nuffnang ads

Aug 26, 2008

Statutory Declaration

Aku ini sedang buat kerja sambil melayari internet. Konon-konon nak updatekan diri dgn berita terkini. Jadi, aku jumpa ini. Taktaula percaya ke tak, but bacalah (Klik sini). Entah apa kena dengan trend bersumpah oleh ahli-ahli politik nie. Skang, Najib nak jawab apa pulak? Tunggu esok la.

Hujan sudah turun. Yay. Mari tido dengan nyenyak dlm sleeping bag. Dan selamat mengundi oghang Permatang Pauh.

Futsal Friendly 3 Penjuru

We had a friendly futsal match tonight. Lawan team Ranhill and Exxon Mobil. And kami declare team kami as UM team jela kot (walaupun Ili bukanla budak UM). Nway, team lawan hebat2 belaka. Gila seteress. Saiko jugak la tengok minah2 tuh. Dgn masing2 nampak sgt fit dan tomboyish. Haish. Our team consists of me, elina, nadia, ili, ziha, kawan ziha, maya, angah and lagi sorg (wati ker?). Kami ni tak penah main sesama pun, except me, elina n nad penah main sesama. Aku and elina jela yang selama ni consistently main sesama.

Lawan team Ranhill tuh, aku ialah punca kedua-dua gol. Sangatla kelam kabut aku ini. Berlari ke sana dan ke sini. Hish. Kenapa aku degil.Padahal keeper aku cakap jgn naik atas (memandangkan aku ini lemah bila ingin kembali ke pangkal jalan). So, aku juga telah mencederakan keeper aku dekat siku. Sorry dude. Kami seri 2-2. Nad telah memberikan gol menarik. Hehe.Tapi ref kata kalah. Chis.

Then, lawan Exxon. Sebelum tuh, diorg dah belasah team Ranhill baik punye. Gila. Nervous gak nak lawan diorg. Kalah dengan diorg 3-2. Not so bad kalau nk compare kekalahan Ranhill kepada mereka yang bergol-gol tuh.

Then lawan balik team Ranhill. Kami telah menang 1-0. Yahoo. Akhirnya menang. Pastu lawan balik team Exxon. Kami kalah lagi sebanyak 3-2. Betul ke apa aku tulis nie?? Sila betulkan. As a conclusion, aku rasa gabungan kami not so bad as sebuah team yang never play together. Betulkah pendapat ini?

Anyway, salute to our teammates yang bekerja keras. Keeper kami ternyata sangat hebat. menangkis serangan yang bertubi-tubi. Nad juga hebat, dengan semangat mengejar bola. Ziha juga. Ili membantu. Mereka2 yang lain juga hebat juga. (maya itu memang hebatlah, sebab aku pernah tgk dia main). Nway, critics yang diberikan oleh keeper aku akan aku jadikan sebagai kritikan membina. Aku kena banyak lagi improve. Keeper sangat bekerja keras, tapi selalu aku yang spoilkan keadaan (sungguh malu okay kerana selalu memberi own goal, tapi bila melakukan save, keeper selalu memberi kata semangat spt cthnya : nice one, dude). So, untuk bekerjasama dgn baik, aku dah list few things yang aku nak improve. So, things to improve based on opinion from cik keeper yang memerhatikan kelemahan aku semasa dia berehat ialah (ini apply untuk position defender).

1) Jangan naik atas sgt dude. Just jaga sesapa yang telah diamanatkan ke atas aku. (dan aku ni mmg tak larat nak kejor balik kalau aku dah ternaik smpi ke atas)
2) Bebudak tuh main sgt la curik ayam. Aku ni selalu je terleka.Sebok jaga org lain. Kena improve nie.
3) Sila MASUK bila keeper kata 'MASUK DUDE, MASUK'. Kasi hantam sama dia (ini ayat aku sendiri).

Baik. Kritikan ini ialah membina. Akan aku berusaha lebih gigih lagi. Majulah futsal untuk negara.

Aug 24, 2008

Presenting..luv ya dude cupcakes


I'm not a big fan of cupcakes. Selama ni aku juz kagum dgn org2 yang buat cupcakes yg lawa. So when i decide to give cupcakes to sumone yg i really care about, i have to make a lot of research. And finally, i came out wif this shades of purple and pink theme..and Pn Anita Jamal is kewl about it. Thanks alot auntie for making these sweet cupcakes. And dude, really hope u'll like it.


p/s: the photo is taken from Anita Jamal's flickr. Tak sempat nak amek sendiri. Terus dapat n bagi.

Aug 22, 2008

Gwen Stefani gives birth to second child


Aku kena jugak buat post ni.

LOS ANGELES - It's Love, Angel, Music, and Baby No. 2 for Gwen Stefani, who on Thursday gave birth to a boy. Zuma Nesta Rock weighed 8 pounds and 5 ounces when he was born Thursday afternoon, according to publicist Dave Tomberlin.

Nama anak dia adalah sangat tak tahan. .how kewl is dat.

Aug 21, 2008

Melampau

Hari ni aku berpuasa dan teramat mengantuk sekali. Selepas berjaya mengatasi perasaan mengantuk, baru je nak lek lek, dah dapat kerja lain yang memaksa aku stay back buat sejam selepas waktu rasmi pejabat (malas nk claim OT). Kesimpulannya:

Kerja office - melampau banyak (sungguh memenatkan bekerja untuk 4 projek dlm satu masa)
Kerja sekolah - melampaui batas (kenapa semua assignment nk dihantar minggu depan)
Pressure daripada kedua-dua kerja di atas - sangat melampau (namun boleh dihandle lagi)

Pulang ke kampung halaman pada malam esok untuk bertemu mak dan ayah adalah perkara yang melampau seronok bagi saya (akan tetapi terpaksa memandu selama 6.5 jam adalah sgt sakit buntut dan pinggang). Nasib baik drive kereta kakak saya. (Neo akan ku tinggalkan di Bukit Indah itu..uhuk).

(mak, minggu depan cek tak balik dah. tak dak duit nak balik tiap-tiap minggu. harap mak paham situasi anak mak ni. bulan depan cek beli baju ghaya kat mak no..)

Aug 20, 2008

Mak angkat aku




Awwhhhhhhhhhhhhh..so sweet. Aku bila lagi?

p/s: maksud bila lagi ialah bila lagi aku nk jd anak angkat diorg? Tapi, Angelina Jolie ialah super lesbian icon. Kehkeh. Adakah Brad Pitt juga gay icon?? Aku sebenarnya tak suka Brad Pitt, sampai aku tgk citer Seven pun aku tdo, punyala aku tak suka mamat nie. Tapi lepas dia dgn Angelina Jolie, suka plak. Baru aku nmpk yang dia ni macho dan kacak rupanya. Hehe.

Aug 19, 2008

Singapore??

Argh. Sungguh malas untuk memulakan walau sepatah perkataan dalam assignment aku. Tapi kena gagah juga. Tadi aku ngan boss aku pegi KLCC (KL Convention Centre ye), bukan untuk berdating, tapi gi conference/seminar MAP ASIA 2008. Aku semangat mengumpul goodie bags. Siap pau thumb drive RESGIS dari Kak Meq. Hehe.Tunggu bos aku sket punya lama la kat sana daa. Sampai booth seme nak tutup dah. Punya la semangat dia dlm GIS ni. Dia nak bukak another company in G&P, iaitu G&P GIS. So, nak tunggu dia approach kawan dia ni la. Haish. Lotih den.


Tadi jumpa bebudak office Mel, so lepak kat booth diorg je la. Lagipun ada David Jonas kat sana. Haha. Si Jonas yang botak. Dengan Australian accent dia yang pekat tuh, sungguh menyeronokkan. Nway..MEL!!! AKU NAK IKUT GI SINGAPORE!!kurang asam ko..senyap2 je. Cis. Dahla pegi sorang..tapi kan, aku baru teringat. Hari Jumaat tuh, ada concert Avril Lavigne. Aku besar kemungkinan akan pergi. N, hari sabtu aku ada kelas. Okayla, plg cepat aku boleh join ko ialah pd malam Sabtu. hehe. yang pentingnya, dpt join ko kat Spore dgn penginapan percuma. Aku kan tak penah gi Singapore. Haha. Tp, to be confirmed. Tiket konsert dah seratus lebey. Damn it. Tengok dulu cemana Mel, walaupun td aku bunyinya sangat excited. Hehe.


Tgk, aku ni actually dah bukak buku dah ni. Tapi tangan dok menaip blog entry. Apa kejadahnya?


p/s: by the time aku post entry ni aku dah berjaya menaip setengah mukasurat sambil layan Arctic Monkeys.Yippee.

Aug 18, 2008

I'll keep on trying

Nidji - Kau dan aku

Jika Kau dan Aku
Jalannya telah berbeda
Haruskah kita Berharap
Langitkan beri jawaban

Walau hanya satu kata
Penuh makna
Pastikan Kita bisa
Dengarkan suara hati

Chorus 2x:
Kau dan aku selalu
Untuk selamanya
Kau dan aku selalu
Untuk bersama

Cinta kita kita sama
Walau rintangan melintas
Satukan harapan demi kau dan aku
Di masa depan ah…ah…

I'll keep on trying. I know what band u like, but to get the right song will take me some time. But, i dedicate this song to u. Hope u'll like it.

Smashing Pumpkins - Zero



Another attempt : Smashing Pumpkins - Zero

My reflection, dirty mirror
There's no connection to myself
I'm your lover, I'm your zero
I'm the face in your dreams of glass
So save your prayers
For when we're really gonna need'em
Throw out your cares and fly
Wanna go for a ride?

She's the one for me
She's all I really need
Cause she's the one for me
Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness
And cleanliness is godliness, and god is empty just like me
Intoxicated with the madness, I'm in love with my sadness
Bullshit fakers, enchanted kingdoms
The fashion victims chew their charcoal teeth
I never let on, that I was on a sinking ship
I never let on that I was down
You blame yourself, for what you can't ignore
You blame yourself for wanting more
She's the one for me
She's all I really need
She's the one for me
She's my one and only

Aug 17, 2008

Weekend Tido Sedunia

Semalam gi MAHA dengan dik kak n family. Balik kepenatan and kebetulan kelas batal. Tunggu si Eijah datang nak buat assignment sesama la konon. Skali dua2 layan internet, last2 pkl 12 am bary start belajar. 5 minit kemudian, aku dh tdo. Hahahah. Sampai la pukul 12 tgh hari ni. Hehe. Pastu teman Eijah gi wedding kat Bt Caves. Balik kenduri terus smbung tdo balik smpi pkl 7. Gila la. What a lazy weekend. Then, bangun2, mandi lepak mamak, balik amek Nana, gi Bangi sbb Nana nak tempah cupcakes untuk wedding dia. Pekena kacang pool. Sedap juga.

Balik tgk Aishah 50 sen. Bangang ah..haha. Baru aku paham why terms Aishah 50 sen tuh kuar. Cis. Nway, sorry la Eijah aku tak study pun..haha..next week okay? Hehe.(tp aku plak nk balik kg..haha).

Aug 16, 2008

Pearl Jam - SAVE YOU

Fourth Attempt: Aku dedikasikan lagu ini. Pearl Jam - Save You.

Oleh kerana blog ini sudah agak penuh dengan lagu, maka, aku memilih untuk copy link. Lirik adalah seperti yang tertera di bawah. Pls read the lyrics. Ada kena-mengena. Sekian.

Gonna save you f**ker
Not gonna lose you
I'm feeling cocky and strong
Can't let you go
Too important to me and too important to us
We'd be lost without you
Baby, let yourself fall
I'm right below you now

And f**k me if I say something you don't wanna hear from me
And f**k me if you only hear what you wanna hear from/f**k me if I care, but I'm not leaving here

You helped me when I was down
I'll help when you're down
Why are you hitting yourself--c'mon, hit me instead
Let's pick up your will; it's grown fat and lazy
I'm sympathetic as well
Don't go on me now

And I'm not living this life without you; I'm selfish and clear
And you're not leaving here without me:
I don't wanna be without my best friend
Wake up to see you could have it all . . . all

'Cause there is but you, and something within you
It's taken control
Let's beat it, get up let's go
Oh you're in your own world; let's see the whole world
Let's pick up your soul

F**k me if I say something you don't wanna hear from me . . . f**k me
F**k me if you only hear the treble in your head
Please help me to help you help yourself . . . you
Mmm . . . Help yourself help me
Please want me to; please let me to help you

Pearl Jam - Black

Third Attempt : Pearl Jam - Black

Hey...oooh...
Sheets of empty canvas, untouched sheets of clay
Were laid spread out before me as her body once did
All five horizons revolved around her soul
As the earth to the sun
Now the air I've tasted and breathed has taken a turn
Ooh, and all I taught her was everything
Ooh, I know she gave me all that she wore
And now my bitter hands chafe beneath the clouds
Of what was everything?
Oh, the pictures have all been washed in black, tattooed everything...

I take a walk outside
I'm surrounded by some kids at play
I can feel their laughter, so why do I sear
Oh, and twisted thoughts that spin round my head
I'm spinning, oh, I'm spinning
How quick the sun can drop away
And now my bitter hands cradle broken glass
Of what was everything
All the pictures have all been washed in black, tattooed everything...

All the love gone bad turned my world to black
Tattooed all I see, all that I am, all I will be...yeah...
Uh huh...uh huh...ooh...

I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why
Can't it be, can't it be mine

Aug 15, 2008

Sister Hazel - Your Winter

The grey ceiling on the earth
Well it's lasted for a while
Take my thoughts for what they're worth
I've been acting like a child
In your opinion, and what is that?
It's just a different point of view

What else can I do?
I said I'm sorry, yeah I'm sorry.
I said I'm sorry , but what for?
If I hurt you then I hate myself
Don't want to hate myself,
don't want to hurt you

Why do you chew your pain?
If you only know
how much I love you, love you

Chorus
I won't be your winter
I won't be anyone's excuse to cry
We can be forgiven
I will be here

The old picture on the shelf
Well it's been there for a while
A frozen image of ourselves
We are acting like a child
Innocent and in a trance
A dance that lasted for a while

You read my eyes just like your diary,
oh remember, please remember
Well, I'm not a beggar,
but what's more
If I hurt you, then I hate myself,
don't wanna hurt you

Why do you chew your pain?
If you only knew
how much I love you

I won't be your winter
I won't be anyone's excuse to cry
We can be forgiven
I will be here

10 things i should hate about u



I hate the way you talk to me,
and
the way you cut your hair. (X)
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.
I hate your
big dumb combat boots (X)
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.
I hate the way you're always right,
I hate it
when you lie. (X)
I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
I hate it when you're not around,
and the fact that you didnt call.

But mostly I hate the way I dont hate you,
not even close
not even a little bit
not even at all.

I know this is just a rip-off but i really mean it. Sorry my handwriting was so cakar ayam, and the paper is sooo not suitable. Hope you'll keep it.

Semisonic - Fascinating New Thing

Fascinating new thing
You delight me
And I know you're speaking of me
Fascinating new thing
Get beside me
I want you to love me
I'm surprised
that you've never been told before
That you're lovely and you're perfect
And that somebody wants you
Fascinating new thing
The scene makin'
Want a temporary saviour
Fascinating new thing
Don't betray them
By becoming familiar
I'm surprised
that you've never been told before
That you're lovely and you're perfect
And that somebody wants you
I'm surprised
that you've never been told before
That you're priceless and you're precious
Even when you are not new

Aug 14, 2008

Aku dan Minda Judgmental

Aku balik makan dgn ‘lawyer’ aku yang loyar pada satu malam. Sambil borak2 menuju pak guard, aku nmpk dari jauh dua org lelaki berjalan. Dua2 pakai baju hitam, seluar pendek, and berbahu-bahuan (sorang pegang bahu sorang lagi gitu). Aku dgn judgmental-nya ckp kat lawyer aku, ”eh, diorg tu mesti gay, tapi tanak la judge org. Tak baik’. Pastu berselisih la dgn diorg. Pastu aku pandang mamat tuh, dia pandang aku, jalan selangkah, then masing2 pusing tgk each other..’Eh! Engkau!!!!!Ko dok mana???’ Rupa-rupanya kawan aku masa time2 aku menari boria dulu. Hehe. So, memandangkan aku kenal mamat tu, aku terpaksa la mengistiharkan bahwasanya judgement aku betul. Ciss.

p/s; aku tak kesah apa2 pun psl gay ni, cumanye aku nk highlight je, kdg2 kita jgn judge org tp bila niat baik tanak judge org, terbalik plak.

Aug 13, 2008

Avril Concert

Aku nak gi..tapi mengikut berita pada harini, DBKL still tak decide whether concert tu nak jadi ke tak. Apa kena la dengan pemuda PAS ni? Haish.

Petikan berita:

KUALA LUMPUR, Aug 9 — Pas has demanded the government ban pop superstar Avril Lavigne from performing in the country, saying that it would insult the Merdeka freedom fighters.

Kuala Lumpur Pas Youth chief Kamaruzaman Mohamad said the government should instead hold patriotic and civilised concerts as well as organise history-writing contests and historical exhibitions in conjunction with the 51st anniversary of the country's independence.
"If we allow the concert to proceed, it will be an insult to our freedom fighters," he said, according to harakahdaily.net.

He led the movement's exco members in handing over a protest note to Mayor Datuk Abdul Hakim Borhan and a Culture, Arts and Heritage Ministry official here yesterday, demanding the ban on the concert by the Canadian pop sensation who is scheduled to perform at Stadium Merdeka on Aug 29.

The protest note also demanded that the Central Committee for Filming and Performance by Foreign Artists (Puspal) not issue the permit for the concert.


Ala..mampus la tak layan. Orang bukan nak apa pun, nak happy2 jer.

Ini plak petikan dari Freddie Fernandez dari Malaysia Today:

Ridiculous to ban Avril Lavigne concert
Monday, 11 August 2008 12:41 zen

Freddie Fernandez, the president of the Malaysian Artistes’ Association (Karyawan) has criticized the move by the PAS Youth of Federal Territory which called for a ban for the upcoming concert by Canadian rocker Avril Lavigne who is set to play in Stadium Merdeka on August 29. Fernandez said “This is the most ridiculous thing to do – to ask for a cancellation of such a decent performer like Avril Lavigne. Avril's music is very popular here. PAS Youth should never deprive Malaysians of the chance to watch the concert. PAS Youth should really take a good look at themselves and examine whether what they are doing is correct. Their narrow-mindedness will definitely not get the support of the rakyat. They are always looking at the world through blinkers. They cannot see any other point of view except theirs.”

Aku sokong Freddie Fernandez.

TER TER TER

Tadi aku dok godek2 blog..aku tuko layout..aku buat itu.buat ini..last2 aku terdelete entry aku.kihkih.tapi sebab aku ada copy n paste dlm microsoft words, jadinya aku ada la satu copy yg Version 1.0. hehe.lantakla.nak post jugak.

Blogspot ini sudah gila

Ahad lepas gi meminang untuk anak buah aku kat Kota Tinggi (Aduh..anak buah aku bertunang..gila stress okay..seme org pressure aku..termasuk mak aku). Bapak jauh sial.Macam balik perlis. Aku mmg tak penah pegi Kota Tinggi nie.So, kitorg gi 4 kereta. Aku naik ngan kakak aku yg dari Perlis. Sampai Ayer Keroh, abg ipar aku suh aku drive. Wah...memandu Honda Accord 2.4 VTEC Baru.gile lu..konpem gua nak. Best siot..gila abg ipar aku percaya kat aku. Haha. Baiklah. Aku takkan sia-siakan kepercayaan dia. So, bawak along the hiway okay jer..pastu..dah 3 jam drive..mulala sakit buntut seme..lenguh sana sini..then..sampai la satu simpang. Masa tuh, ntah kenapa aku dok pikir pasal apa ntah. Aku asyik pandang kiri, langsung x pandang kanan. Tetiba kete dr kiri stop. Aku mcm, wah..nak bagi aku jalan kot. Aku baru tekan minyak sket..abg ipar aku jerit , 'ADIK!ADIK!ADIK!ADIK!'. Aku tertengok la sebelah kanan..GILA KO..TRELER PANJANG NAK MAMPUS LINTAS. SIPI LAGI KO TAU TAK? Gila aku tersentak..dah la yg naik ngan aku seme anak2 buah aku yang kecik2..gila..na'uzubillah. tak sanggup nak imagine. Kesimpulan, jgn pikirterlebih sgt masa driving. Kosentret on your driving pls.Bahaya. Tambah2 lagi utk org emosi mcm aku. Nway, masa balik abg aku still caye aku..aku drive smpi KL. Penat gila. Nway, anak buah aku bgtau sumthing semalam, 'Makcik, bapak kata, makcik bawak kereta kasaq. Dapat BMW pun gerenti ranap'. Konpem pas ni aku takleh bwk kete tu dah.

Aug 9, 2008

Tisu Toilet Melekat di Punggung

Semalam kitorg nk gi lunch. Pastu, ada la kwn aku tegor sorang kawan aku yang lain. "Eh..amende kat seluar ko, poket ko terkeluar". Kawan aku balas "Mana??Eh eh..jap..ni tissue toilet..hahahahhahah". Hehe. Malu sial kawan aku. Sesapa yang tau sapa2 tuh diammmmmmmmmmmmmmm.

Nway,semalam kelas Environmental Mgmt sangat mencabar. Lecturer sgt garang. Dan tanya psl law2 seme ni. Aduh. Gila sial. Aku ngan Eijah gila lost dan terkebil-kebil. Sukar btol. Sebab penat sgt semalam, balik umah, mandi dan teros tdo.

Yeay!Arini bangun awal. Kemas umah..dan membuat kerja2 wanita. Blog aku dah cantek kan. Hehe. Vote aku pun tinggi jer. Hehe. Sila sila. Teruskan kengkawan. Teh ais 5 cawan?Jom..

Nway, esok nak gi Johor and Monday aku on leave..i'll be in Bukit Indah for the weekend sebab adik beradik aku dan mak bapak aku dtg.

Well..nak siap2 ni. Nak gi tgk kawan aku main futsal kat Samba..sebenarnya, date aku yang baru. Takdela lawa sgt pun..eh, lawa plak..silap perkataan nak describe..takdela hensem pun actuallynye, tinggi dari aku la yang pentingnya..hehe..Bye!

Aug 7, 2008

Argh!

Sha..ko ni..aku smpi terpaksa tukar ntah hape2 ntah.gila bukan aku butterfly seme nie. Nanti la aku carik lain. For the time being, ini sahaja aku sempat belasah. Damn u sasha.

Aug 6, 2008

*superstar* vs. *rockstar* No.2

battle of the stars...

a silly idea that surfaced when *rockstar* taught *superstar* how to 'decorate' her blog. a challenge came to be and now here we are. and we need you..yes YOU who's reading this post to please help us be the judge on who should win this battle.

voting is based solely on the blog which you think is *star strucked*. YES..as superficial as that! and besides..the glam world IS superficial anyway....We would appreciate it if you don't judge us based on our posts because we are not gifted writers but merely bloggers who uses the blog to express our feelings and share our views and stories to anyone interested to know. But you are MOST WELCOME to stop and read our posts and perhaps leave a comment or 2.

voting will be done based on best of 3 polls. the first poll will be done at *superstar*'s blog, the second one at *rockstar*'s and the final round will be done on both blogs.

so for round 1..you may cast your votes at http://thisskiss.blogspot.com
Results for round 1 will be announced on the 14th August..once the poll expires. Round 2 will resume immediately.

this is just for fun..no prizes will be given out..only a few laughs between friends and good sports!

check out the blogsites *superstar* and *rockstar*

watch this space for more details soon!

*superstar* vs. *rockstar*

battle of the stars.nantikan.
p/s: mlm ni bagi aku sha.

Aug 4, 2008

Is It Emma or Emily?





Balik dusun gi melawat Ririblurrydoo and Ema?Emily?haha. Actually both boleh guna. Mulut dia macam mulut hang okay? So..congratulations to my best friend and Zuf. Sila tuntut hadiah kalau aku lupa.Tak sangka depa ni dah ada anak. Lawak okay sebab teringat zaman dulu2 masa Zuf dok ngorat Riri..dok mai kacau kami study kat dining hall (lebih kepada beronline kat CC tepi dining hall ja sebenaqnya)


Riri kata, awat hang kuruih sangat Anies..baguih what aku kuruih..Seluar senang nak muat. Nway Riri..I WILL BE STRONG. Thankiu so much. Love ya!! And..Welcome to the world..EMILY!!Nanti kak anies beli hadiah kat Emily (kakak la sangat).

Oh oh Riri...aku dedicate video ni untuk hang. Penat aku cari kat youtube ni.teringat masa zaman kita layan Friends gila babi kat 7th College dulu.

Pergi ke Dusun





Harini aku, Nad and Eijah balik kg Eijah kat Kg Soeharto (gila jawa). Kami pi makan2 buah-buahan tempatan. Sampai dlm pukui 12 kot, pastuh makan tengahari. Pastu..aku dgn Nad mengantok gila sebab dua2 tak cukup tidoq, lalu kami belasah tdoq smpi pukui 530. Hehe. Dahla kat umah oghang. Sorry Eijah..tapi aku tau hang paham (aku kan tdoq kat umah hang semlm pukui 330 pagi sebab baca buku 'The Emotional Toolkit' yang sgt bodo tuh).


Pastu dah bangkit tdor, melantak pulak laksa. Hehe. Dgn dughian. Sedap gila. Pastu, barulah pi kait buah rambut dgn sgt seghonok. Berpeluh2 gila, maklumlah dah lama tak angkat galah. Nasib baik galah hang moden.


So, thanks Eijah..bwk kami makan2 for free..hehe..and sori Nad..asyik nak berkelahi je ngan hang..ala..ko pun sama jer. Kepala hangin. Pantang aku nk buat lawak kenakan hang, nak melenting ja. Ciss.

Aug 2, 2008

Kelakar nk mampus

Sorry la..aku kata nk tdo..tp video ni kelakar gile..hahahahah

Setelah 24 Jam Berjaga

Ahah! Td pukul 6pg..aku sedar yg bahawanya diri ini sangat LAPAR. Gila. So, mandi pkl 6 tuh, yang mana aku tak penah buat pd hari sabtu, then solat, pastu aku menyarungkan jersey bersama seluar sukan. Oh, tak la aku nak gi berjogging. Aku gi McD Bangsar. haha. Syok juga memandu pada pukul 630. Tp pekerja McD tuh mcm pundek la sket. Semua mcm malas. Ish, kalo malas janganla keje shift pagi buta. Maybe terpaksa.


Pastu, balik, aku kesian plak kat kete aku. Dekat 2-3 bulan tak berbasuh. Warna kulit dah macam kulit aku masa balik dari Krabi. Kesian. Pastu singgah basuh kete. Tgk jam, oh..7 pagi. Selepas basuh, berkilat mcm haram (calar balar diabaikan).

Oh, balik tros memblog. Apakah. Haha. Jap lagi selepas memakan sarapan ini, aku nk tdo for 3 hours. Sempat kot. Pkl 11 nnt nak kena berada di Sports Planet Ampang. Apa kejadahnya ada kawan aku ajak lawan futsal (itupun sebenarnya nk suh aku gi Rawang..gile..terpaksa suggest main kat Ampang..ikut hati main kat PJ dahla). Dahla sebulan aku tak menyepak nie. Layak ke? Dahle Nadia nak bawak kawan penkid. Giler. Mampus la. Jgn tibai kaki aku sudah. Tak psl2 kena gi xray lagi sekali. Naya.


Hwaaaaaaaaaaaaaaa. Ngantuk. Nway, ptg ni wajib melawat anak Riri yang dikenali sebagai Emma. Pengaruh Friends kuat sgt lu ni Riri. Aku nak jd adik Rachel yg lupa nama anak buah dia tuh..EMily? Emma?oh oh i found the clip where joey nak ckp french. Lawak mcm haram.

Haish

Aku terkebil-kebil since pkl 2 pagi. Skang 4.10 pagi. Still takleh tdo. Damn giler. Nasibaik hari Sabtu. Kenapa takleh nk tdo nie. Entah..pejam je mata, fikiran melayang-layang. Fikir macam-macam. Psl life. study. mak ayah. life. study.mak ayah. last2..bukak laptop, dgr lagu, tulis blog. Dahle takde apa pun nk tulis. Semua org takde kat umah. Tinggal aku sorang. Balik kelas pkl 1130pm. Umah kosong. Sampai skang. Rupa-rupanya, aku yg takde life skang. I used to be org yg selalu tiada di rumah. Now, terbalik.

Puasa lagi 4 minggu. Aku still tak ganti puasa 2 hari. Sempat nie. Kalau iman kuat. Harini seharian pun x makan. Lapar tak, dahaga tak. Heran. Berat turun 3 kilo. Bersukan tak. Weekend bangun pkl 2 ptg. Walaupun tdonye pkl 11 malam. Keje kat ofis sgt sedikit cuma harini bos buat perangai gile dia, suh buat macam2. 'Anies, prepare the GIS layers..anies, print topo map in A1 size..anies..bla..bla..anies..'. Ko tak nampak ke muka aku serabut nie boss? Yuss pandang je..bagi muka simpati. Tapi kdg2 Yuss dtg kat aku..'beb, ko ok ker??Err..canne nak ckp dlm surat ni...'. Sorry Yuss aku tak tlg ko buat surat tuh. Even simple Excel sheet pun aku lupa nak buat camane. Ben kata , "Aiya Anies, kenapa dgn u? Kan senang saja". Sorry Ben.


Fatin called from Kuwait..sembang2 jap. Lama gaks la actually. Sebok ajak aku pi sana. Haha. Banyak sgt la duit aku kan.


Syok plak layan Channel V. Tadi ada lagu Panic. Skang lagu weezer. Sudahla. Dah pukul 5 pagi. Kalau order breakfast mcd pun best gaks. Takpun drive gi makan kat sana kan. Hmm. Menarik. Tunggu subuh. Semayang Subuh. Then tdo la kot. kalau la boleh. Kalau tak..McD Bangsar la. Taa.