add aku kat ym ker, nak add aku kat facebook ker..terimakasih je buat org yang memfemeskan aku, namun sesungguhnya aku tak perlukan publisiti seperti ini. maka, dgn ini, aku akan menukarkan nombor telefon, address blog dan pelbagai lagi maklumat lain supaya aku tak dpt lagi dikesan oleh paparazzi dan mamarazzi. Eh razzi, bgtau la mak n ayah ko, jgn la kacau aku lagik. pelissss. aku tak femes mcm ni weih.


p/s: Alang-alang, blog address apesal tak dihebahkan?

Tak Perlu Tajuk

Wah..aku dapat pangilan telefon dr stranger, ada stranger nk add aku kat ym, ada stranger add aku kat facebook..dalam masa yang sama. hmmmmm...i wonder.

Aku ada gmbr bogel ke ha?


What's Wif Mersing and My Life Drama?

Hmm..this is the second time gua kat Mersing..and time aku kat Mersing ni la drama nak muncul. Ni yang serik ni nk dtg Mersing. Gila jinx. Mersing dah sumpah aku kot. Hahaha. Drama stok drama yang takde kesudahan. Drama bf, drama yg masuk bulan ke 6..eh eh..dh nk dekat new year..wahh..dah masuk tahun baru, drama masih berlarutan. Macam citer Wulan yang tak habis2 kat TV1 tuh. 

Hmmm..

Beginilah. Aku tak marah sesapa. Yang penting skang, aku harap semua org happy dgn jalan yang kita dah pilih. Kita dah besar, bg mereka yang sebaya dgn aku, umur dh nak masuk 28 tahun depan. Kepada mereka yang berpacaran, mungkin nk membina masjid dh tahun depan. 

Maka, maybe dah smpi masa, pikir macam org dewasa. Dah lama kita dewasa. Mungkin selama ni aku sendiri tak matang, but lama2, pengalaman mendewasakan. Kwn-kwn aku, aku sendiri yang pilih, aku yang nak berkawan dgn kamu2 sekalian. Korang naik VW ke, BMW ke, RX8 ke, Satria ke, Wira ker, Savvy ke, Kelisa ke, Vios ke..hatta naik motor or naik LRT pun..korang tetap kawan aku. Happening korang, happening la aku.pening korang..maka aku pun pening. Tuh jer.

Buat anda encik pelaut, i tak marah. Mari kita ambik iktibar je atas apa yang terjadi, n mana-mana yang tak elok, sesama la kita tegor each other. Barulah harmoni. Takkan asyik nak hangin je ek. Hahahahah..*nasib baik i tak melenting plak today* tapi i stil hangin u delete b4 i baca! I bukan nak backing sesapa, but certain things maybe untuk pengetahuan u (n i) sahaja. Hehehe. 

Bukan la aku ni baik gila nk membebel..tapi aku punye tahap kemelentingan dah takde..tahap kesabaran pun mana ntah aku campak..basically, i feel nothing. Aku just nak malam ni cpt berakhir n aku nak balik KL, nk jmpe Sapik dan rakan2 yang kaya dengan kasih syg tuh!

Sorry....for you. not for me.

You like to hurt me you know that you do
You like to think in some way that it’s me and not you
(But we know that isn’t true)
You like to have me jump and be good
But I don’t want to do it
You don’t know why I don’t act the way you think I should

You thought they’d make me behave and submit
What were you thinking
‘Cause I don’t forget

You don’t know why
I won’t give in
To hell with the pressure I’m not caving in
You know that I got under your skin
You sold your soul but I won’t let you win
You talk too much, you say I do
Difference is nobody cares about you

You’ve got all the answers
You know everything
Why nobody asked you
It’s a mystery to me

I’m sorry for you
Not sorry for me (Not sorry for me)
You don’t know who in the hell to or not to believe (or not to believe)
I’m sorry for you (I’m sorry for you)
Not sorry for me (Not sorry for me)
You don’t know who you can trust now
Or you should believe
You should believe
You don’t know who you can trust now
Or you should believe

You close your eyes
All well and good
I’ll kick you ass like I said that I would
You tell them stories they’d rather believe
Use and confuse them
They’re numb and naive
The truth is the truth hurts don’t you agree
It’s harder to live with the truth about you
Than to live with the lies about me

Nobody owes you
Not one god damn thing
You know where to put your
Just shut up and siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

I’m sorry for you
Not sorry for me (Not sorry for me)
You don’t know who in the hell to or not to believe (or not to believe)
I’m sorry for you (I’m sorry for you)
Not sorry for me (Not sorry for me)
You chose to hurt those that love you
And won’t set them free
Won’t set them free
You chose to hurt those that love you
And won’t set them free

You don’t need anybody else to be sorry for you
You’ve got no heart
You can’t see
All that you’ve done for me
I know the reasons
You tear me apart

Song Words by Artist / Band : Guns N Roses
Lyrics Title : Sorry
Writer: Axl Rose
Backing Vocal : Sebastian Back (Skid Row)
Available on Album : Chinese Democracy

Dec 21, 2008

Gun N' Roses - Better - Live

How i wish aku boleh berada di konsert ini. Damn! Marilah lompat! Di Borneo pun xpe la..if that's the only choice. Hahaha. 


Gun N' Roses - Better

Dah lama tak buat keje post2 lagu ni. Since i'm listening to GNR latest album, ada satu lagu yang aku btol2 rasa kena dgn aku. Aku tanak post the whole lyrics, but yg sket ni pun dah cukup untuk buat sesapa terasa (especially yang aku bold). Keji? Yap. AKU KEJI.

Gun N' Roses - Better (taken from album: Chinese Democracy)

No one ever told me when I was alone
They just thought I'd know better.. better...
No one ever told me when I was alone
They just thought I'd know better.. better...

The hardest part, this troubled heart has ever yet been through now,
Was heal the scars that got their start inside someone like you now,
For had I known or I'd been shown back when how long it'd take me,
To break the charms that brought me harm and all but would erase me.

I never would or thought I could, no matter what you'd pay me,
Replay the part you stole my heart, I should have known you're crazy,
If all I knew was that with you I'd want someone to save me,

It'd be enough, but just my luck, I fell in love and maybe...

So bittersweet, this tragedy won't ask for absolution,
This melody inside of me, still searches for solution,
A twist of faith, a change of heart kills my infatuation,
A broken heart provides the spark for my determination.

I never wanted you to be so full of anger (echo-anger),
I never wanted you to be somebody else,
I never wanted you to be someone afraid to know themselves,
I only wanted you to see things for yourself.

If I were you, I'd manage to avoid the invitation,
Of promised love that can't keep up with your adoration,
Just use your head, and in the end you'll find your inspiration,
To choose your steps and won't regret this kind of aggravation.

Yahoo! Google! Ada intenet!

Yezza, internet di bilik hotel berjaya!! Ada plak WiFi ni ha. Barula kehidupan terasa sempurna. Hikhik. well, harini kitorg berjaya bekerja dgn pantas. 430pm dh siap. Yahoo! End up tgk citer bangang kat HBO. Aku tak sabarnya nk pulang ke KL. Rasa nk gi roadtrip ke Gua Tempurung. Hehe. Ayuh? Pastu bole gi Ayaq Terjun kat Lata Kinjang. Hikhik. Aku nk cuti la this Friday..wowwee..seminggu suntuk tak gi opis! Yahooo..dan pastinya, blk nnt aku nk gi batting cage kat OU and main batu. Tak kira! Nak juga!!

Dec 20, 2008

Mersing Sangap

First few hours in Mersing..dah rasa mcm nak mati. Macam nak tipu survey pun ada. Muahahaha. Keji la pulak rasanya buat mcm tuh. Haha. Kang ada org dengki bgtau boss aku plak kang. Kihkih. Missing everybody in KL. hikhik.

Oh yeah..the phone ternyata membantu apabila charger kamera digital adalah hilang. heheh. saja nk berlagak.

Dec 18, 2008

Rakan yang Mulia


Kawan aku masuk paper!!hahaha..Mel..tahniah..dan berhati-hati menjalankan tugas (ini kawasan Bkt Antarabangsa tuh). Semoga misi ko untuk bertugas di Somalia akan berjaya. Ai lef yuuuu. Si yu tomorrow. Kopi Bin on me plak. Err..starbucks la. hehe.

Setelah seharian tanpa enpon..

Hari yang memenatkan adalah sangat berbaloi apabila pentelor enpon berjaya mengeram henpon aku menjadi henfon ini..



muahahahahaha. tak sesia aku bekerja keras. walaupun bukan blackberry, aku tetap puas hati. hehe. skang sudah bisa bervideo call bersama anak-anak buah dan gf2 tersayang. muahahahhaa. tgu pelaut beli enpon canggih plak. hikhik.

Dec 17, 2008

Diet Hancur.

there goes my diet part II:

1. donat big apple
2. laksa
3. air bandung

perlu ke diet ini dijadikan sebagai azam tahun baru je sudahnye?

demit. dah la mak buyung tak dtg. sudah la koooo...benci. malam ni la ko nk penat kan? chis.

dan saya juga tak dpt dihubungi melalui telepon bimbit mulai skang smpi tgh malam esok. atas sebab..rahsia.

pentelor enpon..thanks for the fedora! i like!!!!!!!!very the jason mraz.

rumet..apruf kan?hikhik. gedik kan aku apabila berchenta? hehe.

dah..nk tgk susu..SUSU ialah hamster yg ayang aku bela yang aku igt hantu yang menggangguku ketika beronline tgh2 malam selama nie. chis.

Dec 15, 2008

Diet yang musnah..

Sob sob. there goes my diet.
  1. ketam telur masin
  2. butter prawn
  3. ayam yg tak sedap
  4. lala chong sun fatt (chong sun fatt boss aku)
  5. paku pakis
  6. kacang
  7. cili
  8. nasik
  9. air dua gelas - tembikai laici tanpa laici dan air epal masam dengan asam boi 3 ketul
telatah rakan-rakan:

  1. rakan ku seorang ittew rupanya sgt garang. makanan dtg sgt lambat, habis waiter2 dan waitress kat situ kena sembur. bahaya..oooo...takut. tak sangka. hampir2 dia baling sudu garfu dengan hammer ketam kat waiter yg gemuk tuh. bahaya sungguh.(terus aku amek hammer tuh, sbb rakanku ittew di luar kawalan pada malam ini). bikin kecoh je rakan aku. tapi aku paham..bukan dia yg nak bertindak mcm tuh..ada makhluk lain yg lapar.*dia ni tgh membela sesuatu*
  2. rakan ku yg seorang lagi sgt la blur..kene explain satu2. haish. padahal duduk kat sini aje. keretapi apa ntah dia naik..keretapi arang batu kot.
  3. rakan ku yg kaya raya itu telah membelanja kami makan dan menjemput aku dengan kereta mewah Volkswagen GTI dia..awwww..sangat la sewittt. thanks.
  4. rakan ku yang lagi seorang, menokok nambah berani, depan2 menikus cembung. but i lef yuu. hehehe. no worries.
  5. seorang lagi rakan makan dgn sunyi sepi..sumpah dia tak byk bicara, smpi aku dh smpi rumah pun dia senyap jer..gelak pun badan tak terhenjut2..mmg dia begitu..bukan dia marah kat aku laa!!!
Sekian cerita dongeng. Yang mana dongeng, yang mana betul...lu pikirlah sendiri!!

Nak gi bayar kredit kad. Damn. Bank call since last week. Hikhik.

Kalah Tak Bererti Menang *hikhik.

Kami main futsal pada malam Jumaat. Ia ialah satu perlawanan persahabatan. Aku ajak rakan-rakan. Hanya 4 org dpt turun, termasuk aku menjadi 5 org la. Dan, seperti dijangka, kekalahan adalah amat teruk. Haish. Semuanya merasa peluang menjadi keeper, dan semua ialah tidak berbakat menjadi keeper. Hahahahahhaha. Sekor2 merasa penangan kakak yg agak penkid itu, especially bola tendangan dr sudut yang sgt kuat. Hiyarkhhhhhhh. Tak tertangkap. Silake betoi. Hahahaha. Harap-harapnya kengkawan aku masih sudi untuk bermain bersama team Ranhill itu. Celaka sungguh mereka, hebat. AKU TAK PUAS HATI. JOM REMATCH DGN DIORANG. senang2 je diorg sayoqkan Oranje Team. Hish.

p/s: bawak pompom lainkali. gerenti kitorg menang. wahahahaha.

p/s: bai..lenkali u main, i tak pedulik. makan byk2 kat wedding, kena la bersukan. haish. heheh.

Dec 11, 2008

Sembang kosong dengan penggeli konon


Selepas memakan nasik lemak yati 223 yang lazat dgn air bandung yang superb; aku dan loyar berbicara dlm kereta kecilku warna merah..~la la la la (tak igt lirik)~ ku bawa ke sekolah..oh btw, sambung bicara.

aku : loyar, aku makin gomom gomok gomok macam pig. asyik makan jer. malam2 makan nasik lemak dua bungkus (kalau sebungkus nnt tak belen..hehe). asset aku pun dh membesar, peha aku lagi la.

loyar: peha aku pun (dlm hati aku, bole blah. peha mcm tiang kecil.). aku tanak besarkan kaki aku, aku suka kaki aku.

aku: aku pun suka kaki ko. hikhik.(saja je nk jd pervert, tak suka pun.jgn perasan)

loyar: eii..geli..ko janganla..bf aku pun suka kaki aku tau.

aku: hik.bf aku pun suka kaki ko. (tipu, masa ni bf aku pun tak penah jmpe loyar ni).

loyar : eeeiiiiiiiiiiii..geli laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

tu je la. lepas pulang, aku dan sapik pergi melompat-lompat riang di kepulauan Borneo di Sunway bersama anak Sabri dan rakan-rakannya, termasuklah seorang superman yang memakai jeans.*harus ke mana-mana konsert rock.gian melompat.*

dan hari ni aku mantul di opis kerana mengantuk.

tiada motif di sebalik warna warni. sengaja bg ceria.

Dec 10, 2008

Makan makanan barat, bukan makanan berat


Haha. Semalam aku makan dgn Bai. Tujuan aku hanya ingin memulangkan sejumlah wang, tapi akhirnya melayan craving donat dia.sebenarnya aku pun nak makan donat (sapo ntah yg ajar dia craving donat seme nie). Tapi, sebelum tuh dia ajak aku makan, memula KFC, pastu nk makan kat uptown, pastu camane dia bole plak ajak makan Carl's Jr. Takpe, dia byr dulu. Aku bayar kemudian (ataupun aku tak bayar langsung..kihkih). Tak penah makan sebenarnya kat sini, tapi lepas makan, rasa nak makan lagi. Paling terbaik, fries dia. nyum nyum. Tapi ingat ye! It's gonna get messy katanya.

Pastu, kami teruskan misi donat..kali ni disertai oleh tak lain tak bukan, Sapik..hikhik. Pastu kami makan la donat. Pas makan donat, kami pun pulang la. 

Bosan kan? Korang bosan kot (musti kata, apa motif anies blog ni??)..tapi saja. Lama tak tulis.

Semalam rumet dh pulang. Yang dia kasik tu bukan fedora, tp topi koboi. Dah le size kepala dia. Hahaahahha. Pastu byk gile shirt2 yg dia beli oversize..sapa nk beli, dia nk jual. One size smaller than my usual size, sebab nk button kat tetek tak muat. Haish. Dan dia tak belikan aku sehelai tshirt hard rock berlabuci kaler hitam, yg buatkan aku rasa nk sepak(dgn tgn, bukan dgn kaki) dia. Punya la aku gelakkan ciBAI psl rumet aku tak belikan dia tshirt, tapi aku pun terkena. Hampeh. 

Okayla. Kami serumah nk gi makan nasi lemak yati kat 223. Pastu Bai ajak gi ronggeng. Dia igt aku tak keje gamaknye esok. Haish. Takpela, asal Sapik on je, aku pun on jugak. mari ronggeng bersama-sama. 

Selamat bercuti kepada mereka yg bekerja di Selangor. Dan pekerja2 di KL, sila gigit jari.

Dec 5, 2008

Revealing En. Sabri

Aku kesian sangat dengan anak En Sabri ni. Merata-rata nama abah dia disebut, dijaja dan sebagainya. Aku nk betulkan keadaan. Inilah anak ke-5 En Sabri, dan ini lah En Sabri. Untuk bacaan lebih lanjut, baca sini.

Tapi aku yakin, ini belum menamatkan spekulasi hangat En Sabri.

Sasha, jgn satu hari ada org carik En. Kamardin plak eh. Konpem bapak aku.

Dec 4, 2008

Entry Pendek

i think somehow u need to grow up. start to act your age, not your shoes. how i choose to live my life, is none of your business. i choose to be happy. 

sekian.

Padan Muka org malas bekerja

Aku kan..memang semak kepala betul. Kerja tak siap2. Dateline makin dekat. Td buat pertama kali dlm tempoh 2 tahun lebih bekerja, aku kena sound kat opis psl lembab produce result. dahle lembab, report aku byk gile salah. Cilake. Waargghhhhhhh. Memang aku ngaku la..aku sedikit malas. Padan muka aku. Kahkah. Dan padahnye, malam ini aku harus buat kerje ini, tanpa sebarang kesalahan ok? Dan esok senior aku mau tgk result modeling yang takde salah at all. Zero error. Huwaaa. Maka, berjagalah aku malam ini. Huwaaa.

Fitnah Lagi.

Seriously. Gejala fitnah oleh kwn aku yg sorang ni hebat. (eh, bukan ko..jgn perasan sgt)..ni kwn aku yg baik hati tp suka fitnah aku kat blog..so bukan ko la eh..

Kepada sesapa yg abah/ayah/bapak dia nama En. Sabri..sila klik sini.

Pepandai la En Sabri nk jawab nnt.

Err..sapik pun tulis psl En Sabri.

Jalan Jalan Cari Makan Part II




Mersing memang pekan yang sangap. Sesangap Pekan Simpang Empat di Perlis. Tapi cafe ini ialah tidak sangap. Terletak di tepi pantai, tempat orang naik feri untuk ke Tioman. Angin bertiup pada musim monsoon ni tak sepoi-sepoi bahasa langsung. Sesapa yg kurus mmg kena tambat dgn tali pada tiang. Cafe ni cool gila okay. Interior design dia sgt kewl. Ada wi-fi, ada berbagai jenis food. Rasa mcm lepak kat Krabi. hikhik. Makan pun lazat, cuma sayangnya kami terlalu lapar smpi lupa nak amek gambar food. Kihkih. Price is agak mahal, but hey, it's worth it! Masa aku makan tuh, ada sekelompok politician Mersing kot, dok berborak dgn sgt kuat psl datuk ini, datuk itu, skendelicious ini, dan skendelicious ittewww. Whateva whatnot la. Hikhik.

Yay. Esok pulang ke kampung. Selamat Hari Raya Haji.

Jalan-Jalan Cari Makan Part I





Otw to Mersing kena singgah Kluang. Kite gi minum kopi dulu. Kluang Rail Coffee ni terletak di Jalan Station atau bahasa omputihnye Stesen Road. Hikhik. Ingatkan ala2 kopitiam kat Bangsar South ke apa..rupa-rupanya mmg satu kedai minum di Stesen kereta api Kluang. Hohhhhhh.

Hmmmm..biasa sahaja kopi Kluang ini. Inikah kopi yang hangat diperkatakan ittewww?? Hmmm..sebagai penchenta kopi, aku tak begitu gemar.  Kopi dia agak 'thin'. Chewah. Poyo plak aku. Tapi roti itu sgt lazat. Owh, dan kedai ini tutup hari Khamis. 

Api oh Api

Aku pulang dr Mersing. Pkl 10pm aku smpi umah. Perkara pertama yang ada dlm kepala otak aku sebaik nk smpi umah ialah 'tolongla bekalan elektrik ada. aku nk online nie'. Sekali, masih lagi gelap. Umah aku je eh. Demit. Mula2 syak api kene potong sbb bil belum bayar, walaupun pungutan bil dah dibuat sebulan yg lalu. Pastu TNB dtg, dia kata tak kena potong, pastu dia cek2, dia kata kene potong. Okayla..fine. Kena potong pun kene potongla kan. Pastu Jnab balik, dia kata actually tak kene potong..rupanya sebab fius kat luar tu kena curik..n bukan rumah aku je..rumah depan pun. Chis. Cilake betul. Tpaksa la aku melupakan hasrat nk online, hasrat nk tdo dgn lazat dan nyenyak (tp sebenarnya aku tdo dgn sgt nyenyak,sbb by tgh malam, dh sejuk wpun takde kipas). 

Hopefully TNB dh settlekan masalah umah aku (by now). 

Dec 2, 2008

Thanks Bai

Just a simple thank you for you yang mengejutkan aku dgn bersungguh-sungguh pada pkl 6 pagi tadi. I think i rejected ur first call, and i am sorry for that.

And seriously, i am so not in the mood to talk or wateva. Bye.

Kesinambungan Twilight


The reason(s) i love Twilight:

1. The actor a.k.a Edward Cullen
2. The actress a.k.a Bella
3. The Cullens
4.  Jacob
5. The soundtrack

I know Sapik didn't enjoy the movie sebagaimana aku menikmati cerita itu. But, hell yeah, I LOVE CERITA FANTASY. EDWARD CULLEN IALAH BF YANG SGT DAN TERSANGAT BEST. WALAUPUN MUKA DIA SENTIASA BERTEPUNG GOMAK, DAN KENING BELIAU SANGAT LA CANTEK, DAN BELIAU SENYUM IALAH SANGAT AUUUUUU..TP YE, AKU DH JATUH HATI DGN EDWARD CULLEN. (mungkin aku suka lelaki kategori jambu).

I'm up for another round untuk menonton cerita ini. Mari!

I dun wanna go to Mersing...sob sob tsk tsk. (kalau US lain la).


Dec 1, 2008

Twilight

Saya nk pegi menonton 'Twilight' dengan Sapik. Saya mati2 igt citer ni tak masuk Malaysia, jd bila citer ni masuk, saya sgt excited.Saya penah ckp pasal citer ni kira2 sebulan lepas. Klik sini.

Pas balik wayang saya citer ek. Tata.

KEJUTKAN DAKU

Hehe. Bisa lagi blogging dari ofis. Aku tamau lagi sekat kebebasan ofismate aku berinternet. Baik korang enjoy sebelum aku balik dari Mersing okay.

Haaaa. Aku tulis nie sebab aku nk salahkan seseorang kenapa aku tak dtg keje pagi tadi. Seronok carik org utk dipersalahkan. Hahahaha.

Aku salahkan --->

Sapa suh u kejut i pukul 7.45am? I specifically said 7.30am. hish.

Walaupun ehem2 dh kejut pukul 645 sebenarnya, i tetap nk salahkan u. 

Eh, tapi kan, esok i kene bgn awal gile. Kali ni mmg betul2 mengharapkan anda. Wake me up at 6am pls. Kalau rasa2 nak lupa, bukak blog i eh. I nk gi Mersing nie..kalau lambat kang kena bambu. Pelisssssss. Thanks. :) 

Aku meniru dia

*Ini adalah entry plagiat. Kalau ada kesamaan, mmg sgt disengajakan. Harap jgn masuk Piah kerana berunsurkan plagiarism.*Dipetik dr mana, pepandai la kan. Muahahahahaha.

Takut...seram...teruja!Aku nekad aku nak harungi.Macam aku harungi kehidupan di kota raya jauh dari famili tercinta, bersama rakan-rakan terchenta dan YES aku dah ketemu Si Dia!

Aku tak nafikan the ups and downs.The challenges ahead.Sebb dia ialah nelayan laut dalam. Cuak beb.Usaha doa tawakal yg konsisten itu je harapan aku.Harap2 kengkawan pon saport apart from famili saport (ye..anak2 menakan aku dh jumpa Si Dia and seme org approf).

Doa-doakan lah jugak.Pelisss.......

Senang aku nak balik kampung nanti.

Sasha would be happy too.You feel me Sasha Sharifuddin?

And i want u to feel me Sasha.*aku tak berasal dr Lesbo, Greece.