nuffnang ads

Jan 28, 2008

Panic! at the disco


Yeah..finally PATD will release a new album..can't wait. Their new song was featured in "Heroes" entitled "Nine in the Afternoon".Carikla kat youtube, bukan redtube okay. Album set to release on 25th March 2008. Hooray!!

Jan 16, 2008

Oops..i went to a yoga class?

WTF?haha.gua terjebak juga akhirnya. The first time gua menjejakkan kaki ke The Gardens adalah untuk menghadiri kelas yoga. How cool ke how uncool?haha.well, elina kata mamat tuh asyik bagi attention kat aku.hehe.maybe because akula yang paling hebat.hehe.actually ada 4 org je dlm kelas tu..haha..2 makciks and me n my gf.hehe.overall, i dun think this class membuka mata aku untuk menghadiri kelas yoga lagi. no more yoga kot after this.bosan wei. we juz prefer gym. the energetic workout, the stinking sweat, mandi manda kat gym after berpeluh macam haram..best gile..sgt la siok..well, bila la nak gi California Fitness nie gf??gua tak sabar nie..

Festival Seni

Everytime Festival Seni datang, aku and Riri mesti excited (or is it just me yang excited?). Well, partly because we all pernah join Festival Seni, and partly because this is the time to gelakkan org gile-gile. Haha. Teringat masa gua join boria (hahahah). Gua join boria 3 tahun berturut-turut..masa asasi gua join nasyid (hehe..poyo..masa tu ada semangat sekolah lagi). So, 4 kali gua join Festival Seni. Masa 1st year join boria, seriously, gua antara yang paling kayu and mangkuk. Masa tuh plak, yg join memang yang hebat2, Masrun la, Kopang la, otai2 seventh college. Mmg aku antara yg terkerdil, walaupun aku tidaklah sekerdil mana. Haha. Walaupun kalah time tuh, tapi best sbb lagu mmg rancak gile, tak boria langsung (mcm modern dance jer)..So, puas hati la..so, 2nd year join boria..aku menjadi Pengurus Pasukan..haha..sangatlah poyo..and masa tu gua start kenal Riri, yang memegang jawatan penting sebagai Pengerusi JKP Kreatif. Masa aku memegang tampuk pemerintahan ni, aku sgt particular la dalam pemilihan ahli2. Well..time ni aku boleh katakan sebagai zaman kegemilangan aku..kawan2 ramai, study pulak tgh tip top,hehe..and dapat la no. 3 for boria..tapi kemenangan tuh kitorg rai mcm dpt no. 1, poyo nak mampus. Hahah.well, festival seni turut membuatkan aku teringat kat ex buah hatiku..huhu..teringat time kitorg tgk feseni sesama, gelak2 sama, gadoh sesame..ehehe..nak buat cemane, dh jadik hak milik kekal org lain..takpela...huhu..well..semalam prestasi 7th masih lagi di takuk lama..memalukan..lawak tak kelakar langsung..buat malu gua and riri bertempik sakan..hahaha..tolongla improve sket 7th..

Jan 9, 2008

Wanita dan futsal

aku jumpe satu blog yg sangat kelakar (introduced by boro)..about women and futsal..hahaha..so funny and part of it is true, and part of it aku tak terasa la sgt..hahah..i am a good defender, and our goalie is the best!!(asrif should watch her playing futsal..haha..and of cuz with me being the defender la..haha).

http://asrif.org/

Adakah cinta suatu permainan?
November 18, 2007
There’s a scene in Borat the movie in which Borat chases his sidekick Azamat all around a hotel corridor and into the conference room to later brawl on the stage. It would’ve been nothing if both of them weren’t stark naked and Borat wasn’t chasing Azamat with a fake fist in his hand, enraged after catching Azamat getting off to Pamela Anderson. But for that, I would easily coin that scene as the funniest in the history of filmmaking.For the way it left me in tears and gasping for breath after suffering from severe stomach cramps, the scene deserves its place at the paramount of Mount Humor. And I thought nothing in real life could ever replicate the hilarity of that 13 minute scene.Enter women’s futsal.The beginning of time also marked the establishment of the ideology ‘women can do all that men could ever do’. Not that any guy in history really took his precious time to discuss the subject, let alone deny it. Nevertheless, activists the world throughout has been relentless in stressing just that. And they are taking the futsal pitches around the country by storm.Apparently, the scenes before and after they take ‘center stage’, if you will, are of extreme opposites. Prior to stepping into the futsal court, it’s a delight to be around them. Women in tight baby tees and pastel-colored hot pants puffing and panting their way for air as they stretch their long lean arms and legs is not something that I would really pass. Not to mention the suggestive words written all over their clothing; from ‘bootilicious’ to ‘devilicious’, from ‘foxy lady’ to ‘spank me’. Moreover, some look really charming in sweet little bandanas firmly tied around their heads; while applying some Bobbi Browns no less.The moment they stride in between the nets, into the court however, all hell breaks loose. They bring a new meaning to the word unorthodox. What seemed to look like a group of dainty Disney movie princesses off the pitch suddenly resembles an army of gargoyles on the pitch. The cute little giggles and girly talks they were having fade into thin air. All that could be heard were the growls and roars of savage beasts. The sweet smell of their designer perfumes turns into the stench of sulfuric acid permeating into the atmosphere from middle Earth.OK, some of what I just wrote may be a bit hyperbolic. May be. A bit. Suffice to portray the magnitude of their emotions anyway.But how is that even funnier than that Borat scene then?Despite the aggressive and hostile ambiance they create on the pitch, the objectives of the game that is futsal, are rarely met. The ball would be flying around aimlessly, often through odd place such as in between the arms, over the bar, into the court next door and Zanzibar. The tackles are often harsh and violent, hitting everything but the ball. Consequently, they are bound to suffer more injuries playing futsal than men could ever do playing rugby, or Australian rules football for that matter.Their passes, simply put, will go no straighter than Elton John. And ultimately, their shots toward the goal will either 1) go wayward or 2) hit their teammates. I do honestly feel bad sometime for not paying Sports Planet to watch women play futsal. I paid some $30 once to see Russell Peters and even that seemed peanuts for a comedy show.If I ever wake up as Aladdin, the first thing I’ll do is rub the lamp and make a wish that will definitely make the world a better place. I want women to see themselves playing futsal as I see myself doing ballet. Or Sir Elton, again, doin' a laydeh.Behold the beginning of my life as an eternal bachelor.


Nway, for my blog reader (aku pun tau sapa yang baca blog aku nie), elina's blog is a good blog to read..hehe..walaupun entry dia lie..last two years eh..tapi aku suka btol la her 'latest' entry tuh..haha..baca balik memang kelakar (and bagi yang terasa, memang pedas le..kan aku dh cakap dia cakap apa yg die nak cakap..haha)..link dia kat my rocking girlfriend

Jan 6, 2008

Pieces Just Don't Fit Here Anymore Baby

The Pieces Don’t Fit Anymore

I’ve been twisting and turning,
In a space that’s too small.
I’ve been drawing the line and watching it fall,
You’ve been closing me in, closing the space in my heart
Watching us fading and watching it all fall apart.

Chorus
Well I can’t explain why it’s not enough,
Cause I gave it all to you.
And if you leave me now, oh just leave me now.
It’s the better thing to do,
It’s time to surrender,
t’s been to long pretending.
Theres no use in trying,
When the pieces don’t fit anymore,
Pieces don’t fit here anymore.

You pulled me under,If I had to give in.
Such a beautiful myth,That’s breaking my skin.
Well I’ll hide all the bruises,I’ll hide all the damage that’s done.
But I show how I’m feeling until all the feeling has gone.

(Chorus)
Ooh don’t misunderstand,How I feel.
Cause I’ve tried, yes I’ve tried.
But still I don’t know why, no I don’t know why.
III dont know why…… whyyyyy!


*sesungguhnya lagu ini sangat meruntun hati gua. Hancur luluh la. Tgk video dia rasa macam nak nangis. gua penah dedicate lagu ni dkt gua sendiri dulu.huhu.jiwang karat.*

Jan 4, 2008

OT Terpaksa lagi

kerana Kelantan banjir dgn hebatnye..maka projek Kelantan Flood Mitigation kami yang selama ini JPS pandang nak tanak jer, and asyik nak condemn kitorg jer..tetiba jer aku menjadi sgt sibuk tahap dewa..kerana projek inilah gua terpaksa berOT..huhu..tak dapat berfutsal malam nie..bosan..sudahkah gua bgtau..bilik gua skang mcm bilik master bedroom..lengkap dgn tv 29 inci..cupboard,.meja study..fuiyo..jemputla dtg..

Jan 2, 2008

Apa azam anda?

New year..aku celebrate kat kampung..mak ayah dah sampai dari Mekah..Alhamdulillah semuanya selamat..and Nannoor pun dah bersalin..congratulations..and every time new year, mesti org nak bercakap psl azam tahun baru..sebok nak buat azam..azam yg dulu pun tak terbuat (untuk diri aku sendiri..hehe)..antara azam tahun baru aku:-

  1. Sembahyang Subuh (aku ni liat sungguh nak bgn pagi)
  2. Pegi keje tepat pada waktunya (walaupun punctuality tidak ada markah)
  3. Bercuti-cuti Malaysia dan Krabi..ehehehe
  4. Kuruskan badan (kempiskan perut)
  5. Mengurangkan masalah emosi yang sgt cepat terusik
  6. Membayar zakat pendapatan
  7. Cuba menghabiskan proposal untuk Thesis Masters

Aku akan try ubah apa2 yang tak elok pada diri aku ni..mungkinkah aku akan kawin tahun ni?hehe..well..happy new year everybody..

letih

harini aku rasa sgt letih.the day started very well..aku bgn semayang subuh..gi keje awal..sampai awal..boss pulak meeting (maybe bincang psl bonus kitorg..ehehehe)..then aku pulak ada meeting..and tetiba dh pkl 6..so..aku pun berkira2 nak balik dah..tetibe..kuar la bos aku tuh..'anies, i need u to do sumthing 4me..finish it by today eh..cuz tomorrow i gotta present already at 9am"..ish..geram siot..habisnye..aku kuar ofis pukul 915pm..sgtla bengang hati ini..aku seriously nak balik awal..and aku bukan type yg suka2 je nak balik lambat..kalau boleh pukul 6 everyday aku nak blah..smpi umah..aku terus tukar baju and pi subang pulak..by 1030pm aku dh ada kat umah balik and kemas2 bilik sbb aku dh ada rumet baru..rumet lama aku sudah mendapat KPLI..huhu..sedey la jugak..takpela..aku kan rockstar..mana boley sedey2..sepatutnya aku byr credit card harini..tapi takpelah..esok pun boley..too tired..couldnt care less..aku tau la biasala balik pukul 9pm tuh kan..tapi aku bengang sebab dh banyak kali dia buat aku mcm nie..haritu sekali sampai pukul 1 pg dia tahan aku kat opis..hish..sayang sgt kay aku..tak bagi aku gaji lebey mmg aku blah la..tapi dptla aku claim OT 3 jam..yay!!