nuffnang ads

Jun 26, 2008

Isuzi!

Downtime paling teruk yang aku pernah ialah pada waktu lunch tadi. Kawan aku kena interview seorang site engineer. Dia tanya la pakcik tuh, kat site sekarang bawak keta apa? Then pakcik tuh kata, ”bawak rodeo”. ”ala..rodeo..yang ISUZI tuh..”..dua kali pakcik tuh ulang ISUZI..yang sebenarnya ialah ISUZU..hahahaha..

Oh oh..dan boss kawan aku ni pun ada downtime juga rupanya..dia cakap kadang kala tuh as kadang kali..direct translation dari some-times kot..hehe..kelako kelako.

Jun 25, 2008

I need GPS

Aku ini sangat marah pada diri sendiri. Pagi ni, aku disuruh oleh boss aku untuk hantar drawings ke JPS. Kalau aku tdo umah aku, mmg 15 mins dah sampai. Tapi semalam aku tdo ampang sbb mak aku dtg. So, aku kuar la ikut itu AKLEH (Ampang KL Elevated Highway). Tapi aku salah exit. So, aku tpaksa u-turn kat Jln Ampang. Malas nak citer panjang. Kesimpulannya, dari Ampang aku terpaksa pegi smpi Bangsar balik then baru ikut Mahameru ke Jalan Sultan Salahuddin tuh. Bangang tak bangang. Aku sgt marah dgn diri sendiri. Why Anies Why??? Aku rasa nak beli GPS jer tau. Sakit hati betoi.


p/s: dude..u tak surprise by this kan??

Jun 24, 2008

time shit

Hari-hari kene mengisi time sheet ada la sgt penat. Ini adalah kerana kadang2 my time sheet is full of shit. I always bullshit my time sheet. Kdg2 cicak meninggalkan shit juga atas time sheet yang sudah diprint.

Contohnya pada hari ini. Semenjak pagi kerja aku ialah menyusun semula file project yang dah berjalan selama setahun semata2 untuk memenuhi keperluan ISO itu. Ini tidak termasuk kerja2 aku memantau perkembangan blog aku dan blog2 org lain.

Ini pun masuk time sheet =)

Jun 23, 2008

3/7

Riri ada tulis psl 7 things u shud know bout me. Nak tau ke 7 things u shud know bout me?? Gua tulis satu jela dulu. Jeng jeng jeng. Aku adalah tidak penah menonton walau satu episode citer Sex and the City pun. So, i dun give a damn langsung psl citer tuh. Hahah. Im not carried away ke hapa ker. Cerita yg aku follow adalah sgt loser iaitu Charmed. HAHA. Tidak adakah citer Charmed d Movie? Gerenti gua beli tiket opening lagi. Heheh. So, jgn gatal2 mulut nak tanya aku sapa character sex in the city yg sama macam aku. Aku macam samantha kot??sapa samantha?yang mana satu??heheh.btw, dlm bilik aku  ni ada je DVD box set sex in the city tuh..tapi aku je yang tak rajin nak tgk.heheh.

Oh oh..apa salahnya kalau aku reveal perkara kedua. Aku ini tidak penah menonton Prison Break walau satu episod pun. Dalam laptop aku ini kedapatan whole episodes season 1 prison break tapi aku tak penah menonton lagi. 

Oh oh..dan yang ketiganya..aku adalah takut kepada belalang. Belalang yang besar tu tau, bukan yg kecik2 tuh. Kat Krabi dulu, ada sekor belalang hijau sgt besar kat alley tuh..aku takut sampai Elina kena tenangkan aku sket sket. Phobia tak phobia la aku kan.

Ish..bila menulis ni banyak plak yg kuar. Sekian sahaja entry aku. 3/7 daripada perkara yg u shud know bout me. 

Tak tahan

Aku tak tahan sungguh2 dah. Aku adalah seorang yang sgt penyabar dan high tolerance (selama ni la). Skang aku tak mampu nak tahan lagi dah. Sumpah. Sesungguhnya..mulut ko sgt busuk!!!Aku tak tahan dah. Mana mampu aku bertahan..walaupun ko duduk selang dua tempat dr aku pun aku terbau bau mulut ko. Ko tak gosok gigi ker pagi2? Aku tau ko tak mandi, tapi tolongla gosok gigi. Dan muka angkuh ko yang berlagak senior nak mampus memang menyampahkan aku! Dan bau yg makin menjadi2 selepas lunch (mungkin faktor pemakanan). Rasa mcm nak beli clorets banyak2. Letak atas meja lu sebagai protes. Err. Dah hampir 2 tahun aku tahankan benda ni. Damn.

Busy Weekend

Aku adalah sgt busy last weekend. Start daripada malam Jumaat, pas futsal, aku gi umah Riri. Dan aku sesat (again!!). Aku adalah sgt teruk dgn sense of direction. Mungkin kerana GPS aku rosak (sebenarnya aku takde GPS). Kami makan2 dan bergurau senda sambil menonton tv. Oleh kerana yg hadir tuh semua dah kawin kecuali aku dan Aliff (aliff ialah my mismatch made in heaven, kalau aku tak kawen lagi by umur 30, aku nak gi meminang Alif), maka aku join husband2 mereka yg memang dah lama aku kenal menonton cerite The Hill Have Eyes 2. Aliff pulak join the gals. Haha. Kamila pasangan secocok. Kemudian melihat barangan untuk baby Riri. Aku impressed dengan baju Nike tuh. Sgt gol and Gincu. Heheh.

Kemudian, pkl 12 mlm aku pergi menjemput Elina di Subang. Lepak umah Arness, then balik umah around 2am. Ingat nk tgk bola kat luar. Skali Elina malas. Lepak umah dia la. Tgk bola smpi bola yang tgk kitorg. Last2 terjaga masa Turkey dh start score. Tdo betol2 at 615am. Tapi pkl 830 aku dh bangun. Aku kena register kat Uitm harini (back to student life).

Then aku gi teman Elina ke Low Yat. Hwaaaa. Aku sgt mengantuk ketika ni sbb tak cukup tdo, tp ku gagahkan kaki melangkah bersama2 survey pendrive n external hard disk. Oh, next time kita gi beli DDR untuk PS2 ye dude. Kita lompat2. Yeah. Dan Cda adalah dijemput bermain bersama-sama. Pastu, kami pi The Curve. Konon2 nak beli lilin IKEA. Skali rupa2nya kitorg end up shopping kat FOS. Dan aku membeli baju Holland. Dan Holland adalah kalah. Dan aku frust. Oh nway, then kitorg jalan2 kat flea market. Seronok plak shopping kadang2 nie. Rasa nak membeli semua bende padahal duit aku adalah rm40 shj.

Pastu kitorg gi True Spa. Buat body wrap yang sgt membuatkan rasa nak lemas di daratan. Panas mcm sauna. Pastu balut2 dgn plastic la, dengan towel la. Hish. Rimas. Nak mati je rasa. Then, barulah dia bagi Swedish massage yang membuatkan aku tdo berdengkur kat Spa tuh. Cis. Memalukan sungguh.

Then, gi tdo Subang. Sgt mengantuk lantas tertdo dpn TV. Semasa game, Elina baling aku dgn bantal dengan kuatnya. Barulah aku bgn untuk game Holland itu. Dan aku sgt bengang kerana Holland kalah. Tp itu kan adat permainan. Takpelah.

Oh..sgt letih bercerita.

Jun 19, 2008

Takut nak citer

Aku malas nak tulis pasal apa jadik pagi td..takut kena bebel. But nway, aku nak citer gaks. Pagi tadi aku langgar buntut keta orang kat pintu gerbang hillpark. Aku pun taktau apa aku tgh pikir masa tuh. Aku rasa aku blank je. Tetiba bunyik berlanggar dah. Aku terkejut gaks. Tapi aku tgk kereta depan takde pape. So, aku igt maybe aku berimaginasi. Sekali dia signal masuk tepi. Oh, mmg bukan imaginasi. Aku pun berenti la sekali. Keluar2, check2..takde pape. So, mamat tuh pun cool la..takde marah2 nak maki aku ke..Alhamdulillah.

Otw to office, aku teringat yang harini aku pakai baju masa aku accident dulu tuh. Aku tak penah sentuh baju tuh since kejadian tuh. Hehe. Salahkan baju la. Baju takde stimulus yang bertindak balas dgn manusia kan?? Nway, aku yg bersalah sebenarnya. Ntah apa aku pikir masa tuh pun aku tatau. Padan la dengan muka.


Nway, blog aku kelam kabut sket. Ada double entry plak.

Jun 18, 2008

Ooppssss

Alamak..entry psl downtime tuh di bawah 'highlight of my career' plak..heheh..camne nak repair ni?

Highlight of my career

Ini bukanla highlight of my career as an engineer kuli batak. Ini ialah highlight aku sebagai pemain futsal separuh masa. Hehe.

Semalam ada friendly dengan Malaysia Palm Oil Board (MPOB). Diorg nie memula score against kitorg. Bangga la tuh kan dapat score. Terkinja-kinja semua. Aku dan yan sebagai super sub yg berjaya resah je kat luar tengok team kitorg. Aku dah start kesian kat keeper aku dah kan. Tapi biasalah, bebudak tuh bila dah pressure, mulalah score kan. Tapi ceritanya bukan tuh. Aku nak riak ni. Semalam aku dah menjaringkan sebuah gol yang sangat cantek. Yan amek corner, aku tunggu jer kat tengah tuh..mmg aku harap sgt bola tuh dtg kat aku dgn sgt cun. Sekali mmg Yan bagi bola cun habis okay..btol2 depan aku. Aku sepak ke depan dgn gagahnya..lantas menjaringkan gol..fuhhhhhhhhh….aku pun tergamam tgk gol aku yg ala2 gol World Cup tuh. Aku hadiahkan gol tuh untuk keeper aku yg selama ni sentiasa memberikan kritikan pedas untuk aku everytime kitorg post mortem dua org dlm keta. Hehe.

Oh..dan perangai penyokong2 MPOB sgt la mcm haram. Sian Ziela n El.ster. Ada ke diorg tepuk tangan bila dua org teammate aku ni injured??Cis. Dahla pompuan tuh mengandung. Biadap sungguh. Rasa nak piap2 jer.

Jun 17, 2008

Downtime

Banyak gile okay downtime semua orang masa gi Brunei. Downtime ni ialah bila semua bende yang nak cakap jadi tersasul benda lain. Aku nak letak gaks entry pasal ni sebab bole buat aku gelak sorang2 mahupun tidak dipahami oleh orang lain.

  1. Ans.ter : kunci kereta = selipar aku??
  2. Ans.ter : aku = atu
  3. Els. ter : ayun tersoyok
  4. Ans. ter : high confidence low (wtf?)
  5. Duang : ikan paus ada kaki?
  6. Cda a.k.a. orang ketiga : sekrisfais (sacrifice)
  7. Els.ter : plant plot???
  8. Sapa ek : patut = padut?
  9. Ans.ter : My climb is ranking

apa lagi ek??sila la tambah. Ninie and Ayun takde ker? Dinna??Ish..memori ikan emas ni teruk la.

2nd Day in Brunei

Hmm..banyak la pulak tempat yang aku lupa nak cerita berdasarkan komen el.ster. So, aku selit sket la citer semalam. Masjid Omar Sharif (??) kitorg gi lepas shopping complex tuh. Err..tapi kitorg tak masuk atas sebab2 tertentu. Hehe. Pakaian kurang sesuai untuk ke dalam masjid. Juz amek2 gambar kat sekeliling masjid, and also ada satu kapal kat situ. Mcm ala2 kapal zaman Aladdin. Tp gila kalerful.

Okay, now sambung citer second day. Sgt malas bangun sebab last nite nye tuh tgk Euro sambil buat Spa treatment. Pagi2 buta aku dah gelak besar. Aku sebok dok carik remote. Yg tgh tdo masa tuh El.ster, Ninie S. and Cda. El.ster tdo atas sofa, duo org lg tuh tdo bawah. Aku tgh chaos carik remote tuh, tetiba aku bau sumthing yg lebih busuk dari bau sulphur dari Mordor. Maybe sulphur + telur busuk. Pastu tanya Ninie, dia ckp bukan dia. Elina maybe tak cuz dia tdo kat sofa. Bau tuh macam kuar dari comforter..aku tetap nak tuduh Cda..haha. Ko buat tanpa sedar.

Harini sgt relaks (buat seketika). Siap main menari2 atas benda tuh. Takpe dude. Nanti kita beli. Murah jer. Pastu kitorg siap2, kuar gi tempat Oil n Gas Discovery yang sgt dekat dengan umah Dinna. Tempat dia ala2 tempat kat mana ntah yang ada miniature banyak2 tuh (is it Holland??). Tapi kalau nk kata mcm tempat yang buat kempen keselamatan jalan raya pun boleh gaks. Haha. Sebab kitorg lembam dan kuar pun tgh, cuaca adalah sangat panas okay. Hitam aku. But nway, it was fun la berada kat tempat ni. Ada stesen shell yang sgt kecik lagi. Hehe. Maybe untuk golongan hobbits yg memandu kereta kot.

Pastu gi makan rojak. Biasa je la rojak dia. Rojak kat TTDI lagi sedap kot. Then gi Supa Save. Pasaraya dkt umah dinna. Harga definitely mahal la kan..tapi paling jakun sbb ada starbucks dalam botol..and yg lagi pelik, actually aku tak nampak sebijik pun kedai starbucks kat sana. Coffee Bean adalah. Hmm. Frappuccino in a bottle okay. Hehe. Then beli ice cream mahal. Plan nak gi makan2 kat tepi pantai. Sekali bebudak tuh belasah masa aku n el.ster gi amek gambar dgn 'nodding donkey'. Nodding donkey ni ialah benda yg dok pam minyak yg kat atas darat. Banyak ok bilangan donkey ni kat Kuala Belait ni. Kaya tak kaya la kan Brunei dgn minyak. Dah la minyak less than RM1 per litre. Gilos. Nway, kitorg tetap ke pantai. Amek2 gambar lompat dgn gambar sephia. Hehe.


Then, terus chaos balik umah, mandi manda then gerak ke Miri balik. Makan2 then terus gi airport. Ada lagi amek gambar lompat tuh!!Hish. Sampai KL pkl 1115. Huwaaaaaaaaa. Penat gilos.

Kesimpulan trip ini ialah : Sgt la chaos sebab nak kejar masa. Sgt best sebab asyik gelak jer. Sgt penat sebab tak cukup tido. Sgt panas. Nak gi mana plak pas ni ha? Bangkok? Singapore? Hmm, tapi tlg la jgn bawak beg Akademi Fantasia. Bawak beg besar supaya bole isi souvenir dan DVD. Haha.

2nd Day di Brunei






Hmm..banyak la pulak tempat yang aku lupa nak cerita berdasarkan komen el.ster. So, aku selit sket la citer semalam. Masjid Omar Sharif (??) kitorg gi lepas shopping complex tuh. Err..tapi kitorg tak masuk atas sebab2 tertentu. Hehe. Pakaian kurang sesuai untuk ke dalam masjid. Juz amek2 gambar kat sekeliling masjid, and also ada satu kapal kat situ. Mcm ala2 kapal zaman Aladdin. Tp gila kalerful.

Okay, now sambung citer second day. Sgt malas bangun sebab last nite nye tuh tgk Euro sambil buat Spa treatment. Pagi2 buta aku dah gelak besar. Aku sebok dok carik remote. Yg tgh tdo masa tuh El.ster, Ninie S. and Cda. El.ster tdo atas sofa, duo org lg tuh tdo bawah. Aku tgh chaos carik remote tuh, tetiba aku bau sumthing yg lebih busuk dari bau sulphur dari Mordor. Maybe sulphur + telur busuk. Pastu tanya Ninie, dia ckp bukan dia. Elina maybe tak cuz dia tdo kat sofa. Bau tuh macam kuar dari comforter..aku tetap nak tuduh Cda..haha. Ko buat tanpa sedar.


Harini sgt relaks (buat seketika). Siap main menari2 atas benda tuh. Takpe dude. Nanti kita beli. Murah jer. Pastu kitorg siap2, kuar gi tempat Oil n Gas Discovery yang sgt dekat dengan umah Dinna. Tempat dia ala2 tempat kat mana ntah yang ada miniature banyak2 tuh (is it Holland??). Tapi kalau nk kata mcm tempat yang buat kempen keselamatan jalan raya pun boleh gaks. Haha. Sebab kitorg lembam dan kuar pun tgh, cuaca adalah sangat panas okay. Hitam aku. But nway, it was fun la berada kat tempat ni. Ada stesen shell yang sgt kecik lagi. Hehe. Maybe untuk golongan hobbits yg memandu kereta kot.

Pastu gi makan rojak. Biasa je la rojak dia. Rojak kat TTDI lagi sedap kot. Then gi Supa Save. Pasaraya dkt umah dinna. Harga definitely mahal la kan..tapi paling jakun sbb ada starbucks dalam botol..and yg lagi pelik, actually aku tak nampak sebijik pun kedai starbucks kat sana. Coffee Bean adalah. Hmm. Frappuccino in a bottle okay. Hehe. Then beli ice cream mahal. Plan nak gi makan2 kat tepi pantai. Sekali bebudak tuh belasah masa aku n el.ster gi amek gambar 'nodding donkey'. Nodding donkey ni ialah pam minyak yg kat atas darat. Sangat la banyak minyak kat Brunei nie. Dan minyak di sini ialah sgt murah ok. Less than RM1 per litre. Damn. Hoho. So, nway, kitorg ttp gi pantai. Amek2 gambar lompat yg tak habis2 tuh.

Balik je, terus chaos2 mandi, sbb nak gerak kuar dari Brunei ke Miri plak. Singgah beli terubok ikan masin yg sangat lazat tuh kejap. Then, gi makan dan terus ke airport. Kat airport pun diorg ni sempat amek gambar lompat tau. Ish2.

Kesimpulannya, trip ini sgt enjoy. Walaupun sgt letih tetapi tersangat kelakar. So, next trip mana??Tlg jangan bawak Akademi Fantasia ataupun beg2 kecil, supaya tak memberatkan beg2 kitorg yg besar ni. Hehe.

Jun 16, 2008

Brunei 1st Day






Gara2 tgk bola dan susah nak tdo (aku terpaksa letak the stupid cow and ikan paus yang ada kaki in between), bangunla pukul 10 lebey. Kalau ikut time kat Kl, itu kira awal tuh. Hehe. Kuar umah dah pukul 11 ke 12, kira lambat jugak la. Then, perjalanan dari umah Dinna ke Bandar Seri Begawan ialah kira2 2 jam okay..sgt jauh. Kitorg naik keta dgn Duan. Duan confident gile nak la gi isi minyak kat Shell (seme stesen minyak kat Brunei ialah Shell). Sekali, rupa-rupanya Brunei dah buat peraturan macam kat Malaysia ni (keta asing tak leh isi minyak kat sana). Diorg limitkan satu stesen 100 L je..kaaammmaaannn..100L tu dua keta isik dah habis kuota ok. Stupid btol Msian government. Sbb diorg buat camtuh la negara lain pun buat. Terpaksa la Duan n Dinna gi carik tong minyak dan sebagainya untuk isi minyak. Tu pun nasib baik ada stesen yg baik hati. Damn u Pak Lah.

Kitorg lunch kat Restoran Wywy (btol ke?). Makan sebenarnya bagi aku la kan..agak mahal la kalau guna duit kita sebagai asasnya. Cumanya, kalau kita memang keje kat sana n earn duit sana, then it would be okay la kot. Makan biasa2 jer..aku pun period pain..so not in d mood sgt la kan. Then, kitorg gi mana ek??Gi The Empire hotel tuh kot..tapi juz pegi amek gambar je la..hoel tuh sgt cantek..fuiyoo..tak dapek la nak tdo sana kot..unless ada duit banyak sampaikan dapat beli kasut berharga rm6k ke..then, barula boleh membazir duit tdo kat sana.

Pastu, kitorg gi ke The Famous Kg. Ayer. Naik bot kecik tuh dia charge B$20 untuk kitorg 7 org. Dia bawak jalan2 kat sekeliling kg tuh, sekali dgn kasik jalan2 kat dalam kampung tu la. Hmm, agak kotor la kan perkampungan tuh. Diorg ni bukan takde duit tau, siap beli keta, tapi parking kat nun di seberang sungai. Mungkin sebab dah turun temurun kot. Populasi kg tuh 30,000 org. Ramai siot..ada 12 sekolah rendah and 3 sekolah menengah lagi. Jgn main2. Nway, mamat yg bawak bot tuh panggil Elina 'negro samseng'. Sian u dude.

Pastuh, kitorg jalan2 kejap kat bandar tuh, tapi serious takde menda yg menarik. Haha. Bandar dia mcm dead town, pastu seme org macam bersopan. Kalau kat zebra crossing tuh ada org nak melintas, kereta berenti tau. Bukan macam kat KL ni, jgn harap nak bg pejalan kaki peluang nk melintas. Damn. And keta seme takde yg biasa2 je..ada la sebijik dua..tp susah nak tgk kete murah. Pastu, sign board seme mesti tulisan jawi. Sampai Coffee Bean & Tea Leaf pun di translate kan jadik Biji Kopi dan Daun Teh. Hehe. Kelako.

After dat, kitorg gi tgk Istana Hassanal Bolkiah. Mmg tak nampak la istananya. Nampak kubah dgn pak guard 2 org kat dpn pintu masuk. Kubah dia tuh dgr2 nya buat dari emas..tapi tatau la. So, tak dpt la amek gambo istana. Kalau dpt amek gambar lompat depan istana pun cool jugak. Hahah. Then, gi Gadong (ke Dagong??). Makan kat Pondok Piza or Englishnya Pizza Hut. Fuhh..pizza hut dia meriah ok. Ada tapas, ada soup pelbagai jenis, spagheti berbagai jenis. Pendek kata..hebat la Pondok tuh. Makan2..tup tup B$100++. MAHAL SIOT!!hahah. makan pizza je RM240++. Pastu, gi beli DVD. Dlm byk2 benda, inila yg paling murah kat Brunei. 5 DVD B$10. dahla memang clear gile gambar. Puas hati la.

Balik, aku drive kete Duan. Elina drive kete Dinna. Rasa mcm nak racing, tp sgt la x confident bwk keta tuh. Haha. Padahal keta MyVI. pesal ntah aku ni. Sampai separuh jalan, aku tuko suh Shida bawak. Hehe. Buat malu je aku nie kan. Kitorg gi lepak cafe dekat2 dgn umah Dinna. Itula tempat paling 'happening' kot kat tempat tuh. Haha. Siap ada bapok sorang. Kuikui.

Balik..tengok bola..buat manicure and pedicure..tdo..


Miri Trip






Sambung kesah Brunei trip. Jumaat tuh kitorg lepak Miri sementara nak tunggu Dinna dtg amek. Boleh dikatakan Duan bawak pusing satu Miri tu la.Memula gi Muzium Petroleum dia. Aku suka design muzium tuh. Rasa mcm dekat Negara lain. Ahh..poyo je aku. Depan muzium tuh ada satu benda tuh (apa org panggil ha?) nama dia Old Grand Lady. Benda ni la diorg guna first time sekali untuk keluarkan minyak kat Miri tuh. Cool stuff. Lepas tgk muzium, kitorg gi makan kat kedai yg jual nasi lalaban (btol ke nie). Nasi lalaban ni mcm nasi kat sini je..Cuma banyak gila ulam. Sambal belacan dia sgt power. Bau kat tangan tak hilang siot. Dahla baeng gila. Huish. Baeng.

Pastu Duan nak gi smyg Jumaat. Dia drop kitorg kat shopping mall. Tak igt nama tempat tuh, tapi shopping complex dia sebijik mcm kat Alor Setaq. Nak cakap mcm yg kat Perlis, macam tak seswai..cuz obviously Miri punya lagi better kot. Hehe. Lepas gi mall, kitorg gi Tmn Awam Miri (ish..betul ke??aku ni sesuka hati je bagi nama). Ada jambatan gantung siot kat sini. Gila jakun aku..tapi cun la taman dia. Kat sini la startnye Elina amek gambar lompat yg terus menjadi trend sepanjang percutian kami ni (cantek plak aku amek gambar2 lompat..malangnya skill aku amek gambar utk pemandangan mmg failed la and si Shida lompat sgt buruk..mcm Ninja Turtle tahan kentut semasa lompat). Lepas tuh, gi pantai apa ntah..Luak Bay ke apa ke..tak menarik sgt la, tapi syok dok tepi pantai sambil minum air kelapa..pantai dia sgt kotor (dan sgt mengingatkan aku pada Sg Berembang). Tapi angin mmg sedap gila. Terbuai2. After dat, gi Miri Handicraft Centre..which is actually Dewan org Ramai..takde apa pun la..juz ada souvenir dari Sarawak. Aku tak beli apa2 pun. Cuz i’ve went to Kuching before..so, takde apa sangat la kat sini. Sama jer. Pastu, gi pasar malam (pasar malam mcm dh jadi routine trip plak. Gi Krabi pun sebok carik pasar malam. Konon2 bole jumpa authentic food la kan). Kek lapis Sarawak sgt banyak..n sgt nyesal tak beli sbb konon2 nak beli masa last day tapi akhirnya tak sempat nak beli. Colourful gile kek lapis dia. Cantek tapi aku tatau la sedap ke tak. Pasar malam dia sama je la mcm kat sini..Miri still Malaysia..what do u expect kan..

After that, balik umah Duan. So tired and so busuk. Chaos2 kat umah Duan then Dinna sampai. Diorg bawak kitorg gi makan seafood kat Dragon Seafood. Then gi terus ke Brunei. Dalam 1 jam lebih sampai la ke Brunei tuh..first impression psl Brunei..err..mcm jalan nak balik ke kampung jer..gelap..takde lampu sgt..then banyak signboard mcm ala2 smap labu..hehe..smpi je umah Dinna, gila jakun..umah dia sgt best..dan besar dan selesa dan putih (perlu ker?) dan cantek..fuhh..kalau keje kat KL, kalau setakat umur2 kita ni..jgn harap la dapat duduk umah mcm tuh..siap ada umah maid kat bawah yg ala2 studio apartment okay..gila kewl..aku pun stil dok kat apartment sewa. Uhuks.

Penat la. Ini baru citer kat Miri n ketibaan di Brunei. TBC. Btw, aku kat KL dah ni, kat opis. Malas nk keje. Haha.

Jun 15, 2008

Aku di Brunei

Aku kat Brunei ni. Kat Kuala Belait. Bak kata Ninie, 'i'm writing my blog in Brunei, wearing my not 'Stella McCartney' not 'adidas' pants.Huh?Sapa Stella McCartney? For those yg tak tau aku gi Brunei dgn sapa dan atas dasar apa..well, actually aku gi dengan El.ster, Shida, Ninie S. and Ayun. Kitorg dtg sini sebab nak melawat Dinna G. So, kitorg gerak hari Jumaat, flight pagi gila (dahle mlm tu berjaga tgk Euro). Flight turun kat Miri, then Duan dtg amek.

Alamak..diorg panggil makan nasik katok. Aku nak g rasa jap.

Jun 11, 2008

The Rock - Kamu Kamulah Surgaku

Kamu Kamulah Surgaku Lirik

tahukah kamu kuciumimu
di saat terlelap
tahukah kamu kudekap kamu
saat kamu bermimpi

tahukah kamu ya cuma kamu
pemilik hatiku
tahukah kamu hatiku ini
adalah hatimu

tahukah kamu di setiap tidurku
ku kagumi wajahmu
nanti kau kan tahu
nanti kau dengar bahwa aku begitu

reff:
kamu, kamu adalah surga yang ada
dalam hidupku dalam kenyataanku
kamu, aku adalah penghuni surga
ucapkan salam pada hidup dan mati


tahukah kamu saat kamu menangis
adalah air mata ku yang jatuh berlinang
tahukah kamu saat kamu tersakiti
adalah aku yang pertama terluka

tahukah kamu ya cuma aku
yang punya cinta untukmu
tahukah kamu ya cuma aku
yang rela mati untukmu

'kalau tgk video clip dia, rasa mcm Ahmad Dhani phedophile..tapi rupa-rupanya budak tuh anak dia..tapi aku suka lyrics dia la.'

Olympic?

Orang sebok ber'Euro'..opis aku pulak sebok buat G&P Olympic..ala2 sports tournament gitu. Ada bowling, badminton, futsal and ping pong. Of cuz la aku akan bermain futsal (alangkah indahnya jika bisa meng'import' keeper). So nway, ada la sorang kakak admin yg aku dan rakan2 sekelian tak berapa berkenan (sebenarnya mmg tak berkenan pun). Si Allen tuh ajk sports, so dia sebok dok promo kat seme orang tmasuklah kakak ni.

So pagi ni, aku dok buat keje dgn allen. Kakak ni dtg. 'Allen, kakak rasa nak masuk badminton dgn yussry la'. Si Allen dgn selamba, 'Kak, Anies mau u main dgn futsal dgn dia maa'. Aku terkulat-kulat memandang monitor. Kakak tuh terus cakap, 'La ye ke..kakak pun suka gaks sukan2 lasak yg gini', sambil tgn dia mencuit pinggang aku. HUH??eish....tensen btol la aku dgn si Allen. Suka mengenakan aku dgn cara yang tersendiri. Damn u.

Nway, apa-apa je la. Kalau kakak tuh nak main gaks futsal, aku boikot g&p olympic. hahah. mcm la kalo aku boikot terasa sgt la kan. Hehe. then ada lagi g&p idol..KONPEM AKU TAK MASUK. Err..kalau perform boria boleh ker???hehe.

Jun 10, 2008

Netherlands 3-0 Italy: A Dutch of class

World champions Italy suffered a calamitous start to their Euro 2008 campaign as they fell to an impressive Holland in their Group C opener in Bern.

The Dutch were lucky to take a 26th-minute lead after Ruud van Nistelrooy turned in Giovanni van Bronckhorst's effort despite being clearly offside.

Wesley Sneijder then celebrated his 24th birthday in style by adding a stunning breakaway second on the half-hour mark.

Italy had numerous chances to reduce the deficit after the restart but Edwin van der Sar came to the rescue, making superb saves from Andrea Pirlo's free-kick and Fabio Grosso's close-range effort.

Van Bronckhorst completed a wonderful evening for Holland by heading past goalkeeper Gianluigi Buffon in the 79th minute as the Dutch celebrated their first victory against the Italians since the 1978 World Cup.

The atmosphere at the Stade de Suisse was electric, with the Oranje fans far outnumbering the Azzurri supporters.

aku bangun setelah mendapat msg from Allen bahawasanya Holland sedang leading dgn 2-0. Holland main dgn sgt best, dan Italy sangat la tidak menyengat. Sepatutnya smlm aku tdo dgn jersey Holland ku. Hehe.

Jun 8, 2008

I need help

Wallet aku adalah kosong sbb aku plan nak kuar isik minyak semua today. Malangnya, kejadian semalam menyebabkan aku tidak dapat keluarkan duit langsung. Jadi, aku nak tanya sesapa yg baca blog ni, lama tak proses nak tukar kad2 atm dan kad2 kredit?? Adakah pergi, tukar dan terus dpt atau kena tunggu seminggu ke, sebulan ker?? Kad kredit tuh takpe..kad atm adalah sangat bermasalah. Help pls..and pls dun offer me ur money. Hehe.

Portugal vs. Turkey


Kami terpaksa tgk di kedai mamak sbb TV3 tak cover all games. Damn. Nway, Portugal menang dan aku adalah membeli si Pepe yg score goal pertama untuk Portugal. Yeah baby. Sungguh bertuah kerana aku tidak membeli Si Ronaldo yg sgt mahal itu tapi tidaklah score. Hehe.

Czech Vs. Switzerland

Harini aku bangun pd pukul 5 ptg okay. Sgt lama tdo. Bangun, makan popia yang rumet aku masakkan, then membasuh. Pastu, tetiba tertido lagi. Housemate aku seme sgt bengang kerana aku asyik tdo. Tepat 1130pm, aku bangun dgn sgt cergas..sbb kick off game EURO 08 pukul 12. Hehe. Rumet aku sekali lagi menyediakan makan malam yg lazat untuk aku. Sambal udang n sardin. Hehe.

Game ni tak best. Aku memula sokong Czech. Then, aku tersedar aku banyak membeli player Switzerland untuk Maxis Fantasy Football. Terus aku sokong Swiss. Bagi aku game ini patutnya draw, sbb dua kali player Czech buat mistakes yg membolehkan penalti. Dan pemain Switzerland sgt berusaha keras. Tapi akhirnya kalah jua. Dahle Frei tuh aku beli, tapi injured plak. Damn.

Lepas game, kitorg gi 7 eleven. Sampai kat sana aku baru sedar wallet aku takde. Aku dah cuak. Sebab aku yakin aku bawak. Gerenti jatuh kat kereta. Balik je, nasib baik still ada kat parking lot tuh. Amek2, belek2, takde apa yg hilang, tapi sgt teruk keadaannya sebab kene lenyek dgn tayar aku sendiri. Semua kad2 aku bengkok macam kena lipat. When aku cakap semua, mmg semua kecuali IC aku. Macam mana aku nak keluar duit ni???Mmg tak dapek la..Kredit kad aku semua bengkok baik punya. Damn2. Kenapa dgn aku skang nie??Asyik lupa barang, asyik tercicir barang. Am i too depressed?Huhu.

Jun 7, 2008

The Rock - Munajat Cinta Video Clip

Aku dedikasikan lagu ini untuk diri sendiri..'Tuhan kirimkanlah aku..kekasih yang baik hati...yang mencintai aku..apa adanya..'

Jun 6, 2008

Sangat sedih

Dah masuk mingu kedua kakak aku merajuk dgn aku atas sebab2 peribadi. Ceewah. I wrote an email to her to apologize, and i did menelepon her to say sorry. Tapi hatinya sgt keras. Td ptg dia call; macam ni bunyiknya.

me: hello
dik kak: nak dtg umah ke minggu ni?
me:hmm..tak tau lagi. Wassap?(hati dh happy sbb dia mcm nk ajak dtg).
dik kak: aku nak gi Perak
me:tanak ikut la..malas (dia kalau ckp mcm tuh mmg sebenarnya dia nak ajak)
dik kak: sapa ajak??ala, aku tau la..ko mana suka jalan2 dgn kitorg ni..
me: takpela, bye (aku malas nak bergado).

Then, aku sgt terasa. Aku dah mintak maaf semua pun kan..n i miss Eiman so much. I really want to see Eiman. Aku ckp dlm email kat dia tuh suh dia hug n kiss Eiman for me. Then, otw back ke rumah, dalam keta, dia call lagi.

me : hello
dik kak: jap, Eiman nak ckp..
me : EIMANNNNNNN..eiman buat apa tuh
eiman: eiman berak...
me : eiman berak kat mana?
eiman : kat buntut (alaaaa...buat lawak)

then sembang2 ngan eiman, masa nak letak, i usually ckp eiman, i luv u..i miss u..then eiman balas..makcik, i luv u..i miss u..(dgn pelat-pelatnye). Lepas letak phone..tetiba air mata mengalir. Huhu..gua sgt sentimental. Gua rindu Eiman Danial. Uhuks. 

Jun 5, 2008

Tertinggal Kunci

The impact of minyak naik sgt teruk. Jam sana, jam sini. Ni la last time nak tgk harga minyak 1.92 seliter. Pas ni dah 2.70 seliter. Aduh. Makan ubi kayu la aku. Pastu jalan kaki gi keje. Ish. Diorg ni tak pikir ke golongan pertengahan mcm kita2 nie. Mana nak mampu hidup kat Bandaraya Metropolitan ni dgn gaji seciput nie. Pasni aku tak tukar baju keje untuk 2 tahun lg. Diorg igt bagi RM625 untuk subsidi tuh cukup ker?? Macamana dgn org yg dah ada famili??Sucks. How about our futsal kat Bangi? Kena sacrifice la gamaknye. Takpun naik kete aku je psl kete aku 1.3 and manual.

We cannot stop talking about minyak tonite. Me n Elina keep on membebel psl ni jer. 'Trafik sesak untuk ke semua stesen minyak'. Huhu. Punyala aku dok pikir psl minyak sampai aku tertinggal kunci kereta aku kat kedai mamak kat bangsar. Dah smpi umah baru sedar. Carik2 dlm poket takde. Terpaksa patah balik. Kecut perut aku sebab kena bebel. Sorry dude. Lenkali tak buat lagi. Thanks patah balik amek kunci, despite kenaikan harga minyak yang membebankan ni.

SUCKS. semuanya sucks.

Jun 4, 2008

Konpem Harga Minyak Naik

huhuk. dah konpem harga minyak naik. sedey la. macam mana aku nak meneruskan kehidupan di Bandaraya Kuala Lumpur nie? Kalau minyak je pun dah amek RM400 - RM500 daripada gaji aku. Uhuk. Teruk la ini macam. Kalau setakat bagi subsidi RM625 tuh..dapat ke menampung perbelanjaan aku nie??Huhu. Memang aku stress giler. Semua org stress gile. Gerenti stesen minyak penuh gile mlm nie. Dahle nak naik tuh, dan dan je nak naik malam nie. Org2 susah kat kampung tuh cemane??Duit subsidi tuh kalau nak bagi free education ker..bagusla jugak. Ish. Sungguh aku stress. Dahle aku PMS nie.

Tolongla jangan naikkan harga minyak

Aku sangat takut harini. Minyak nak naik lagi ker? Kalau betol minyak naik lagi, habislah Pak Lah dis time. Gerenti banyak gile rusuhan ke apa ker (aku pun nak join). Tapi, apa masalahnya dgn nak bg susbsidi tuh? Mmg la kerajaan dapat spare RM45bil kan..tapi diorg nak buat apa duit tuh? Kata before this nak improve mcm2 including our public transportation system, tapi aku tgk sama jer. Nak hantar angkasawan (or space tourist) ada pulak duit. Sanggup bayar berpuluh-puluh juta untuk SEORANG. dah la mamat tu mmg doctor. Belanja dia gi space lagi. Nasib baik tak buat eksperimen teh tarik tuh. So what kalau ko boleh tarik teh kat space??Balik Msia, sama gaks. Takde teh tu nak terapung. Eh eh, aku dah tersasar.

Back to the oil issue. Kalau mcm nie, aku rasa nak beli motor la dtg keja. Terpaksa ambik lesen B (sbb nak bwk motor besar). Gi futsal je bawak keta sbb jauh. Lgpun susah nak heret kasut futsal atas motor. Hehe. Takpela, tunggu je la mlm ni punya news. TBC.

Ezora


Hehe. skang everyday aku balik keje awal..sbb nak tgk Fazura in 'Ezora'. Bebudak umah terkezut sbb selama ni aku dok kutuk seme citer yg diorg tgk incl. 'Manjalara' n of cuz citer bodoh, 'Bella'. Gua tgk Ezora sbb suka tgk Fazura berlakon jd gadis kampung yg lurus bendul. N Dynas sangat gedik dalam citer tuh. Gua mmg suka Fazura, walaupun dia gadis ber'masalah'. Hehe. Aku kan suka orang yg bermasalah (huh??). Tak sangka Shida n Jaja pun suka Fazura. Gua siap suh Elina kejar kereta Fazura last week (Fazura gi Maybank sama dgn aku tau..heheh). Gua start suka dia dalam 'Gol n Gincu' la..mmg gediks habes..dah la dlm citer G&G dia couple dgn ASHRAF SINCLAIR ..then terus suka tgk dia berlakon smpi skang (Jaja, walaupun aku x tgk Rendang untuk Mertua, tp aku tetap suka). Tapi yang sakit hatinya citer Ezora ni, banyak sgt kebetulan. Dan dan je adik Ezora gi hotel yg Reza keje, dan dan je abg Dynas tuh ada meeting kat hotel yg sama dgn si perempuan pengikis tuh..dan dan jer mcm2. poyo gaks la.

Anyway, gua tetap nak layan Ezora. Dude, gua tau Manjalara tuh best, tapi try la layan.