nuffnang ads

Sep 24, 2008

The Damage in Your Heart by =w=

One more time
I have crossed the line
Now you won't be mine
Anymore.

One more dream
Vanished up in smoke
Now I have no hope
Anymore.

Let it go
The damage in your heart
Let it go
The damage in your heart
I can't tell you how the words have made me feel
I can't tell you how the words have made me feel

One more tear
Falling down your face
Doesn't mean that much
To the world

One more loss
In a losing life
Doesn't hurt so bad
Anymore.

Let it go
The damage in your heart
Let it go
The damage in your heart
I can't tell you how the words have made me feel
I can't tell you how the words have made me feel

dedicate to u.

Sep 23, 2008

Aku berkata-kata

Dia, dia dan dia bertanya
'Okaykah kamu?'
Aku berkata
'Semestinya tidak'
Gelak gelak gelak
ketawa ria
Semuanya di luar sahaja
Dalam jiwa
Gundah gelana
Aku ingin bicara
Bicara dengan dia
Aku ingin bercerita
Bercerita dengan dia
Segala sengketa
Aku mahu lupa
Hidup aku bukan jenaka
Bukan cereka.

I'm talking to myself

Yesterday was a very very very bad day. i hope today will be a great day for me. oh yeah, must i write about how teruk my life is? entahla. shit happens. with a reason. semoga aku mendapat pengajaran yang selayaknya dari apa yang berlaku nie. i dun feel like working today. my headache is killing me. my stress level is too high. any anti depression wont help. i dunno what to do. i need to go away. away from all these. it's not a joke. my life is not a joke. i dun laugh the way i used to laugh anymore. and to make things worst, i can't even cry. i'm like a zombie. dahla. i need to sleep. eventho i dun feel like sleeping. i must sleep. i hope i will dream of sumthing good. eventho it's just a dream, but at least i'll feel good for awhile. i hope i can cope with everything. till then, gud nite.

Sep 22, 2008

So Happy - Theory of A Deadman



buka puasa di umah nano

tadi aku buka puasa kat umah nannoor. ada ida, erliz and feqah. mintak maaf kerana lambat. dan tiada kuih jongkong dan tepung pelita sebb harini pasar malam kat bangsar. so, juadah berbuka puasa takde. huuu.

nasik ayam nannoor sedap la. hehe. nnt buat lagik. tapi aku nk roasted chicken yg macam dlm gambar dlm blog ko. demand2 plak aku kan nannoor..hehe. anak ko sgtla hyperactive. mcm ko masa kecik2. eh, mcm dh kawan dari kecik plak. kasik chance la..dh lebih 10 tahun kan. hahah.

sebenarnya aku happy jer. despite of entry aku yg semalam. itu adalah tekanan perasaan sementara. loyar aku meronta-ronta suh aku buat entry psl lipas. baiklah. nnt aku buat pasal lipas dan signifikan lipas dalam kehidupan kami. ciao.

Sep 21, 2008

Sep 17, 2008

Weezer-ed!


Ini Weezer. Music weezer ialah antara genre music yang aku suka. Wikipedia mengkategorikan genre(s) music weezer sebagai alternative rock, power pop dan geek rock. Vocalist weezer ialah River Cuomo yang pakai spec, kedudukan dua dari kiri tuh. Lagi sorang mamat Weezer yang aku kenal tapi dia tak kenal aku ialah Brian Bell (guitar n backing vocals) yang berada di hujung kanan tuh. 

Sebenarnya sekarang ialah musim aku melayan weezer. I'm weezered la, bak kata aku. Bagi aku, album weezer yang best ialah blue album, pinkerton and green album. Skang weezer ada red album plak. Bila dgr weezer, kurang sket stress. Hehe. 

Argh. Sebenarnya aku tengah tak tau apa nk buat dlm assignment aku yang berkaitan dgn bioremediation of wastes: evaluation of existing regulatory instruments. Maka aku menulis berkenaan music yang aku suka supaya tak mengantuk dan terbabas seperti semalam. Baiklah. Mari sambung kerja sekolah.

Esok aku tulis pasal Melanie C (kalau assignment tajuk ni, senang2 je aku tulis 10000 patah perkataan). 

Pertukaran kuasa suka sama suka?!

Harini aku dikejutkan sahur..eh..salah..aku dikejutkan dengan berita tergempar oleh cik loyar. Cik loyar selalunya buzz aku untuk memberitahu berita politik terkini, ataupun statistic pembaca blog hishamuddin rais, atau untuk test2 smiley icon. Huh. Tapi berita ptg td mengterkejutkan beruk aku. Najib jadi menteri kewangan and Pak Lah jadi menteri pertahanan. Hmm, alamatnya, makin teruk la pertahanan negara dan makin merudum lah ekonomi negara. Cheh. Mcm bagus je aku. Ah, sapala aku nk bercerita politik kan. Loyar itu bolehla. Cerita politik je memanjang. Ini pendapat loya psl kejadian ni (klik sini). Takpe, tunggu loyar balik malam ni, boleh la soal siasat dgn loyar haluan kiri ni. 

Damage in Your Heart

*Title yang takde kene mengena dgn entry*

Semalam dan malam2 sebelumnya aku tak update blog. Sebab? 

1) Hari Isnin aku pegi KLIA, pergi hantar Edurrah. Dia gi belajar kat London. So, best of luck to her. Balik umah, aku rasa mcm nk muntah, sebab makan terlalu kenyang kot. Lalu aku tido. So, x sempat nk update blog.

2) Semalam, aku kepenatan. Kitorg bukak puasa kat umah, order Nando's. Aku makan Extra Hot Peri-peri. First time la guna delivery Nando's. Selalu McD jer. Lepas makan, gi terawih. Tapi aku tatau apesal. Mengantuk mcm haram. Balik rumah, buat teh tarik satu cawan. Dok termenung kat dapur tgk hsmate aku masak sardin. Air tak habis lagi, mandi pun belum, masuk bilik konon2 nak baring jap, sudahnya sampai sahur aku tido. Busuk gile perangai. Aku tatau apa yang aku penatnya. 

Patutke petang ni aku buka makan kurma jer..pastu balik terawih baru belasah nasik?! Dah la bersempena dgn hari rabu, bole makan nasik ke"RABU". Nasi kerabu, daging bakar, solok..ish sedapnye. Apa lagi ha nak makan untuk bukak puasa??Bosan dah makan nasik nie.

Bosannya entry aku. Dahla. Better get back to work.

Sep 14, 2008

Buka Puasa 7th Heaven

Sebagai our annual buka puasa gathering, tahun ni kami memilih midvalley lagi. Kami akan berbuka di Amarin Heavenly Thai (ke Heavenly Amarin?!!). Apa2 jelah kan. Ptg ni seme akan dtg secara berkeluarga kecuali aku dan Alif. Oh, apakah?? Sudahlah dua-dua bawak Neo Merah. Dua2 tak kawen lagi. Hmm. Okayla. To be updated.

Lepak at Tree House




Today after class kitorg lepak bukak puasa. First time sial gua lepak buka puasa kat luar. Pegi Naili's Uptown, tapi rupa-rupanya dh tukar jd Tree House. Lepak punye lepak, ada org menyanyi2 plak. Seronok jugak la. Amek2 gambar sket. Kitorg tiga org jer. Tapi seronok lepak macam ada 40 orang..Aku berpoyo-poyo menyanyi. Hehe. Tp yang tak best kan, ada makcik2 china dok menari2 ala2 prektis tarian kejadah. Haiya. Mengganggu btol.

Lepak sampai pkl 12. Balik umah nak tau gua apa? Gua layan lagu Aizat. Hahahahah. Bangsat gile bebbbbbbbbbbbbbbbbb. Sial la dedicate lagu macam ni kat gua kannnnnnnnnnnnnnn.

Sep 11, 2008

??!!

BERAPA RATUS KALI NK POSTPONE COLLOQUIUM NI??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TAU TAK MCM NIGHTMARE NK TUNGGU JE KENA BAMBU..HISH!!!

Sep 10, 2008

9.11

Apakah significant tarikh nie? WTC kena langgar kapal terbang?! OH TIDAK. Harini genap 2 years aku di G&P Water. Hehe. And sebagai hadiah untuk colleagues aku, aku akan menyampaikan colloquium aku yang pertama. Hahahahaha. Padan muka korang. Aku nk bagi presentation on GIS topik yang konpem akan kuar soalan bertalu2 tapi aku pun tak reti nak explain (pls understand yg aku  tak amek GIS masa uni okay). Hehe. But, i'll try my best. Hehe. Gud luck Anies.

p/s: Nad..dh booking belum?!

Dedicate to YUSS :)

Kini - Maskulin eh..salah..Feminin

Dinihari kian ku rasa
Ku imbas kembali waktu bersama
Segala kenangan silam
Bagai berlalu semalam
Hujan membasahi kita
Ku rasa bagai tangisan gembira
Dan burung bagai menyanyi
Lagu cinta

Kini hanyalah tinggal kenangan
Tiada ku rasa dalam genggaman
Hanya terdaya mengimbas semua
Kenangan yang lalu
Tiada kata ucapan di bibir
Tak ku sangka kali terakhir kini
Kau tidak akan kembali lagi

Sejenak ku tersedar pilu
Hanya bayanganmu yang menemaniku
Tapi apakan daya
Tuhan penentu segalanya

Kesal rasa hatiku
Kerna kali terakhir kita bertemu
Tiada ku lafazkan oh kata cinta

ps: babe..gua sedey..jgn tinggalkan aku..huhu
p/p/s: gua harap lu tak estefan..jgn kembali lagi..terus melangkah pergi..ko balik sini balik..aku gelakkan ko!hehe
p/p/p/s: semoga bahagia di tempat baru (pigidah)

Sep 8, 2008

So What?!

New song by P!nk - So What

I love the song. I love the lyrics. 

Goodbye Flock

Aku juz nak say goodbye to flock..and selamat datang Google Chrome. Aku banyak kali sgt takde masuk blog and facebook disebabkan flock. Google Chrome sgt pantas. Tapi depends jugak kot. But enuff la experience wif Flock..aku nk try Googling Chroming..yeahaa!!

Sial gila lawak

Aku nak tulis gak! Pas citer org minyak, sharipah ayang najiha tanya..'eh, ayang. ada teka teki. apa jadik kalau letak org minyak dalam botol'. Aku dgn konfiden jawab, 'habis la citer sumpahan org minyak (sebab ending dia mmg gitu tadii)'. Kemudian dia jawab..'salah..jadila sebotol minyak..hahahahahhaha' (sambil gosok2 kaki).

Cis gile. Siol. Menyampah. Itula perasaan korang bila aku buat lawak bangsat kan.*piap*

Bella Luna - Jason Mraz

Mystery the moon
A hole in the sky
A supernatural nightlight
So full but often right
A pair of eyes a closing one
A chosen child in golden sun
A marble dog that chases cars
To farthest reaches of the beach and far beyond into the swimming sea of stars

The cosmic fish they love to kiss
They're giving birth to constellations
No riffs and oh no reservation
If they should fall you get a wish or dedication
May I suggest you get the best
For nothing less than you and I
Let's take a chance as this romance is rising over before we lose the lighting
Oh bella bella please
Bella you beautiful luna
Oh bella do what you do
Do do do do do

You are an illuminating anchor
Of leagues to infinite number
Of crashing waves and breaking thunder
Tiding the ebb and flows of hunger
You're dancing naked there for me
You expose all memory
You make the most of boundary
You're the ghost of royalty imposing love
You are the queen and king combining everything
Intertwining like a ring around the finger, of a girl
I'm just a singer, you're the world
All I can bring ya
Is the language of a lover
Bella luna, my beautiful beautiful moon
How you swoon me like no other

May I suggest you get the best
Of your wish may I insist
That no contest for little you or smaller I
A larger chance yet, but all them may lie
On the rise, on the brink of our lives
Bella please
Bella you beautiful luna
Oh bella do what you do
Bella luna
My beautiful beautiful moon
How you swoon me like no other, oh oh oh

p/s: i luv the song :)
p/p/s: Seriously sweeeeettttt dowh :)

Update!!

Aku terpaksa meninggalkan dunia alam maya berhari-hari untuk mengkonsenret kat study aku. tak online malam-malam, tak facebooking, n most of all tak blogging. Meronta-ronta hati nak blogging nie..tapi nasib baik kentel. Hehe. So, nway, the test went well tapi i know satu soalan aku memang dah salah jawapan, tapi hopefully ada markah untuk jalan kerja. Huhu.

Then, after test, aku pulun bawak kete laju gila sebab kunun2 nak kejar terawih. Sekali, hujan lebat kan (jangan igt aku nk accident plak..)..aku pun tak gi masjid..semayang kat umah jela. Then, aku gi lepak umah kakak aku sampai la today..

Harini kitorg pegi jalan2 shopping baju raya. Aku berjaya membeli baju untuk kain batik biru tuh. Penat siot berjalan2 dari Ampang ke Bangi dan Ampang Park semula. Aku rasa macam nk beli lagi sepasang la baju raya. Hahaha. Tgk bajet la akhir bulan nanti. Alhamdulillah, bln puasa ni rasa duit sgt terkawal, salah satu mungkin sbb aku dah tak mengamalkan habit buruk aku tuh.

Well..ni citer sampingan. Kitorg tgh tgk sumpah orang minyak nie. Kitorg rasa, kalau skang, maybe org tuh tanak jadik org minyak dah kot..sbb minyak mahal. Tapi, pada pendapat aku la kan..org minyak tu kan hitam..so maybe dia bole guna minyak hitam la skang ni nak salut kat badan dia. Ini adalah mengarut. Dah dah. Selamat bangkit soq. Lepas soq jangan tdoq. Hehe.

Sep 2, 2008

2nd Day Puasa

Ahh, tarik balik la. Param Bangsar kurang menyengat la tahun ni. Gila takde variety. Nak carik donat pun susah. Ke sebab hujan org yg meniaga tak dtg? Tatau la. Lagi satu, balik2 nasi beriani. Ada beriani gam, beriani johor, beriani klang, beriani itu, beriani ni..mmg beria la diorg jual nasik beriani. Tensen. Esok-esok tukar gi Seksyen 14, takpun kerinchi yg sekangkang kera tuh. Tapi esok kena bukak puasa kat uitm, ada kelas. haish.

Tadi aku beli kuih jongkong. Tanya makcik yang jual tuh, 'makcik, kuih ni satu berapa (harapan nak beli dua ke tiga ke)'. Makcik tu jwb, 'satu rm1.30'. Terus aku cepat2 beli satu je. mahal siot kuih jongkong nie. nasib baik sedap. memula ingat nak beli nasi keselasa (sebab hari selasa..esok baru beli nasi kerabu..gila tak lawak)..tp last2 beli nasik campur..nmpk lauk kerang sgt lazat.

Balik terawih, kitorg makan kacang rebus sambil menyanyi lagu yang kacang-kacang kat TV1 tuh. Sekali..aku tengah makan smbil tgk tv citer 'Lipstick Jungle' tuh..si Sharipah 'Ayang' Najiha tampar aku. Aik?!!Aku tak ckp pape pun. Dia kata apa tau..muka aku mmg muka mengundang pelempang. annoying. hahaha. siot. nnt satu hari aku sepak dia balik.

Dahla. aku nk study. sabtu ada test numerical methods.

Sep 1, 2008

Selamat Berpuasa

Waa..lamanya meninggalkan blog. Nway, harini first day puasa. Okay je. Tak letih tak apa..maybe sebab semalam sahur n bgn lambat plak as usual. Hehe. Yesterday went to IKEA wif my loyar, makan mcm org gila, meatballs, cake, chicken wings, then beli 4 bag..bag laptop, beg duit, sling bag dan beg 25L. Apa daa. Gile. Balik IKEA, semayang terawih then layan DVD smpi pukul 2.oo. Ngantuk gile. Dgn loyar aku sekali terbabas tdo kat bilik aku. Pkl 3.30am, kitorg malas gila nak bangun makan. Last2 order je McD. hehe. pemalas nk mampos.

Oh ye, harini patut aku dh war-warkan satu opis yang aku nk bgn pkl 6 ptg, tros gi param n bukak terus. Tapi, rupa-rupanya aku lebih tabah. Haha. Pkl 4 dah gi Param Bangsar okay, hehe. Param Bangar ialah param feveret aku la. Banyak variety, walaupun sedikit mahal kalau nk compare dgn param lain. Kdg2 kalau boring, aku gi gak param seksyen 14. Itu pun not bad, esp ikan bakar dia. Haish. Kuih feveret aku..jeng jeng jeng..TEPUNG PELITA. kuih wajib..every day. kuih popia goreng tuh pun aku suka..mostly aku suka kuih2 yang manis, cthnya buah melaka, kuih cara, kuih longkong..eh..salah..kuih jongkong.

pas gi param, aku n nana gi Bangsar Village. Beli makanan sahur. Ini termasuklah megi indomie, magi pama, baked beans, sardin, milo, teh, mushroom soup..biasalah..awal-awal ni segala-galanya beria..bukak posa beria, sahur beria, terawih beria, mengaji beria (aku dpt hadiah Al-Quran tuh dah nak masuk tahun ke-4, still tak khatam lagi..haish..moga-moga tahun ni dptla habiskan). Masuk hari ke 11..tgk la cemane. hehe.

So, harini bukak posa dgn nasi kerabu + tepung pelita + popiah + karipap + air kelapa . bak kata tonto, org perlis pun mengidam makan nasik kerabu. wakaka..okayla.SELAMAT BERBUKA TO ALL.