nuffnang ads

May 24, 2008

Video Kelakar


How To Kiss Someone Passionately

Seriously. Video ni kelakar siot.

'saiko sial minah ni'

Ayat untuk title ni aku amek dari sorg 'kawan' yg telah mencaci aku di Midvalley beberapa tahun lepas. Oh, ini tidak ada kena mengena dgn dia. Actuallynye aku tgh bosan tahap cipan. I am alone right now, nobody at home. Haven't take my lunch (actually sebutir makanan pun tak masuk perut lagi and it's already 4.15pm). Aku dah cuci satu rumah since i woke up this morning. Now aku tgh layan citer 'Zodiac' yg kelihatan agak bosan lalu aku baca satu blog yg buat aku rasa nak muntah. Seriously nak muntah. PERLU KE???(sebut cara Elina) dia nak citer satu dunia pasal duit dia yang 'superbanyak' tuh, kete dia yang 'superbesar' tuh, and bla bla bla. Tapi itukan hak dia untuk memblog secara professional. Sukati dia la kan. Tapi ini plak blog aku. Sukati aku la nak kutuk sapa.

Sumtimes memang la aku wish jadik mcm dia kan, i mean dapat duit buat benda yang dia puja sangat2. Mcm org main bola secara professional la kan. Hmm, apa yang aku boleh buat secara professional dan dapat duit??I was born to be an engineer i guess (and after 3 years, i still dun have the engineering judgment in most of my reports..sucks). But then, aku rasa bersyukur dgn apa yang ada. I can afford to pay my car installment, my house rental (walaupun bukan 1k++), i can still give money to my parents, cumanya aku tak dapatla shopping every week ke, every month ke (gua shopping 2 bulan skali jer, tu pun baju murah2..hehe). Aku rasa sikap bersyukur dan sentiasa ingat kat Dia atas segala yang dia bagi ni adalah penting..cuz u'll never know what will happen in the future. WHAT IF satu hari segala yang Dia bagi, Dia tarik balik sekaligus...hish..menakutkan okay..apa daa aku membebel. Well, im in the mood untuk berusrah (selepas aku diusrahkan). Ingat ye adik2 dan kakak2, bersyukur le dgn apa yg Dia bagi..n at the same time, sentiasa berusaha untuk memajukan diri. Now aku pulak rasa nak termuntah dgn blog aku. Uwek.

May 16, 2008

Anster Schneider

Ini ialah Bernd Schneider. Apa kaitan aku dgn Schneider? Paha dia sama besar dengan paha aku. Haha. Damn it. Tapi dia punya paha sangat berotot-otot, manakala paha aku sgt berlemak-lemak. Walaupun aku main futsal 4x seminggu, tapi kenapa paha aku belum menjadi sekental paha dia nieh??Herm, cadangnya minggu ni nak start jadi fruitarian, tp malangnya hari-hari aku gi lunch jer, mesti jadi nasian (pemakan nasi yang berjaya).

Oh ye, dgn berkat lemak2 yang ala2 Schneider ni, semalam aku telah mencederakan seorang pemain pihak lawan dengan sgt jaya. Tapi SUNGGUH, hatiku yang lembut ni tidak langsung berniat untuk menjatuhkan minah tuh, tapi dia berlari dgn sgt kencang n aku takut dia berjaya menjaringkan gol lagi. Pasukan kami telah dititik buat pertama kalinya dalam sejarah perlawanan persahabatan sesikit 4-1 (dan gol pertama pihak lawan datangnya dari tak lain dan tak bukan..Anster Schneider). Mungkinkah aku patut memberi komen2 membina untuk pasukan aku di sini? Setau aku, keeper aku je baca blog ni. Hehe.

Nak siap2 gi futsal. Semoga paha aku mengecil. Officemate aku si Allen tuh asyik komplen paha aku ni macam paha footballer jer. Damn.


May 14, 2008

Hampeh lagik..

Malam ni gua cirit birit..

Ayat di atas tiada kena mengena dengan apa yg aku nak tulis. Hehe. Ptg td aku tgk video khairy j kat parlimen pasal PKR(Projek Khinzir Raksasa) vs P-BN(Projek Babi Negara). Aku baru je nak share dgn korang kat blog ni..sekali aku bukak balik tadi kat youtube..'This video is no longer available'. Cis. Memang hampeh. Btw, aku rasa ahli-ahli parlimen memang kelakar. Lagi kelakar dari aku.

Malam ni gua cirit birit.

Sekali lagi tiada kena mengena. Hehe.

Hampeh

Malam ni gua cirit birit.

Disebabkan malam ni takde futsal, gua bercadang nak berehat2 di rumah. Then ym dgn nini. Disebabkan aku takde apa2, maka aku pun menemani si Nini makan kat 223. Sebelum tuh gua dah ke toilet 3 kali. Gua pun confident boleh tahan la. Lepas makan ngan nini, sedap2 borak sebab lama tak jumpa, sekali bulu roma aku meremang. Shit. Potong stim btol la. Terpaksa la Nini menghantarku pulang. Haha. Kesimpulannya; detox tea adalah sejenis minuman yang menyeksakan perut dan mental. Buah plum menambahkan effect 'membuang' dengan sangat melampau, dah segelas teh ais adlah sgt bahaya ketika cirit birit. Aku dlm planning nak try 'fruit diet' plak. Kena 'yahooing' banyak2 dulu. buat research seme.

Gua tensen dengan cirit birit ini. Jangan cirit birit lagi pkl 2-3 pg plak. Gua dahla baru tgk citer '40 hari bangkitnya pocong'. Shit.

Oh, btw, Nini is a guy =)

May 13, 2008

PANIC AT THE DISCO: That Green Gentleman

A very feel good song (at least for me)

Hermmmmmmmmm

Gua tak paham. Blog itu adalah tempat gua melepaskan perasaan. Tak kesahla pasal apa. Pasal mcmana gua spend gua punya time ker, mcmana perasaan gua terhadap sesuatu ker,psl apa2 je la kan. SUKATI GUA LA KAN. so, gua tak paham knape sesetengah org tak menghormati hak gua. argh. gua bengang.

May 5, 2008

My associate, my savior,my friend

Today my associate told me sumthing. She said when my bosses were discussing with them pasal nak assign new trainees to whom, my director said nak bagi gua sorang trainee to help me with the water quality modeling. He said dah lama tak dia suh gua explore the water quality modeling, but gua tak buat2 pun. Sakit hati la jugak dgr mcm tuh kan, mcm gua tak buat keje and tak boleh harap ke apa ke. Then my associate whom i'be been working with for 3 years plus, kat kompeni lama samapai la dia ajak gua join kompeni ni kata,'she's currently busy with her project now which I BELIEVE SHE CAN HANDLE AND DELIVER ALONE WITHOUT ANY HELP and besides; how can she explore other things when you(the director) keep on asking her to do your works, sumtimes out of sudden'..aku taktau la apa dia cakap exactly cuz we were not in the meeting, but bila dgr dia backing aku dpn MD and all other associates membuatkan gua terharu sesangat. Seriously, gua deliver kerja2 associate aku dgn bagus, and she bagi banyak gile chance kat aku to explore new things. Ceewah. Gua memuji diri sendiri. But anyway, hakikatnya, boss tetap boss. Cuma tlgla bagi aku masa.Uhuks. Well, nway, got a trainee under me. Sigh. Got a dateline to chase. Cannot focus on her now. Sian plak. Takkan tiap2 hari nak suh dia mengadap software manual n reports?hehe.Gua pun sangap kalau jd dia.I dunno. See how la tomorrow.

Kancing Gigi Vs Tetanus

Elina msg me last nite. She said she accidentally shot herself with her own spear gun.I still didn't know how bad it is, cuz i still haven't meet her. She wanted me to accompany her to clinic to get injection. So, i remember when i was 7-8 years old, i stepped on a nail and my mum brought me to clinic to get injection. 'Kalau tak, boleh dpt kancing gigi', kata mak aku. So, i msg Elina with the same thing la. She said apa aku merepek, knapa nak dapat kancing gigi, and she just wanted to get the Tetanus shot.bla bla bla. So, considering the fact that she's the microbiologist and benda2 ni bukanla expertise aku, aku pun malas nak argue. So, this morning, i Yahooed! 'kancing gigi', barulah gua tau bahawasanya kancing gigi ialah sama dengan tetanus okay. Haha. Rupa-rupanya tidaklah salah firasat aku tuh. Hehe.

May 1, 2008

Hantaran Calculator

Kawan gua Si Nadia hantar satu link ke 'Hantaran Calculator'. Gua try buat, and harga untuk hantaran gua RM8000 jer??Kammaaaaannnn..gua letak paling rendah pun RM10000. Sumthing is wrong with the calculator. Dia pakai kalkulator tak scientific kot. Better panggil hantaran sempoa. Bukan Kalkulator.

Sesapa yang nak try (believe me it's not worth trying..hehe).

http://www.ridzwan.com/cgi-bin/survey/sfesurvey.cgi?hantarancalculator2007
*dipetik dari http://muhammad-ridzwan.blogspot.com/*