nuffnang ads

Jul 31, 2008

Bye Allen






These are pictures of Allen and us. Yang kereta aku kena clamp tuh masa kitorg bebudak ofis gi Pavillion makan sakae sushi and tgk Batman few weeks ago. Dahle first time gi pavillion, kena clamp la pulak. Terbang RM100..nasib baik Allen banyak duit time tu. Haha. Selalu jugak aku kuar dgn Allen, Ben and Johnson lately nie. Tapi biasanya tgk wayang and dinner ramai2. Kitorg je pun yang bujang lagi kat ofis tuh. Nak ajak Sue sekali, tapi Sue asyik dating. Si Yussry asyik dengan gym dia. Yanti plak tak balik Mekah lagi.

Nway, yesterday was Allen punye last day. Boss belanja kat Tony Roma the Gardens. Sedap la jugak steak dia kan. Diorg seme minum2 arak la..aku minum la air pina strawberry swirl. Sedap juga. Kenyang gile. Anyway, dah nak habis makan seme, boss aku panggil la waiter kat situ. Dia suh nyanyi apa2 lagu farewell. So, mamat tuh kata kejap.

Then, dia kuar. Ada sekali dgn rakan2 waiter dia yg lain. Pastu mamat tu tanya, sapa punya birthday? Boss aku cakap, tak..farewell. Then dia kata, sapa punye farewell??Kitorg bgtau la..'Allen, Allen'. Then, dia kata okay. Then..1..2..3..."Happy Birthday to u, happy birthday to u, happy birthday to Allen..happy birthday to u".

Hahah. Gelak gile kitorg. Siap bagi kek ice cream free. Cis. Birthday Allen sama dengan birthday aku. Awal gile birthday kitorg tahun ni. Haha.

Nway..gudbye Allen. Sob sob. Wish u all the best in your life.

Jul 30, 2008

Surprise Tak Jadi



SURPRISE RIRI!!sebenarnya aku yang surprise. sebab riri belum bersalin. Ahahaha..Tgk muka riri..gumbira..ke muka aku yang gumbira?Haha.i dun care.btw, apa nama anak ko?!!

Gambar lompat

ini nabila.anak amy search.dia amek gambar lompat ni masa dia buat umrah. aku tau gambar ni dah lama tersebar kat internet.tp aku baru tgk.kelakar...macam gambar ala2 ni..

Chelsea vs Riri

I went to the Chelsea Vs Malaysia game dengan Allen. Last minute beli tiket cuz Allen ajak temankan, and considering ini hari2 terakhir dia kat KL, so ok la. Masa game, nampak la John Terry sebab dia besar. Then, dapatla tgk star-star bermain. Aku suka part Deco sepak masa yg sapa amek corner ntah. Terbaik la.


Nway, masa tgh tgk game tuh, Riri msg aku.


"Anniemaniiiiiis.aku nak kene induce esok n la ni aku kat hosp putrajaya"


Anniemaniiiiiss ialah panggilan Riri kat aku bila dia nak berkelakar dan gembira. Kalau dia series, dia juz panggil babe or lu shj. Kalau dia happy lagi, dia panggil aku ansterymonsterydoooo. So, nway,berita ini lagi penting daripada this game. Hehe. Esok nak tgk Riri kat hospital. I am so happy for you babe. Hmm..apa la nak beli utk ko ni eh? White lillies for Riri? Macm masa dia konvo, dia mintak bunga lili for Riri. Hehe.


Nway..congratz Riri and Zufri. Dah bertambah ahli keluarga Encik Hamzah dalam less than a month (kakak Riri iaitu kak yen juga baru mendapat baby).Teruskan tradisi menamakan anak sempena nama Intan, Pearl, Berlian, Nilam dsbnya. Esok aku gi melawat ko babe!

Jul 25, 2008

Ethics?!!

High altruism + high egoism = good engineer. Low altruism + low egoism = self destructive. Deontologist theory - virtue theory - environmental ethics - engineering ethics. Haish. Benci betul dgn karangan. Susah gak nak mengarang psl ethics ni. Penat dah dok survey pasal ethics. Aku pun tadak ethics in my profession. Ethics dalam personal life pun kantoi. Apatah lagi nak memberi opinion psl ethics in engineering?? Apa apa jela. Janji esei aku dah siap. Boleh la tido dengan nyenyak dan bgn pukul 5 buat serang hendap. Haha. Berangan.

Berkhidmat untuk Komuniti

Semalam aku nak gi KLIA. Pukul 530 pagi. Aku jalan sorang2 gi parking lot. Ada dua org budak remaja. Sorang tgh pegang torchlight sambil menyuluh kereta. Sorang lagi jaga line kot. Damn. Aku cuak. Haha. Aku berjalan dgn pantas, takut diorg dtg kat aku plak. Aku masuk je keta, aku dgr bunyi tingkap keta kena smash. Uhuk. I am late. Nak kejor flight. Should i go to the police? Nak call pulis, takde no balai plak. Hmmmm. Sudahnya aku tak pegi balai.
Baru malam ni aku gi report. Walaupun aku takde maklumat yang jelas. Tapi takpe, aku gi gak balai tuh. Takdelah membantu sgt, tapi polis kata since diorg dah tau waktu operasi bebudak tuh, diorg akan amek tindakan sewajarnya based on maklumat aku. Ceewah. Polis actually dah hantar org2 dia. Cuma kitorg la tatau since polis2 tuh menyamar sebagai mat rempit. Kakak pulis tuh kata next time bangun la pkl 5 pagi lagi sekali. Buat2 gi keta, nmpk je org tuh, terus dtg balai. Suka2 je nak bgn pkl 5.
Takdela berkhidmat sgt. Tapi kitorg nak propose kat committee phase 5 suh hire guard sendiri. Dan Puspa dah bgtau kat Nurul Izzah (sebab kete dia pun dah kena. org tu curik CD collection je. Barua betul. Nasib baik CD Dewa aku selamat).
Sebagai langkah keselamatan, simpan la no polis Pantai ni. 03 - 2282 2222. Buat speed dial.
Dan untuk wa sendiri, lepas ni wa nak serang hendap bebudak pemecah kereta ni dgn abg kawan wa yang kerja polis. Nak kena plan bebetul dgn dia ni.

Jul 22, 2008

Untuk Renungan Aku

Make a difference??!

There was a little boy visiting his grandparents on their farm. He was given a slingshot to play with out in the woods. He practiced in the woods, but he could never hit the target. Getting a little discouraged, he headed back for dinner.

As he was walking back he saw Grandma's pet duck. Just out of impulse, he let the slingshot fly, hit the duck square in the head and killed it. He was shocked and grieved! In a panic, he hid the dead duck in the wood pile, only to see his sister watching!

Fatima had seen it all, but she said nothing. After lunch the next day Grandma said, ' Fatima , let's wash the dishes.' But Fatima said, 'Grandma, Ahmed told me he wanted to help in the kitchen.' Then she whispered to him, 'Remember the duck?' So Ahmed did the dishes.

Later that day, Grandpa asked if the children wanted to go fishing and Grandma said, 'I'm sorry but I need Fatima to help make supper.'

Fatima just smiled and said, 'Well, that's all right because Ahmed told me he wanted to help.' She whispered again, 'Remember the duck?' So Fatima went fishing and Ahmed stayed to help.

After several days of Ahmed doing both his chores and Fatima 's, he finally couldn't stand it any longer.

He came to Grandma and confessed that he had killed the duck. Grandma knelt down, gave him a hug and said, 'Sweetheart, I know. You see, I was standing at the window and I saw the whole thing, but because I love you, I forgave you. I was just wondering how long you would let Fatima make a slave of you.'

Thought for the day and every day thereafter?

Whatever is in your past, whatever you have done... and the devil keeps throwing it up in your face (lying, cheating, debt, fear, bad habits, hatred, anger, bitterness, etc.)...whatever it is...You need to know that Allah was standing at the window and He saw the whole thing. He has seen your whole life. He wants you to know that He loves you and that you are forgiven.

He's just wondering how long you will let the devil make a slave of you.

The great thing about Allah is that when you ask for forgiveness, He not only forgives you, but He forgets. It is by Allah's grace and mercy that we are saved.

Cerita-cerita mcm ni buat aku insaf gile. Aku mohon Tuhan ampunkan aku sbb kadang2 aku terlupa and aku lalai dan terlalu mengikut perasaan. Aku mohon ampun atas salah dan silap aku selama ni. Aku still lagi dlm peringkat muhasabah diri aku. Aku kena belajar dari kesilapan aku.

PATD and Avril Lavigne Live in KL


Remember my post about Panic At The Disco? (Thanks to Elina who introduced this band).They are coming to KL lagi 2 weeks. Ish, kena pegi ni.


Panic! At The Disco Details
Venue : Stadium Putra
Date : 5 Aug 2008
Tix : Free Standing - RM 68 (before 2nd Aug)
Free Seating - RM 98 (before 2nd Aug)


Avril Lavigne pun nak dtg.


Avril Lavigne
Venue : Stadium Merdeka
Date : 29 Aug 2008
Tix : RM338, RM268, RM188, RM168, RM138, RM98


For more info, bukak http://www.axcess.com.my/

Jul 15, 2008

Ku pohon kemaafan

Aku dah tatau nk ckp apa. Except aku mintak maaf sebanyak-banyaknya. Aku mintak maaf. Aku pohon kemaafan atas segalanya. Aku tak sanggup hidup dalam keadaan mcm ni. Dibayangi sesalan. Dibayangi kehinaan. Aku rasa bersalah yang teramat sangat. Sampai dada aku berat. Aku perlu kemaafan ni. Aku akur. I've learnt my lesson the hardest way.

Jul 14, 2008

Masih Tercari-cari

Hmm. Aku takde citer kelakar nk share. Nak tulis apa pun aku takde idea. Nak tulis report, semua report jd mcm tulisan masa downtime. Semua salah eja. Aku masih di peringkat nak bangun semula setelah jatuh terjelepuk. Doakan aku.


Pagi tadi aku baru gi renew license setelah seminggu memandu tanpa lesen. Takut tgk byk sgt roadblock lately nie. even kat federal hiway. Tanak aku membazir bayar saman ke apa.


Btw, kejadian pecah kereta semakin menjadi-jadi di Hillpark. Mangsa terbaru ialah rumet aku sendiri. (Yg ko gi tinggal Smart TAG tu nape?). Neo aku tunggu masa je kot. Na'uzubillah. Baca doa lebih2 sket masa nak kuar keta.



Bebudak opis aku ajak makan, tp aku malas gile. Esok aku puasa lagi baik kot. Dan bilakah kaki aku nak sembuh nie. Aku nak berlari-lari anak mengejar sepasang kaki bak Angelina Jolie. Bisakah?


Aku mcm biol la. Cara penulisan blog aku adalah sgt berbeza berbanding dulu. Apakah?

Jul 12, 2008

I wish u will always shine brighter than anyone does

So this is how it goes
Well I, I would have never known
And if it ends today
Well I'll still say that
you shine brighter than anyone

Now I think we're taking this too far
Don't you know that it's not this hard?
Well it's not this hard
But if you take what's yours and I take mine
Must we go there?
Please not this time.
No, not this time.

Well this is not your fault
But if I'm without you
Then I will feel so small
And if you have to go
Well always know that
you shine brighter than anyone does.

Now I think we're taking this too far
Don't you know that it's not this hard?
Well it's not this hard
But if you take what's yours and I take mine
Must we go there?
Please not this time.
No, not this time.

If you run away now,
Will you come back around?
And if you ran away,I'd still wave goodbye
Watching you shine bright.

Now I think we're taking this too far
Don't you know that it's not this hard?
Well it's not this hard
But if you take what's yours and I take mine
Must we go there?
Please not this time.
No, not this time.

I'll wave goodbye (You shine bright)
Watching you shine bright (You shine bright)
I'll wave goodbye tonight (You shine bright)

Sumpah seranah

Dan sumpah aku takkan jumpa kawan aku yang macam sial tuh. Menggunakan nama aku untuk mengelakkan mak dia marah dia balik lambat.

Dan sumpah aku takkan angkat panggilan tepon mamat gemok yang memuji badan aku sedap dan bila boley dapat. Babi. Macam haram. Babi gileer. Babi. Babi.

Aku benci korang. Korang menambahkan lagi pedih dalam hati aku ni.

Dan aku benci sesapa je yang terlibat. Secara langsung dan tidak langsung.

Fucked Up

Semalam hari yang malang dan teruk bagi aku.



It started like any other day.



After lunch it went crazy. I hate it. It ruined my day. Fucking ruined my day. Aku buat keje sgn separuh nyawa. Ye, aku mmg emo. Adakah aku yang screw everything? Salah aku ke kesemuanya??



During class, aku tak leh kosentret. Aku tak tau apa yang aku tulis dalam esei aku pun. Jiwa aku kosong.



Malam. A girl yang aku kenal gitu2 aje ajak keluar. I thot she nak ajak makan jer cuz lama tak jumpa and she said nak introduce me to her guy friends. Tapi dia bawak aku gi clubbing plak. Aku tak clubbing la bodoh. Paksa gila babi. I hate tempat2 mcm tuh. Bau arak. Lelaki2 semua gatal. Dengan kawan aku pun mabuk macam haram. Macam gampang. Baik aku dok umah layan DVD dan layan depressed aku dgn housemates aku yang semuanya dalam mood depressed.


Sudahla. Mmg semalam hari yang teruk. Dan aku tatau camane nak menghadapi hari2 seterusnya.



Jiwa aku kosong.



Sekosong-kosongnya.

Jul 8, 2008

Kate Perry - I Kissed A Girl



Madonna pun suka lagu ni. Muekkkk.

p/s: ini la aku terpaksa buat untuk mengisi masa lapang kat umah. My knee sakit balik. And i dun have the courage nak gi x-ray. Uhuks.

Jul 6, 2008

Bosan

Bosannye pada ptg Ahad macam ni aku terpaksa dok kat umah. Aku takleh main futsal for about a month. Maybe minggu ketiga aku nak main gaks. Aku telah menginjuredkan diri. Huhu. Sakit dia bukan main pada malam tuh..smpi Elina kena bagi aku memberikan aku piggyback ride masa gi rehearsal Dinna. Ish. Dan doctor telah memberi mc selama 2 hari iaitu pd esok dan selasa. Nice. Haha.

Oh, btw, menjadi 'pagar ayu' semasa wedding Dinna ialah sgt seronok dan meletihkan (walaupun aku yg tempang ni duduk jer..stil terasa kepenatannya). Dan Dinna n Duan nampak sgt secocok. Congratz guys. Nnt kitorg crash umah korang kat Brunei lagi. Heheh. Aku sgt tak sabo tgk gambar2 masa wedding Dinna.




Jul 4, 2008

L-O-S-E-R

Semalam aku rasa bagaikan aku ni loser (with the shape of an ’L on the forehead.)

030708, 7.05pm

Anies : U tlg I buat laptop ni eh?

Gentayangan : Ok..nnt I smpi I bagitau

030708, 9:32pm

Gentayangan : So sorry dear. Td mmg I nak gi jumpe, but my friend ajak gi club royal selangor. Esok ok, I tlg u buat laptop 2. hdisc dh beli? Cd software ada?

(FUCK YOU. AKU DH TUNGGU 2 JAM BARU NAK MSG??)

Anies : Takpela, u g la enjoy ngan kawan u. Semua benda dh ada.

(AKU MMG TAK IKHLAS LANGSUNG CKP NI. AKU PERLI KO)

Gentayangan : ok. Sep baik u memahami. If u free come pick me up here. Eh..nnt apa plak kata kwn i. Esok k?

(BANGANG SIOT. GILA BANGANG)

Anies : Takpela.i dh letih kejar u.

(WHY ANIES WHY??WHY CKP MCM NI??)

Gentayangan : ala..dont give up baby. Still got much time. Luv ya..muahhh.

(FUCK.)

Tertekan jugak la semalam. Pastu aku nak repair sendiri je laptop tuh, malangnya screw driver besar sangat. Then, tertekan lagi. Terus decide gi bayar credit card lagi bagus drpd duduk kat umah terperuk dan memendam rasa.

Balik tuh lepak umah Elina sbb hantar dinner. Tgk The Holiday. Stress lagi sbb memikirkan aku ni dah berapa lama tak dating. Stress juga sbb kena marah.

Minggu ni Amad kawin. Elina tak dpt ikut. Riri pun tak dapat pegi. Aku macam tanak pegi (aku betoi2 rasa mcm loser bila amad kawin). Riri kata if aku rasa aku loser and pegi dgn perasaan tu, i will the emit the loser vibes and amad hanya akan simpati. Hmm..baiklah. buang perasaan loser tuh anies.

But i have to admit..i’m a loser baby..why dont you just kill me.